|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۲۵۴۷۵۲
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۱
امسال بازار اسکناس‌های نو و تانخورده که هر ساله در آستانه عید به فروش می‌رسند، به دلیل مشکلات اقتصادی جاری، از رونق افتاده اما همزمان گزارش‌ها نشان می‌دهد، گرایش مردم به سمت اسکناس‌های کم‌بها بیشتر شده است.
 امسال بازار اسکناس‌های نو و تانخورده که هر ساله در آستانه عید به فروش می‌رسند، به دلیل مشکلات اقتصادی جاری، از رونق افتاده اما همزمان گزارش‌ها نشان می‌دهد، گرایش مردم به سمت اسکناس‌های کم‌بها بیشتر شده است.

روزنامه آرمان امروز نوشت: هر ساله بازار داغی برای فروش انواع و اقسام اسکناس‌های نو برای زنده نگاه‌داشتن سنت عیدی‌دادن، در محدوده خیابان فردوسی ایجاد می‌شد و حال و هوای عید را در تهران زنده می‌کرد. اکنون این بازار نیز همچون دیگر حوزه‌ها، با افزایش قیمت نسبت به سال گذشته روبه‌رو بوده اما همچنان سود اندکی را برای فروشندگان به دنبال دارد؛ به طوری‌که هر بسته ۱۰۰ عددی اسکناس تانخورده ۱۰ هزار تومانی، ۳۰ هزار تومان سود به جیب فروشنده واریز می‌کند که در قیاس با قیمت آن، سود اندکی محسوب می‌شود.

بانک مرکزی امسال نیز به رسم هر ساله از روزهای آغازین اسفند اقدام به توزیع اسکناس‌های نو در بانک‌ها و خودپردازها کرد تا بخشی از نیاز جامعه به اسکناس‌های تانخورده را تأمین و بازار پول‌فروشی را کنترل کند. از سوی دیگر به دلیل افزایش مبادلات بانکی در این ماه و تراکنش‌های خرد و کلان مردم، وظیفه بانک مرکزی در تأمین پول در گردش، سنگین‌تر می‌شود و این زمان می‌تواند محک مناسبی برای این بانک در زمینه تسلط بر بازار پول کشور باشد. از همین رو، کمتر از یک ماه است که مردم هنگام دریافت پول از خودپردازها با اسکناس‌های تانخورده مواجه می‌شوند. در عین حال گفته می‌شود با نزدیک‌شدن به روزهای پایان سال، این تزریق پول نو سرعت بیشتری خواهد یافت. از سوی دیگر، هر ساله بازاری در برخی خیابان‌ها تهران شکل می‌گیرد تا انواع و اقسام پول‌های تانخورده با ارزش‌های مختلف مالی، برای آغاز عید به فروش برسند. مردانی که در کنار خیابان به‌ویژه حد فاصل میدان فردوسی تا چهارراه استانبول که با چمدان‌هایی مملو از صدتومانی، هزارتومانی و یا حتی برخی اسکناس‌های کمیاب، بازار عیدی‌دادن و عیدی‌گرفتن را گرم می‌کنند یکی از تصاویر شب عید در تهران است.

افزایش خرید اسکناس‌های کم‌ارزش

اگرچه دستفروشان خیابان فردوسی در تلاشند فارغ از هیاهویی که بازار ارز این روزها تجربه می‌کند، حال و هوای عید را به فضای بازار ارز غالب کنند و مردم را تشویق به خرید اسکناس نو برای عیدی دادن به دوستان و آشنایان خود کنند اما به نظر می‌رسد امسال، در نتیجه فشارهای اقتصادی، پول‌فروشی از سکه افتاده و خریدها نیز به اسکناس‌های خرد و کم‌بها محدود می‌شود. علی. م یکی از فروشندگان اسکناس نو در گفت‌وگو با مهر گفت: مردم در خرید اسکناس‌های نو همچون سایر بازارها استقبال کمتری نسبت به سال‌های گذشته دارند و اگر هم دنبال خرید اسکناس‌های نو باشند، دیگر تمایلی به خرید اسکناس ۱۰ هزار تومانی و پنج هزار تومانی تانخورده ندارند؛ بلکه بیشتر تقاضا روی خرید اسکناس‌های ۱۰۰۰ تومانی و ۲۰۰۰ تومانی نو است. او افزود: البته دیگر کمتر کسی به سراغ اسکناس‌های تانخورده قدیمی‌تر مثل ۱۰۰ تومانی، ۵۰ تومانی، ۲۰ تومانی و ۱۰ تومانی می‌آید و اگر هم مشتری برای آن وجود داشته باشد، به طور قطع فقط به خاطر زنده نگاه داشتن یاد و خاطره قدیم است. به گفته این فروشنده، قیمت برخی از اسکناس‌های نو نسبت به سال گذشته گران‌تر شده است؛ البته مردم این افزایش قیمت را با توجه به شرایط افزایش قیمتی که روی سایر کالاها به چشم می‌خورد، می‌پذیرند؛ اما به طور کلی تقاضا کمتر از قبل شده است.

اسکناس‌های نو چند فروخته می‌شوند؟

اگرچه همه ساله علاوه بر این که اسکناس‌فروشان از هفته‌های ابتدایی اسفند، به خواسته متقاضیان خود برای خرید اسکناس‌های نو پاسخ می‌دهند، اما طبق روال همه ساله، بانک مرکزی نیز فهرست شعب عرضه‌کننده اسکناس‌های نو را اعلام می‌کند تا مردم با هزینه کمتر و سهولت بیشتری، اقدام به خرید اسکناس تانخورده مورد نیاز کنند. بنابراین انتظار می‌رود که در روزهای پیش رو، بانک مرکزی، فهرست این شعب را به طور رسمی اعلام کند. امری که سال گذشته پیش از این، اتفاق افتاده بود. اما در این میان، بازار اسکناس‌های تانخورده در خارج از بانک‌ها نیز روال خود را طی می‌کند. در عین حال به سبب ارائه اسکناس‌های کم‌بها و یا نوستالژیک توسط دستفروشان، این بازار همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است. چرا که برخی از اسکناس‌های موجود در بساط‌های کنار خیابان فردوسی از رده انتشار خارج شده و خاطره‌انگیز بودن آنهاست که خریداران را به سوی خود جذب می‌کند. اما گذشته از اسکناس‌های قدیمی و کمیاب، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که در میان اسکناس‌های رایج و دارای ارزش مالی و قابل استفاده، این روزها هر بسته ۱۰۰ عددی اسکناس نو ۱۰ هزار تومانی، به قیمت یک میلیون و ۳۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که سودی ۳۰ هزار تومانی را برای فروشندگان به دنبال دارد؛ اما بالطبع، مشتریان کمتری هم دارد. در عین حال هر بسته ۱۰۰ عددی اسکناس نو پنج هزار تومانی را می‌توان در این بازار، بین ۵۳۲ تا ۵۳۵ هزار تومان خریداری کرد که سودی بین ۳۲ تا ۳۵ هزار تومان را برای فروشندگان به ارمغان می‌آورد. همچنین می‌توان هر بسته ۱۰۰ عددی اسکناس نو دو هزار تومانی را که متقاضی بیشتری نسبت به دو نوع قبلی دارد ۲۲۵ هزار تومان، بسته ۱۰۰ عددی اسکناس نو ۱۰۰۰ تومانی را ۱۲۵ هزار تومان و هر بسته ۱۰۰ عددی ۵۰۰ تومانی را نیز ۸۰ هزار تومان خریداری کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین