|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰
کد خبر: ۲۵۴۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵
یکی از فرماندهان بارز نظامی ارتش سودان بر لزوم تقویت روابط خارطوم با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی تاکید کرده و گفته است که باید درباره این رابطه با هم پیمان استراتژی مان، ایران بحث و تبادل نظر شود.
یک فرد حاضر در نشستی که 'بی نهایت سری' توصیف شده، می گوید که در جلسه ای که کمیته امنیت و نظامی دانشگاه جنگ در خارطوم، پایتخت سودان برگزار کرده، درباره روابط سودان با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و ایران و همچنین گروه های تندروی اسلامی و علاوه بر آن اوضاع سیاسی و امنیتی داخلی سودان بحث و تبادل نظر شده است.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، بارزترین موضوعی که در این نشست که در اول سپتامبر 2014 برگزار شد، مطرح شده، روابط سودان با اعراب حوزه خلیج فارس و ایران بوده است.

پروفسور اریک ریوز، استاد زبان انگلیسی در دانشکده اسمیت در نورتمپتون در ایالت ماساچوست امریکا که مدیریت سایت 'سودان ریوز' را بر عهده دارد، به نقل از این فرد می گوید: «هیچ تغییری در سطح نقشه هم پیمانان سودان به وجود نیامده است.»

در این جلسه همچنین یکی از فرماندهان بارز نظامی ارتش سودان بر لزوم تقویت روابط خارطوم با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی تاکید کرده و گفته است که باید درباره این رابطه با هم پیمان استراتژی مان، ایران بحث و تبادل نظر شود. به گفته وی «نمی توان به عربستانی ها اعتماد کرد برای این که می دانند ما در وضعیتی هستیم که می توانیم حکومتشان را تهدید کنیم.»

آن طور که این فرد حاضر در این نشست می گوید، یکی دیگر از افراد مشارکت کننده در این نشست گفته است: «اجازه بدهید به صراحت بگویم ما باید روابط خوبی با کشورهای عربی حوزه خلیج ]فارس[ داشته باشیم اما روابط ما با ایران استراتژیک است و باید به صورت سری از طریق نهاد امنیت نظامی و سازمان های امنیتی دنبال شود.»

یکی از وزرای حاضر در این نشست نیز می گوید: «رابطه با ایران یکی از بهترین روابطی است که سودان در تاریخ خود داشته است، کمک هایی که ما از ایران دریافت کرده ایم قابل مقایسه با هیچ جا نیست، اداره این روابط نیاز به درایت و شناخت همه جزئیات دارد، مشرکات ما با ایرانی ها بسیار است. لازم است که روابط خود را با ایران حفظ کنیم و از آن در برابر هر گونه تهدیدی پشتیبانی کنیم، باید این روابط از طریق سازمان امنیت نظامی و نهادهای امنیتی کشور اداره شوند. هیچ کشوری مانند ایران شجاعت آن را ندارد که به غرب 'نه' بگوید. ایران شریک حقیقی ما در انقلاب نجات بخش است.»

رابطه با ایران یکی از بهترین روابطی است که سودان در تاریخ خود داشته است، کمک هایی که ما از ایران دریافت کرده ایم قابل مقایسه با هیچ جا نیست، اداره این روابط نیاز به درایت و شناخت همه جزئیات دارد، مشرکات ما با ایرانی ها بسیار است.

ایران یکی از کشورهای استراتژیک هم پیمان با حکومت سودان محسوب می شود که از انقلاب مشهور این کشور در سال 1989 حمایت بی دریغی از آن کرده است. موقعیت خاص جغرافیایی سودان سبب شده است تا رابطه با سودان از اهمیت خاصی برخوردار شود.

بعضی از ناظران روابط سودان می گویند روابط تهران – خارطوم بعد از بستن مراکز فرهنگی ایران در سراسر سودان به بهانه نشر مذهب تشیع در این کشور کمی تغییر کرده است، اما بسیاری معتقدند این اقدام چیزی جز مخفی کاری حکومت سودان در پیشبرد سیاست های خود در رابطه با ایران نیست. به گفته آنها سودان با این کار تلاش دارد که خود را از انزوا در جامعه عربی خارج کند در حالی که در خفا همچنان روابط اسراتژیک خود را با تهران حفظ کرده است.

در همین رابطه یکی از مسئولان ارشد نظامی سودانی که در این نشست شرکت کرده است، می گوید: «کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اطلاعات بسیار کمی درباره گروه های تروریستی ای که در لیبی، سومالی، نیجریه، مالی، کشورهای عربی شمال آفریقا و افغانستان فعالیت می کنند، در اختیار دارند و این به دلیل روابط بسیار بد آنها با این گروه های تندرو است. آنها از ما می خواهند که در جنگ با تروریسم با آنها همکاری کنیم برای این که این گروه های افراطی را تهدیدی مستقیم برای خود می دانند اما قرار نیست روابط خود را با اسلام گرایان و ایران قربانی بهبود روابط با عربستانی های و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس کنیم. البته نمی خواهیم از طریق گروه های تندروی اسلامی برای این کشورها مشکل ایجاد کنیم اما قصد هم نداریم از آنها در حال حاضر بهره ببریم.»

در همین حال یکی از وزرای حاضر در این نشست می گوید: «20 هزار جهادی و 15 هزار حرکت جهادی اخیرا تشکیل شده اند که در سراسر مغرب و مصر و سینا و فلسطین و لبنان و عراق و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس پراکنده هستند، این گروه ها هیچ حضور قابل لمسی در آفریقا و اروپا ندارند و هیچ کس درباره آنها بیشتر از ما اطلاعات ندارد. ما درباره آنها اطلاعات مختصری فقط به امریکایی ها داده ایم که آن هم به خواسته آنها و با توجه به نرخی پیشنهادی شان مطابق با پرونده جنبش های مسلح سودانی در اختیارشان قرار گرفت.»

در این جلسه همچنین درباره اوضاع داخلی سودان نیز بحث و تبادل نظر شد و بر لزوم توجه به فراخوان عمر حسن البشیر، رئیس جمهوری سودان برای گفت وگو با جریان های مخالف با هدف مهیا شدن امور برای برگزاری انتخابات سراسری در سودان در ماه مارس آینده تاکید شد.
منبع: دیپلماسی ایرانی
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین