|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۵
کد خبر: ۲۴۸۹۱۳
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸
مادورو به دیپلمات‌های آمریکایی سه روز فرصت داد تا ونزوئلا را ترک کنند اما دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته که از این دستور تبعیت نمی‌کند و مادورو دیگر رئیس جمهوری مشروع ونزوئلا نیست.
 دولت ونزوئلا امروز یکشنبه درخواستش برای خروج دیپلمات‌های آمریکایی از این کشور را به حالت تعلیق درآورد. در عین حال کاراکاس آمادگی‌اش را برای مذاکره با دولت آمریکا اعلام کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به  نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا روز چهارشنبه پس از آن روابطش با ایالات متحده را قطع کرد که دولت واشنگتن و برخی دیگر از کشورهای منطقه خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون را به عنوان "رئیس جمهوری موقت" این کشور به رسمیت شناختند؛ اقدامی که مادورو آن را تلاشی برای کودتا نامید.

مادورو به دیپلمات‌های آمریکایی سه روز فرصت داد تا ونزوئلا را ترک کنند اما دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته که از این دستور تبعیت نمی‌کند و مادورو دیگر رئیس جمهوری مشروع ونزوئلا نیست. این مساله بروز یک تقابل احتمالی را میان آمریکا و ونزوئلا نوید می‌داد اما امروز یکشنبه وزارت خارجه ونزوئلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت مادورو یک روند ۳۰ روزه را برای گفتگو با مقام‌های آمریکایی درباره ایجاد یک دفتر حافظ منافع در ونزوئلا و یک دفتر مشابه در آمریکا در نظر گرفته و خروج دیپلمات‌های آمریکایی را از ونزوئلا به حالت تعلیق درآورده است.

دولت‌های کوبا و آمریکا پیش از آنکه دولت سابق آمریکا روابط دیپلماتیکش با هاوانا را مجدداً احیا کند، چندین دهه چنین دفاتر حافظ منافعی را داشتند.

وزیر خارجه ونزوئلا در سازمان ملل ضرب‌الاجل هشت روزه‌ای که کشورهای اروپایی برای برگزای انتخابات تعیین کرده بودند را رد و در عین حال آمادگی کاراکاس برای مذاکره با دولت آمریکا را اعلام کرد.

 خورخه آریزا،‌ وزیر خارجه ونزوئلا در جلسه شورای امنیت اظهار کرد: هیچ کس نمی‌تواند برای ما مهلت تعیین کند و به ما بگوید باید درخواست انتخابات جدید را بدهیم یا نه. شما چه کسی هستید که به دولت ما که دارای حاکمیت است، هشدار می‌دهید؟

پیشتر آلمان، فرانسه و اسپانیا ضرب‌الاجل هشت روزه‌ای را برای برگزاری انتخابات در ونزوئلا تعیین کرده و هشدار داده بودند در غیر این صورت رهبر مخالفان را به عنوان رئیس‌جمهوری این کشور به رسمیت خواهند شناخت.

وی خاطرنشان کرد، امانوئل ماکرون،‌ رئیس‌جمهوری فرانسه باید به جای مداخله در امور داخلی ونزوئلا بحران جلیقه زردهای کشورش را حل کند.

وزیر خارجه ونزوئلا همچنین تاکید کرد، دولت کاراکاس همچنان برای مذاکره با دولت دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا آماده بوده و هست.

آریزا گفت: ما از زمان انتخاب هوگو چاوز رئیس‌جمهوری فقید ونزوئلا در فوریه ۱۹۹۹ و از همان ابتدای ریاست‌جمهوری نیکولاس مادورو تلاش به برقراری ارتباطاتی با آمریکا کرده‌ایم اما تمام تلاش‌های ما از سوی طرف آمریکایی به در بسته خورد.

آریزا خاطرنشان کرد، واشنگتن تنها پشت کودتا در ونزوئلا نایستاده بلکه در راس آن است.

وی خطاب به دولت آمریکا گفت، قدرت خود را علیه مشروعیت یک دولت به کار می‌گیرد اما باید اکنون همین‌جا دست از این کار بردارید.

وزیر خارجه ونزوئلا تصریح کرد: اینکه خوآن گوآیدو رهبر مخالفان خود را رئیس‌جمهوری موقت کشور خوانده و برخی کشورها نیز او را به رسمیت شناخته‌اند برخلاف قانون اساسی کشور ما است یک نفر بندی در منشور رسازمان ملل را به من نشان دهد که در آن اجازه داده شده هر فردی خود ش را رئیس‌جمهوری بخواند؟

آریزا در ادامه اظهار کرد، دولت کاراکاس از طرح‌هایی در جهت حمایت از انجام مذاکرات داخلی و دستیابی به توافق سیاسی بین مادورو و مخالفانش حمایت می‌کند.

وی اضافه کرد، ونزوئلایی‌ها چه در جبهه مخالفان یا دولت از طریق نشستن دور یک میز تصمیم خواهند گرفت.





ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین