امیرپویان رفیعیشاد به ایسنا گفت: این طرح با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، همزمان با نوروز و آغاز فصل سفرهای خانوادگی ایرانیها، از اوایل اسفندماه اجرا شده و همچنان ادامه دارد، بر این اساس قرار است شکایات بدوی مسافران و همکاران در انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی این استان پیگیری و رسیدگی شود.
وی ادامه داد: در طرح بازبینی و استانداردسازی، براساس قوانین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پهنههای مختلفی در تهران استخراج شده و برای هر منطقه یک مسؤول و دبیر تعیین شده است، این افراد از میان معتمدان و از درون صنف انتخاب شدهاند و صلاحیت آنها از سازمان متبوع اخذ شده است. در این سیستم سعی میشود اگر مشکلی باشد در لحظه حل و فصل شود. این روند رسیدگی تا کنون بازخورد خوبی داشته است.
او با دفاع از عملکرد بیشتر آژانسهای گردشگری، گفت: دفاتر خدمات مسافرتی چون از فیلتر مجاری قانونی گذر کردهاند نمیتوانند تخلف کنند. هرچند یکسری افراد غیرمجاز در فضای مجازی به اسم آژانس مسافرتی و حتی در فضای فیزیکی بدون تابلو درحال فعالیت هستند و تا به حال کسی مانع آنها نبوده است. در بازرسیها این افراد و کسبوکارها شناسایی و به مراجع ذیصلاح معرفی شدند. اگر تخلفها در این بخش زیاد باشد حتما به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران درباره آژانسهای گردشگری که به مجاری قانونی معرفی و لغو مجوز شدهاند اما همچنان با مجوز سازمان هواپیمایی یا حج و زیارت درحال تورفروشی هستند، گفت: این بازرسیها انجام میشود که این آژانسها شناسایی شوند. تا کنون ۶۰ درصد دفاتر خدمات مسافرتی در استان تهران بازبینی شدهاند و طبیعتا مواردی کشف شده که هیچ مجوزی نداشتهاند، اما در حال فعالیت بودهاند.
رفیعیشاد درباره علت انتقال ندادن پرونده متخلفان در آژانسهای گردشگری به تعزیرات، اظهار کرد: طبق قانون و برابر آییننامههای موجود، نظارت بر آژانسهای مسافرتی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، از طرفی ما هم خیلی راغب نیستیم سازمانهای غیره وارد این حوزه شوند.