کد خبر: ۲۴۹۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۸
سخنگوی اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شده ادعا کرده راه‌اندازی ساز و کاری که قرار است مبادلات تجاری با ایران را تسهیل کند در مراحل پایانی است.
 سخنگوی اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شده ادعا کرده راه‌اندازی ساز و کاری که قرار است مبادلات تجاری با ایران را تسهیل کند در مراحل پایانی است.

به گزارش فارس، «مایا کوچی‌یانچیچ»، سخنگوی «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شده ادعا کرده تلاش‌های این اتحادیه برای راه‌اندازی کانال ویژه مالی با ایران (اس‌.پی‌.وی) تشدید شده و در مراحل پایانی است.

نشریه «پولیتیکو» به نقل از این سخنگوی موگرینی نوشت: «همان‌طور که می‌دانید کار بر روی راه‌اندازی اس‌.پی.وی تشدید شده و در واقع در مراحل پایانی آن است.»

 بنابراین گزارش، کوچی‌یانچیچ» در یک کنفرانس خبری گفت: «رهبری این تلاش‌ها را کشورهای عضو با هماهنگی اتحادیه اروپا بر عهده دارند. این اقدام، در حال حاضر کاملاً در جریان است. گفت‌وگوهای فعالی انجام می‌شود. وارد جزئیات آنها نمی‌شوم، ولی تأیید می‌کنم که تلاش ادامه دارد.»

پولیتیکو نوشته مناقشه‌ای کهنه میان اسپانیا و ایتالیا بر سر اینکه کدام کشور اصطلاحاً استحقاق حضور بر سر میز «بالغان» اتحادیه اروپا را دارد اخیراً باعث مانع‌تراشی در تلاش‌های اتحادیه اروپا برای راه‌اندازی این کانال شده است.

اسپانیا از اینکه ایتالیا توانسته خودش را در مذاکرات چهارجانبه با یمن به جمع سه قدرت بزرگ اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) اضافه کند، خشمگین است.

مادرید به همین دلیل از انتشار بیانیه موسوم به «جمع‌بندی» که دولت‌های اروپایی قصد صدور آن درباره ایران را داشته‌اند، جلوگیری کرده است. این بیانیه «جمع‌بندی» شورای اروپا است و مواضع اتحادیه اروپا را درباره ایران مشخص می‌کند.

خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال روز سه‌شنبه گزارش داده بود سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) تصمیم گرفته‌اند برای پیشبرد امور مربوط به کانال ویژه مالی اتحادیه اروپا با ایران (اس.پی.وی) منتظر بیانیه «جمع‌بندی» درباره ایران نشوند. دولت‌های اروپایی پیش از این تأکید داشتند این بیانیه همزمان با اعلام ثبت اس‌.پی‌.وی منتشر شود.

علت تأکید دولت‌های اروپایی بر لزوم همزمان شدن این دو اقدام به ادعاهایی ارتباط دارد که دانمارک و هلند علیه ایران مطرح کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز اخیراً گزارش داده بود بعد از ادعاهای این دو کشور، دولت‌های اروپایی قصد داشته‌اند روز ۲۱ ژانویه این بیانیه ضدایرانی را صادر کرده و اقدامات موشکی، فعالیت‌های منطقه‌ای و سایر فعالیت‌های ادعایی ایران را محکوم کنند.

فدریکا موگرینی که نگران بوده اتخاذ مواضع تند علیه ایران ممکن است به فروپاشی کامل برجام منجر شود، دولت‌های اروپایی را از انجام این کار برحذر داشته و از آنها خواسته برای صدور بیانیه ضد ایرانی تا زمان اعلام آغاز به کار اس.پی‌.وی صبر کنند.

پولیتیکو نوشته بعد از آنکه اتحادیه اروپا، ایتالیا را به جمع سه کشور اروپایی اضافه کرده، سایر کشورهای اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا، موگرینی که خودش اهل ایتالیا است را به جانبداری از این کشور متهم کرده‌اند.

یک دیپلمات اسپانیایی در گفت‌وگو با پولیتیکو درباره مخالفت مادرید با بیانیه جمع‌بندی درباره ایران گفت: «در این بیانیه به چهار کشوری که قرار است با ایران درباره یمن در تماس باشند، اشاره شده است.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌تواتیم بپذیریم که بیانیه جمع‌بندی اتحادیه اروپا که سند رسمی این اتحادیه و منعکس‌کننده تصمیم‌های آن است گروه‌هایی را تنفیذ کند که درباره آنها در چارچوب اتحادیه بحث نشده، مورد تأیید ۲۸ کشور عضو قرار نگرفته‌اند و در نهادهای اتحادیه اروپا از نفوذ برخوردار نیستند.»

این دیپلمات اسپانیایی گفته که اقدام کشورش در مخالفت با بیانیه اتحادیه اروپا در خصوص ایران نه ارتباطی به ایران داشته، نه به توافق هسته‌ای، نه به برنامه موشکی ایران و نه به سایر مسائل غرب آسیا.   

این دیپلمات گفت: «مسئله صرفاً یک موضوع داخلی اتحادیه اروپا است.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین