|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵
کد خبر: ۲۵۱۴۲۷
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۰
در خصوص مصرف سویا و فواید آن بر روی سلامت و همچنین خطرات ناشی از مصرف آن به خصوص اگر از نظر ژنتیکی دستکاری شده باشد بحث وجود دارد.
در خصوص مصرف سویا و فواید آن بر روی سلامت و همچنین خطرات ناشی از مصرف آن به خصوص اگر از نظر ژنتیکی دستکاری شده باشد بحث وجود دارد.

دانه سویا حاوی 40 درصد پروتئین و 20 درصد روغن است. دانه سویا یک ماده غذایی پر پروتئین است که می توان آن را به اشکال مختلف استفاده کرد. دانه آن می تواند سبز، سیاه، زرد یا سفید باشد. دانه های سبز جوان سویا را می توان بخارپز کرد و به عنوان پیش غذا استفاده نمود. همچنین از این ماده غذایی می توان در سالاد و سوپ استفاده نمود.

سویای زرد برای تولید شیر سویا، توفو و تاماری به کار می رود. همچنین از این نوع سویا می توان برای تولید آرد و پخت و پز استفاده کرد. از دانه های سویا همچنین روغن سویا تولید می کنند که می تواند برای پخت و پز و همچنین به عنوان ترکیبات لازم در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. پس از خارج کردن روغن از دانه سویا، ماده غذایی باقی مانده می تواند برای تولید ماده غذایی برای تغذیه حیوانات استفاده شود.

سویا کاربردهای صنعتی مختلفی دارد.
این ماده غذایی را می توان برای تولید بیودیزل، صنایع ساختمانی شمع سازی، جوهر و رنگ استفاده نمود.

سویا پروتئین کامل است که شامل 9 امینو اسید ضروری است.
این ماده غذایی می تواند منبع پروتئین برای بسیاری از افراد گیاهخوار باشد. 90 گرم سویای سبز شامل 127 کیلو کالری انرژی، 2/11 گرم پروتئین، 76/5 گرم چربی، 95/9 گرم کربوهیدرات، 8/3 گرم فیبر است.

چربی اشباع در دانه سویا بسیار کم بوده و سرشار از پروتئین، ویتامین سی، و فولات است. همچنین منبع مناسب فیبر، کلسیم، آهن، منیزیوم، فسفر، پتاسیم ویتامین است.

فواید مصرف سویا
برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف سویا فواید مختلفی دارد که عبارتند از:

سلامت قلب با مصرف سویا
سویا با سطح پایین تر کلسترول همراه بوده که باعث کاهش خطر بیماری قلبی است. بسیاری از تحقیقات نشان داده است مصرف سویا باعث کاهش کلسترول تام، تری گلیسیرید و LDL می شود. کلسترول LDL به عنوان کلسترول بد شناخته می شود که به واسطه ارتباط آن با چربی موجود در عروق. دریافت سویا همچنین باعث افزایش کلسترول HDL می شود. کلسترول HDL یک کلسترول خوب است چون باعث دفع کلسترول بد از عروق می شود. هر چه سویای مصرف شده فراوری شده باشد مثل شیر سویا، دانه سویا، مغز سویا بهتر از مکمل ها و پروتئین های جدا شده می باشد.

تاثیر سویا بر چاقی
محققان بر این عقیده اند که مصرف مکمل ایزوفلاوون سویا در زنان پس از یائسگی به دلیل ساختار مشابه آن با استروژن می تواند باعث کاهش وزن بدن شود. همانطور که می دانید خانمها پس از یائسگی با افت استروژن مواجه می شوند.

تاثیر سویا بر سرطان سینه
در گذشته یکی از نگرانی ها این بود که سویا برای بروز سرطان سینه خطرناک باشد. اما اخیراً این مسئله در حال تغییر است. در بررسی مطالعات، محققان گزارش نمودند که دریافت سویا می تواند باعث کاهش سرطان سینه شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین