کد خبر: ۲۵۴۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
روزنامه اسرائیلی هاآرتص درگزارشی از مطرح شدن یک ایده دیگر در میان دولتمردان آمریکا درباره ایران خبر داده است. بنا به نوشته این روزنامه "مشاور جدید امنیت ملی جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا خطوط کلی سیاست مهار و نه ممانعت از توانمندی هسته ای ایران را ترسیم کرده و همین مسئله اسرائیل را ملزم به آمادگی برای بکارگیری نخستین حمله هسته ای می کند."

به گزارش هاآرتص، آیا باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا «هنوز باور دارد که مانع از دستیابی ایران به بمب هسته ای شد؟» این سوالی است که لی اسمیت، خبرنگار هفته نامه ویکلی استاندارد در تفسیر کوتاه خود مطرح کرد. این سوال کاملا زیرکانه بود و بی شک به همین دلیل توسط وال استریت ژورنال بازنشر شد.

کولین کال که به تازگی به عنوان مشاور امنیت ملی جو بایدن انتخاب شده سال گذشته طرح بلند بالای خود در مورد اینکه سیاست مهار برای یک ایران هسته ای به چه شکل می تواند باشد را منتشر کرد، و این امر بیانگر چگونگی کناره گیری دولت آمریکا از تعهد خود در مورد جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته ای بود.

باید گفت انتصاب کسی با عقاید صلح طلبانه نسبت به ایران در سمت مشاور معاون ضعیف رئیس جمهوری آمریکا نمی تواند آنطور که پیش از این می گفتیم، بی اهمیت باشد. کال که پیش از این در سال 2012 در نشریه فارن افرز مطلب می نوشت، این ایده که «ایران در صورت عبور از آستانه هسته ای احتمالا به یک بازیگر بین المللی مسئولیت پذیرتر تبدیل می شود» را «کاملا اشتباه» خوانده بود. اما به نظر می رسد در شرایط فعلی دست کم این وسوسه در واشنگتن ایجاد شده که ایران را به عنوان کمکی برای مقابله با داعش در عراق و سوریه ببینند.

این مسئله اواخر ماه جاری میلادی توسط رون درمر، سفیر اسرائیل در آمریکا مطرح شد. وی در حضور مقامات دولتی آمریکا با تحسین این دولت به دلیل پیگیری مبارزه با داعش پرداخته و سپس هشدار داد: «می دانم که بحث های پوچی در مورد تبدیل شدن ایران به یک شریک در حل مشکلات خاورمیانه مطرح  شده است. آنها شریک نیستند، نبوده اند و هرگز نخواهند بود.»

درمر در ادامه ادعاکرد: «ایران به عنوان یک قدرت هسته ای، هزاران برابر خطرناک تر از داعش است.»

با این حال مشاور جدید معاون اوباما دقیقا سیاستی را مطرح می کند که پذیرش یک ایران هسته ای- که آن را مهار می خوانند- را به دنبال دارد. وی این سیاست را در گزارش خود با عنوان «اگر همه راه ها بی نتیجه ماند: چالش مهار یک ایران مسلح به سلاح هسته ای» که توسط مرکز امنیت جدید آمریکایی منتشر شد، آورده است. در این گزارش به وضوح آمده که مهار، گزینه ایده آل نیست. در صورت شکست تلاش های فعلی برای ممانعت از هسته ای شدن ایران، استراتژی مهار با چند «هدف اصلی» به منظور مدیریت و کاهش خطرات یک ایران مسلح به سلاح هسته ای ارائه شده است.

هاآرتص در ادامه مدعی می شود این «اهداف اصلی» شامل جلوگیری از «استفاده مستقیم ایران از تسلیحات هسته ای» و «انتقال تسلیحات به تروریست ها» می شود. و البته این اهداف شامل «متقاعد کردن اسرائیل به اجتناب از بکارگیری مواضع هسته ای بی ثبات کننده ای که بر استفاده زودهنگام از تسلیحات هسته ای تاکید می کند» نیز می شود. به عبارت دیگر، یکی از اهداف اصلی استراتژی کال این است که در صورت تولید بمب توسط ایران، اسرائیل باید تشویقش کند.

منبع: فرارو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین