کد خبر: ۲۵۱۲۶۵
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۲
خبر درگذشت صبغت‌الله مجددی در صفحه فیسبوک خودش منتشر شده و منابع نزدیک به خانواده مجددی این خبر را تأیید کرده‌اند.
صبغت‌الله مجددی، نخستین رئیس دولت اسلامی افغانستان در دهه نود میلادی و رهبر حزب نجات ملی در سن ۹۳ سالگی در کابل درگذشت.

خبر درگذشت صبغت‌الله مجددی در صفحه فیسبوک خودش منتشر شده و منابع نزدیک به خانواده مجددی این خبر را تأیید کرده‌اند.

قرار است مراسم تشییع جنازه مجددی فردا چهارشنبه در در استادیوم غازی کابل برگزار شود.

صبغت‌الله مجددی در سال ۱۳۰۵ خورشیدی در یک خانواده روحانی در شهر کابل به دنیا آمد. او از مشایخ طریقت نقشبندیه و منتسب به شیخ احمد سرهندی، معروف به مجدد الف ثانی است.

به گزارش بی. بی. سی پس از کودتای ثور ۱۳۵۷، که حزب دموکراتیک خلق افغانستان طرفدار شوروی سابق در نتیجه آن به قدرت رسید، مجددی به پاکستان رفت و با ایجاد حزب جبهه نجات ملی افغانستان به مبارزات سیاسی و مسلحانه علیه دولت کابل آغاز کرد.

در سال‌های ۱۳۶۸ و ۱۳۶۹ خورشیدی که حکومت در تبعید مجاهدین در پاکستان ساخته شد، صبغت‌الله مجددی به عنوان رئیس دولت اسلامی افغانستان تعیین شد.

پس از پیروزی مجاهدین، مجددی در بهار سال ۱۳۷۱ برای دو ماه به عنوان رئیس دولت موقت مجاهدین انتخاب شد و دولت را رسماً از فضل الحق خالقیار، نخست وزیر دولت نجیب‌الله تحویل گرفت.

صبغت‌الله مجددی پس از دو ماه، زمام داری سکان دولت اسلامی را براساس توافقات اسلام آباد به برهان‌الدین ربانی، رهبر جمعیت اسلامی سپرد.

پس از سقوط دولت مجاهدین به وسیله طالبان، مجددی دوباره به پاکستان بازگشت و به مبارزات خود برای بازپس گیری کابل ادامه داد؛ هرچند که او عملاً به جبهه شمال به عنوان مهم‌ترین گروه مخالف طالبان در درون افغانستان که توسط احمد شاه مسعود رهبری می‌شد نپیوست.

پس از سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱ مجددی به روند بن پیوست و در تعاملات مختلف سیاسی این کشور نقش فعال داشت.

صبغت‌الله مجددی به عنوان رئیس مجلس سنای افغانستان نیز کار کرده و همچنین ریاست کمیسیون تحکیم صلح را به عهده داشته است.

صبغت‌الله مجددی به دلیل مواضع معتدلانه خود به اسلام میانه رو گرایش داشت و به دلیل انتقادهای تند از برخی از سران مجاهدین و دولت پاکستان به صراحت لهجه معروف بود.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین