|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۳
کد خبر: ۲۵۳۸۹۹
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۱
ساختمان این مرکز را تحویل گرفتیم و آن را احیا کردیم. خوشبختانه در شرایط حاضر مرکز ملی خشکسالی همه رقبای خود را کنار زده است و محصولات آن در مراکز و شوراهای تصمیم‌گیری مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال در شورای عالی آب کارگروه مبارزه با کم آبی و هیئت دولت از داده‌های مرکز ملی خشکسالی استفاده می شود البته تلاش کردیم مرکز ملی خشکسالی به مرکز منطقه‌ای تبدیل شود تا جنوب شرق آسیا را پوشش دهد.
 رئیس سابق سازمان هواشناسی با تشریح عملکرد پنج ساله خود گفت: در سال ۱۳۹۲ متوجه شدیم که پژوهشکده اقلیم‌شناسی مشهد به لوکیشن فیلم و سریال تبدیل شده است اما در حال حاضر این پژوهشکده دارای رتبه (گرید) B است.

 مراسم تکریم داود پرهیزکار- رئیس سازمان هواشناسی - و  معارفه سحر تاجبخش - رئیس جدید سازمان هواشناسی- امروز(۱۲ اسفند) با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد. پرهیزکار در این مراسم با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سازمان هواشناسی طی ۱۵ سال گذشته گفت: با وجود رشد ۵۰ درصدی اعتبارات عمرانی طی پنج سال گذشته به دلیل نوسانات ارزی نتوانستیم توسعه مورد نظر خود را محقق کنیم که برنامه مربوط به آن در سال ۹۳ تنظیم شده بود.

وی با تاکید بر اینکه در ۵ سال گذشته روی تقویت نیروی کارشناسی و سرمایه انسانی تمرکز کرده بودیم،اظهارکرد: تاکنون یک میلیون نفر ساعت دوره آموزشی برای پرسنل سازمان هواشناسی به منظور ظرفیت‌سازی در مجموعه کارشناسی برگزار شده است.

پرهیزکار با اشاره به تقویت مرکز آموزش منطقه‌ای سازمان هواشناسی معروف به RTC گفت: در سال ۱۳۹۲ که من فعالیت خود را در سازمان هواشناسی شروع کردم، مرکز آموزش منطقه‌ای در حال لغو امتیاز بود اما خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته بر اساس تحلیل کارشناسان سازمان هواشناسی جهانی این مرکز به وضعیت نرمال رسیده است هرچند که تا رسیدن به وضعیت مطلوب مشابه کشورهای توسعه یافته مثل ژاپن و چین فاصله بسیار داریم اما در حال حاضر از امتیاز خوبی برخوردار است.

رئیس سابق سازمان هواشناسی با بیان اینکه مرکز ملی خشکسالی در سال ۱۳۹۲ به طور کامل تعطیل شده بود، گفت: ساختمان این مرکز را تحویل گرفتیم و آن را احیا کردیم. خوشبختانه در شرایط حاضر مرکز ملی خشکسالی همه رقبای خود را کنار زده است و محصولات آن در مراکز و شوراهای تصمیم‌گیری مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال در شورای عالی آب کارگروه مبارزه با کم آبی و هیئت دولت از داده‌های مرکز ملی خشکسالی استفاده می شود البته تلاش کردیم مرکز ملی خشکسالی به  مرکز منطقه‌ای تبدیل شود تا جنوب شرق آسیا را پوشش دهد.

پرهیزکار اضافه کرد: پژوهشگاه آب و علوم جوی به مرحله نهایی رسیده و در حال راه اندازی است.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی مرکز ملی گرد و غبار اظهارکرد: دو سال از عمر این مرکز می گذرد و خوشبختانه تاکنون توانسته داده‌ها و اطلاعات خوبی تولید کند. تلاش کردیم با همکاری سازمان هواشناسی جهانی این مرکز را به مرکز منطقه جنوب غرب آسیا تبدیل کنیم.

رئیس سابق سازمان هواشناسی با اشاره به راه‌اندازی و معرفی سامانه تهک معروف به سامانه «توسعه هواشناسی کاربردی» گفت: همه تلاش ما طی پنج سال گذشته این بود که تولیدات و محصولات مان را به کاربر نهایی برسانیم. بر اساس برآوردها در سال آبی ۹۷ -۹۶ در ۲۱ استان کشور سامانه «تهک» بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده داشته است. این در حالی است که بودجه کل سازمان هواشناسی اعم از عمرانی و جاری ستاد کل و ۲۱ استان حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است.

پرهیزکار با بیان اینکه طی ۱۵ سال گذشته سعی کردیم اطلاعات را از مسیرهای مختلف در اختیار کاربران نهایی قرار دهیم،اظهارکرد: سایت سازمان هواشناسی در بین سایت‌های وزارت راه از اولین‌ها به حساب می‌آید همچنین در روزهای سرد سال سایت سازمان هواشناسی جزو ۱۰ سایت اول دولت است. بر اساس بررسی‌ها در سال ۹۲ سایت سازمان هواشناسی حدود ۱۰ میلیون بازدیدکننده در سال داشت اما امسال به بیش از ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده رسیده است این در حالیست که سازمان هواشناسی در حوزه اطلاع‌رسانی رقبای بسیار زیادی دارد.

رئیس سابق سازمان هواشناسی همچنین در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ مجله «نیوار» لغو امتیاز شده بود، گفت: بر اساس ارزیابی‌های سال ۹۴ این مجله گرید B دارد و اگر امسال جایگاه این مجله بررسی شود متوجه می شویم که گرید آن به سطح A رسیده است.

وی با اشاره به افزایش بودجه‌های سازمان هواشناسی طی ۵ سال گذشته گفت: در سال ۹۲ اعتبارات سازمان هواشناسی ۱۲ میلیارد تومان بود اما در پنج سال گذشته با تلاش پیوسته به حدود ۵۰ میلیارد تومان رسیده است یعنی بودجه سازمان هواشناسی چهار برابر شده است افزون بر این در سال ۹۲ درآمد سازمان هواشناسی ۵۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده بود که تنها بخشی از آن محقق شد اما در سال ۹۷ درآمد سازمان هواشناسی به ۱۵ میلیارد تومان رسید که افزایش ۳۰ برابری را نشان می‌دهد.

پرهیزکار در ادامه با اشاره به سابقه ۳۰ ساله فعالیت در سازمان هواشناسی اظهارکرد: اولین حکم مرا در سازمان هواشناسی در تاریخ ۱۰ اسفند ماه سال ۶۷ دریافت کردم. آخرین حکم من نیز مربوط به ۱۰ اسفند ماه سال ۹۷ است.

رئیس سابق سازمان هواشناسی در پایان از دکتر نوریان و آخوندی - وزیر سابق راه و شهرسازی - قدردانی کرد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین