|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۸
کد خبر: ۲۵۷۸۱۷
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶
ستاد مدیریت بحران حمیدیه طی اخطاریه ای از همه اهالی شهر حمیدیه خواست که به دلیل طغیان رودخانه کرخه، در اسرع وقت منازل خود را تخلیه کنند.
فرماندار شوش گفت: تاکنون چهار هزار و 782 نفر از سیل زدگان مناطق مختلف شهرستان شوش در اردوگاه های موقت این شهرستان اسکان یافته اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛عدنان غزی روز شنبه افزود: اردوگاه های موقت در الوان، آهودشت، میثم تمار، شهید درویشی، میگرن سه و یک اردوگاه در روستای سیدخلف برپا شده است.

وی اظهار داشت: تمام امکانات و ظرفیت های شهرستان شوش از جمله حضور عوامل انتظامی و نیروهای بسیج برای رسیدگی به مناطق سیل زده بسیج شده اند.

فرماندار شوش از ارسال چند دستگاه بولدورز، کامیون و لودر برای مقابله با سیل و جابجایی امکانات روستاهای در معرض آبگرفتگی بخش شاوور خبر داد و افزود: بسته های مواد غذایی، نان، کنسرو، آب معدنی و غذای گرم بین سیل زدگان توزیع شده است.

وی از ترمیم سیل بندهای این شهرستان خبر داد و گفت: هر اقدامی که منجر به کاهش خسارت ناشی از سیلاب شود در دستور کار قرار گرفته و در این راستا ترمیم و مقاوم سازی سیل بندها با جدیت در حال انجام است.

فرماندار شهرستان شوش با اشاره به امدادرسانی هوایی با بالگرد به مناطق سیل زده افزود: دام روستاییان به محل های امن منتقل شده است.

وی به ساکنان روستاهای سیل زده اطمینان داد ستاد بحران شهرستان شوش با تمام توان در خدمت آنها است و تا زمان بازگشت شرایط به حالت عادی در کنار آنها خواهد بود.

رئیس ستاد بحران شهرستان شوش با اشاره به کمک های بهداشتی به مناطق سیل زده این شهرستان گفت: موضوع بهداشت و درمان ساکنان روستاهای سیل زده با قوت در حال انجام است و در این خصوص جای نگرانی نیست.
افزایش دبی رودخانه های کرخه و دز در 13 روز گذشته باعث تهدید و تخلیه حدود 70 روستای شهرستان شوش شده است.

کرخه طغیان کرد / اهالی شهر حمیدیه اخطار تخلیه گرفتند

ستاد مدیریت بحران حمیدیه طی اخطاریه ای از همه اهالی شهر حمیدیه خواست که به دلیل طغیان رودخانه کرخه، در اسرع وقت منازل خود را تخلیه کنند.
 
دبی خروجی دز کاهش یافت
مدیرعامل سد و نیروگاه دز با اشاره به کاهش ورودی این سد گفت: دبی خروجی سد دز امروز شنبه به 2 هزار مترمکعب بر ثانیه کاهش یافت.

دستور تخلیه شهر «رفیع» و ۱۷ روستای هویزه صادر شد

فرماندار هویزه گفت: به دنبال سیلاب رودخانه کرخه، شهر «رفیع» و ۱۷ روستای بخش «نیسان» شهرستان هویزه دستور تخلیه گرفتند.

سید قاسم موسوی صبح شنبه اظهار کرد: به اهالی روستای سمومیه، گریشیه، دغاغله، بیت کوار، حنظله، شموس، غمیجه، بنی نعامه شمالی و جنوبی، بوکرم الله، بیت آلوس، بگعان، مومنیه یک و ۲، نهیرات، سعدون یک و ۲ و گبان اخطار داده شده است که امروز خانه‌های خود را تخلیه کنند.

وی افزود: شهر رفیع بیش از سه هزار و روستا‌های در معرض خطر بخش نیسان نیز حدود ۶ هزار نفر جمعیت دارند.

موسوی افزود: سرسرا‌های ورزشی و مدارس شهر هویزه برای اسکان در نظر گرفته شده است و در صورت نیاز از مساجد نیز برای اسکان اهالی روستا‌ها استفاده می‌شود.

وی نیاز اردوگاه‌های اسکان را یک هزار تخته چادر، سه هزار تخته پتو، موکت و ۱۰۰ دستگاه سرویس بهداشتی سیار عنوان کرد.

خروجی سد کرخه دیروز به ۲ هزار و ۲۰۰ مترمکعب در ثانیه و سد دز به ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب در ثانیه افزایش یافته بود.

در پی طغیان رودخانه‌های کرخه و دز، ۱۳ روستای منطقه بامدژ در بخش مرکزی اهواز، روستا‌های بخش شعیبیه و شهر گوریه شوشتر، بخش شاوور شوش تاکنون زیرآب رفته اند و سیلاب به سمت پایین دست در شهرستان‌های دشت آزادگان و هویزه در حاشیه کرخه و کارون و باوی در حاشیه رودخانه کارون حرکت می‌کند.

صبح امروز اخطار برای تخلیه شهر حمیدیه صادر شد.

همچنین شب گذشته فرمانداری اهواز اعلام کرد بخش غربی شهر ال‌هایی و ۱۴ روستای حاشیه رودخانه‌های دز و کرخه در بخش مرکزی باید تخلیه شوند.

تخلیه ۲ شهرستان، ۱۲ شهر و ۱۱۰ روستای خوزستان

به دلیل افزایش آورد رودخانه‌های خوزستان تاکنون حکم تخلیه ۲ شهرستان به‌صورت کامل به همراه بخشی از شهر‌ها و روستا‌های پایین دست رودخانه‌ها صادر شده است.

سیل فروردین ماه در خوزستان تاکنون به ۲۰ شهرستان خساراتی وارد کرده است و با پر شدن ظرفیت سد کرخه و دز نیز روستا‌ها و شهر‌ها مجبور به تخلیه شده‌اند.

البته با توجه به کاهش ارتفاع آب و ایجاد ظرفیت جدید در سد دز، به مرور میزان خروجی آب کاهش پیدا می‌کند و وضعیت شهر‌ها و روستا‌های پایین دست رودخانه دز بهبود پیدا می‌کند، اما وضعیت در رودخانه کرخه بدتر شده و حالا هم دستور تخلیه دو شهرستان حمیدیه و دشت آزادگان صادر شده است.

بنا بر اعلام ستاد مدیریت بحران خوزستان تاکنون شهرستان‌های حمیدیه و دشت آزادگان باید به‌صورت کامل تخلیه شوند و استاندار فقط از جوانان این دو شهرستان خواسته است که در شهر بمانند تا در تسهیل امور کمک کنند.

همچنین شهر‌های حمیدیه، سوسنگرد، رفیع، ابوحمیظه و کوت سید نعیم باید به‌صورت کامل تخلیه شوند.

در هویزه هم علاوه بر شهر رفیع به کلیه روستا‌های بخش نیسان که شامل ۱۷ روستای سمومیه، گریشیه، دغاغله، بیت کوار، حنظله، شموس، غمیجه، بنی نعامه شمالی و جنوبی، بوکرم الله، بیت آلوس، بگعان، مومنیه یک و ۲، نهیرات، سعدون یک و ۲ و گبان اخطار داده شده است که امروز منازل خود را تخلیه کنند.

دستور تخلیه شهر گوریه در بخش شعیبیه شوشتر نیز از پنج شنبه شب با ورود سیلاب رودخانه دز به آن، اعلام شد.

همچنین شب گذشته دستور تخلیه نیمه غربی شهر ال‌هایی در بخش مرکزی اهواز و منازل ساحلی شهر الوان در بخش شاوور شهرستان شوش اعلام شد. همچنین فرماندار شوش در ۱۳ فروردین ماه دستور تخلیه فوری شهر فتح المبین و ده‌ها روستا در دو حوزه کرخه و دز را صادر کرده بود.

جمعیت هلال‌احمر خوزستان از تاریخ ۴ فروردین تا ۱۶ فروردین به ۷ هزار و ۵۱۷ خانوار شامل ۴۰ هزار و ۵۷ نفر در سیلاب امدادرسانی کرد.

در این مدت ۲۴ هزار نفر از روستا‌های تخلیه شده خوزستان در ۴۳ اردوگاه اسکان اضطراری هلال احمر اسکان یافته‌اند.

شهرستان‌های بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، شادگان، هویزه، رامهرمز، اندیمشک، اندیکا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش، اهواز، دشت آزادگان، کارون متأثر از سیل شده‌اند. در برخی از شهرستان‌ها سیل فروکش کرده و در برخی از مناطق هنوز سیل و تبعات آن وجود دارد.

تاکنون محموله‌های کمکی از سوی جمعیت هلال احمر استان‌های فارس، البرز، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قم، یزد، کرمان، اردبیل، خراسان رضوی، اصفهان و خراسان شمالی ارسال شده است. همچنین حدود ۸۰ درصد تجهیزات محموله ارسالی بشر دوستانه صلیب سرخ آلمان برای کمک به سیل زدگان کشورمان، به دلیل شرایط خاصی که در خوزستان حاکم است به این استان فرستاده می‌شود.

سازمان آب و برق خوزستان: شرایط در سد کرخه مطلوب نیست / تراز آب از حد نرمال گذشت

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با ابزار نگرانی از میزان خروجی آب از سد کرخه گفت: میزان تراز آب در سد کرخه از تراز نرمال بالاتر است و اکنون با شرایط ریسکی در این سد در حال کار کردن هستیم.

حمیدرضا لشکری با اشاره به آخرین وضعیت سد کرخه اظهار کرد: در حال حاضر میزان ورودی آب به سد کرخه ۲۲۸۷ مترمکعب بر ثانیه و میزان خروجی آب از این سد ۲۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه است.

وی با بیان اینکه شرایط در حوضه کرخه خیلی مطلوب نیست، افزود: با توجه به بارندگی‌هایی که برای آخر هفته پیش بینی شده است باید فضا در سد‌ها خالی شود تا بتوانیم بارندگی‌ها را مدیریت کنیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: علت اینکه اکنون میزان خروجی آب از سد کرخه بالا است به دلیل بارندگی‌هایی است که برای آخر هفته پیش بینی شده و مجبور هستیم تا فضایی را برای ذخیره سازی آب در سد خالی کنیم.

لشکری ادامه داد: میزان تراز آب در سد کرخه از حد نرمال بالاتر است و اکنون با شرایط ریسکی در این سد در حال کار کردن هستیم. تراز نرمال در این سد ۲۲۰ متر است، اما اکنون تراز این سد ۲۲۴ متر و ۴ متر بالاتر از تراز نرمال است.

وی با ببان اینکه ریسک را در مدیریت آب مخزن سد کرخه پذیرفته‌ایم، عنوان کرد: در حال مدیریت فضای خالی در مخزن سد کرخه هستیم، اما این مدیریت با ریسک در حال انجام است، زیرا براساس دستورالعمل سد باید تراز آب در مخزن سد پایین‌تر از وضعیت فعلی باشد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: بالاترین ترازی که می‌توانیم در سد کرخه داشته باشیم، ۲۲۶ متر است و در آن تراز دیگر هیچ کنترلی بر آب موجود در مخزن سد نخواهیم داشت و هر آبی که وارد سد شود از آن خارج خواهد شد.

لشکری با اشاره به میزان ورودی و خروجی دیگر سد‌های استان گفت: میزان ورودی آب به سد دز در حال حاضر ۱۵۱۱ متر مکعب بر ثانیه و و میزان خروجی آب از این سد ۲۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه است. میزان ورودی در سد گتوند ۳۹۶ متر مکعب بر ثانیه و میزان خروجی آن ۱۴۵۰ متر مکعب بر ثانیه است. در سد مارون نیز میزان خروجی آب ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه و میزان ورودی آب ۲۶۴ متر مکعب بر ثانیه است.

وی با بیان اینکه دبی رودخانه کارون در مقطع اهواز در حال حاضر ۲۹۸۳ متر مکعب بر ثانیه است، ادامه داد: دبی ورودی آب به سد‌های استان کاهش پیدا کرده است، اما میزان کاهش به شکل چشمگیر نبوده و همانطور که مشخص است میزان ورودی به سد‌های بزرگ استان علی رغم کاهش همچنان بالا است.

فرماندار اهواز: آب وارد شهر الهایی شد / قطع تردد در جاده قدیم اهواز – خرمشهر

فرماندار اهواز گفت: رودخانه کارون دبی ۳ هزار مترمکعب بر ثانیه را تاکنون بدون مشکل تجربه کرده است.

جمال عالمی نیسی اظهار کرد: سه رودخانه دز، کرخه و کارون از مقطع اهواز عبور می‌کنند که وظیفه استحکام سیل‌بندها و حمایت از آنها را داریم.

وی افزود: رودخانه کارون در مقطع اهواز دبی ۳ هزار مترمکعب بر ثانیه را تجربه کرده است اما تقویت سیل‌بندهای احداث شده جوابگو بوده و مشکلی ایجاد نشده است.

فرماندار اهواز بیان کرد: در مقطع رودخانه دز نیز با افزایش دبی رودخانه دز و شکسته شدن سیل‌بندها، روستاهای منطقه بامدژ، شعیبیه شوشتر و آهودشت شوش دچار سیل شدند. در حوضه رودخانه کرخه نیز سیل‌بندها شکسته شدند و دو سه نقطه دچار آبگرفتگی شد و در نزدیکی شهر الهایی نیز مشکلاتی ایجاد شد. در این منطقه سه سیل‌بند احداث شده بود که تنها آخرین محور سیل‌بند باقی مانده است که در حال تقویت است.

عالمی نیسی بیان کرد: در حاشیه رودخانه کارون نیز در یکی دو منطقه شکستگی سیل‌بند داشتیم و آب وارد جاده قدیم خرمشهر شد که اکنون تردد در این مسیر وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در این مدت تلفات جانی نداشته‌ایم، گفت: علی‌رغم تلاش‌های شبانه‌روزی، به دلیل اینکه حجم آب بسیار بالا و کنترل آن سخت است، متأسفانه برخی روستاها دچار مشکل شده‌اند اما تاکنون در شهرستان اهواز منطقه‌ای به جز مناطقی که از قبل گفته شده بود نیاز به تخلیه ندارد.

فرماندار اهواز با اشاره به آبگرفتگی مسیر اهواز – اندیمشک، عنوان کرد: اکنون آب سد کرخه بسیار بالا است در نتیجه ورودی کرخه نیز بالا است. دیشب تصمیم گرفته شد بسیاری از شهرهای حاشیه کرخه تخلیه شوند. مسیر اهواز اندیمشک نیز متأثر از کرخه است اما آب تاکنون وارد جاده نشده است.

وی افزود: آب به بخشی از شهر الهایی وارد شده است ولی خطری جاده اهواز – اندیمشک را تهدید نمی‌کند.

عالمی نیسی با اشاره به پس‌زدگی فاضلاب در اهواز، بیان کرد: بحث پس‌زدگی فاضلاب در نقاط مختلف اهواز وجود دارد که در حال تلاش هستیم پس‌زدگی فاضلاب کمتر شود و مشکل خاصی برای شهروندان ایجاد نشود.

قطع پل ارتباطی روستاهای جنوب اهواز با شهرستان کارون
بارندگی های روزهای اخیر باعث افزایش دبی رودخانه و قطع پل ارتباطی شهرستان کارون و روستاهای جنوب اهواز از جمله کوت سید صالح شده و مردم برای تردد باید از مسیر سیلاب عبور کنند.


استاندار خوزستان با اعلام دستور تخلیه 6 شهر: جوانان برای کمک در شهرها بمانند

استاندار خوزستان با صدور دستور تخلیه شهرهای سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، ابوحمیظه، بستان و کوت سید نعیم توصیه کرد: زنان و کودکان به مناطق امن انتقال داده شوند و جوانان جهت کمک در منطقه بمانند و به کمک دستگاه‌های خدمات‌رسان در منطقه و تقویت سیل‌بندها بیایند.

به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی با اشاره به میزان خروجی سد کرخه اظهار کرد: تا این لحظه خروجی سد کرخه ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه است و این میزان خروجی بسیار بالا است.

وی با بیان اینکه این حجم ورودی به سد کرخه مطابق با پیش‌بینی‌ها نبوده است، افزود: پیش‌بینی کارشناسان سازمان آب و برق بر آنچه مقرر بود پیش نرفته است؛ آنها بر این پیش‌بینی کرده بودند که ابتدا در چهار روز گذشته ورودی سد ثابت خواهد ماند و به ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه خواهد رسید که محقق نشد.

استاندار خوزستان ادامه داد: همچنین پیش‌بینی شده بود که بعد از دو شب گذشته میزان ورودی سد کرخه به کمتر از ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه برسد که این هم محقق نشد و شب گذشته نیز ورودی کرخه به ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید.

شریعتی عنوان کرد: ظرفیت سد کرخه رو به پر شدن بود و بیش از ۶ میلیارد مترمکعب آب در آن ذخیره شده است.

وی عنوان کرد: جهت مدیریت ورودی و خروجی سد کرخه و همچنین برای اینکه شرایط به نحوی پیش نرود که سد کاملاً پر شود و در وضعیت بحرانی قرار بگیرد مجبور شدیم خروجی سد را به ۲۴۰۰ متر مکعب برسانیم.

استاندار خوزستان گفت: در یک بازه زمانی چند روزه خروجی سد کرخه از ۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه به ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید. امروز نیز همچنان ورودی این سد تا ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه است.

شریعتی بیان کرد: همه تمهیدات و تلاش‌های لازم را جهت ایجاد فیوز پلاک و پخش آب انجام داده‌ایم تا حداقل آب به شهرهای در مسیر برسد. همچنین با بررسی‌های کارشناسی و اجتماعی برای احتیاط و پیشگیری دستور تخلیه شهرهای سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، ابوحمیظه، بستان و کوت سید نعیم صادر شده است.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود زنان و کودکان به مناطق امن انتقال داده شوند و جوانان جهت کمک در منطقه بمانند و به کمک دستگاه‌های خدمات‌رسان در منطقه و تقویت سیل‌بندها بیایند.

استاندار خوزستان گفت: همه تلاش ما بر این است که آب پخش و مسیرهای خروجی آن به سمت تالاب هورالعظیم متعدد شود تا کمترین ضرر به شهرها برسد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین