کد خبر: ۲۴۷۶۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱
ترامپ در این باره گفت: «هدف ما روشن بوده و آن اطمینان حاصل کردن از این است که بتوانیم هر موشکی را که علیه ایالات متحده آمریکا از هر کجا و در هر زمانی پرتاب شود، کشف کرده و منهدم کنیم».
رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی اخیر خود در پنتاگون در سایه آزمایش موشکی و ماهواره‌ای اخیر ایران به افزایش قدرت دفاع موشکی و دفاع تکنولوژیکی ایالات متحده آمریکا برای متوقف کردن هرگونه تهدیدات موشکی احتمالی علیه این کشور تاکید کرد.

 به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از نیویورک‌تایمز، دونالد ترامپ در سخنرانی اخیر خود بیشتر درباره ایران هشدار داد که از آن به عنوان کشوری یاد شده است که توان هسته‌ای و یا موشک‌های بالستیک درون قاره‌ای ندارد، اما به افزایش قدرت منطقه‌ای خود ادامه می‌دهد. ترامپ همچنین به وضوح اظهار کرد که قصد دارد در زمینه سلاح‌های تکنولوژیک به رقابت بپردازد.

مواردی همچون لایه‌های جدیدی از حس‌گرهای مراقبتی فضایی که برای  شناسایی کردن حرکت موشک‌های سیار به کار گرفته می‌شوند و همچنین توجه افزون بر از کار انداختن موشک‌ها پیش از پرتاب شدن به جای جلوگیری از آنها در فضا، از جمله مسائلی هستند که در گروه این پیشرفت‌های جدید قرار دارند.

سفر روز پنج‌شنبه ترامپ به پنتاگون، اولین سفر او پس از استعفای جیمز متیس در اعتراض به  خروج نظامیان از آمریکا و سرزنش عمومی برای تضعیف روابط با متحدان آمریکا بود. ترامپ با حضور پاتریک‌ ام‌ شاناهان، وزیر دفاع موقت معرفی شده در پنتاگون سخنرانی کرد.

استراتژی اعلام شده از سوی ترامپ همان چیزی بود که کنگره درخواست آن را داشت و در اصل قرار بر این بود که سال گذشته اعلان شود.

اما این برنامه به تاخیر افتاد و این سوال برانگیخته شد که آیا این موضوع نوعی بلند پروازی برای به دست آوردن اهداف نیست؟  با در نظر گرفتن اینکه پنتاگون در حال ساختن جنگ‌افزار های سایبری بوده است. با توجه به اینکه  سیستم حمل و نقل سلاح‌های هسته‌ای آن هزینه‌ای معادل یک تریلیون دلار دارد، آیا توسعه دفاع موشکی محدود آمریکا ارزش هزینه آن را داشت؟

گزارش جدید به اولین بروزرسانی این سیاست در یک بررسی انجام شده توسط دولت اوباما در سال ۲۰۱۰ اشاره می‌کند. در حالی که آن گزارش بر استراتژی‌ها و بازدارنده‌های ضدموشکی برای مقابله با کره شمالی و ایران  و موقعیت پایه‌گذاری آن‌ها متمرکز بود، بررسی‌های ترامپ بیشتر به مسئله حمله به موشک‌های «دشمن» پیش از پرتاب شدن، توجه دارد.

این گزارش به استفاده از لایه‌های مختلف دفاعی در زمان درگیری آشکار به وجود آمده اشاره دارد. اما تا کنون تلاش‌های اولیه برای جلوگیری از پرتاب موشکی در قالب تلاش‌های پنهانی برای مختل کردن آزمایش‌های پروازی کره شمالی ظاهر شده‌اند که این تلاش دولت اوباما در سه سال آخر کابینه‌اش بود.

بر اساس این گزارش، اگر مرحله بازدارندگی موفقیت‌آمیز نباشد و یا درگیری با یک کشور یا در یک منطقه به وجود بیاید، عملیات حمله آمریکایی برای پشتیبانی از دفاع موشکی، موشک‌های «دشمن مخالف» را پیش از پرتاب شدن، منحط، متوقف و یا منهدم خواهد کرد.

ترامپ در این باره گفت: «هدف ما روشن بوده و آن اطمینان حاصل کردن از این است که بتوانیم هر موشکی را که علیه ایالات متحده آمریکا از هر کجا و در هر زمانی پرتاب شود، کشف کرده و منهدم کنیم».

وی در این باره مدعی شد: استراتژی ما بر اساس یک هدف برجسته بنا شده است که آن کشف و انهدام هرگونه حمله موشکی علیه هر هدف آمریکایی، قبل یا بعد از مرحله پرتاب موشکی است.

ترامپ با شاره به این که هیچ جایگزینی برای قوای نظامی آمریکا وجود ندارد مدعی شد: وقتی مسئله دفاع از آمریکا در میان باشد ما به شانس اکتفا نکرده و فقط وارد عمل خواهیم شد.

در واقع این گزارش پنتاگون ترجیحا به جای حمله‌های طاقت‌فرسا از جانب چین یا روسیه، بیشتر به منهدم ساختن تعداد کمی از موشک‌هایی که توسط قدرت‌های منطقه پرتاب می‌شوند معطوف است.

به گزارش ایسنا، متخصصان و دانشمندان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موفق شدند با طراحی و ساخت ماهواره‌بر «سیمرغ» روز سه‌شنبه ماهواره «پیام» را به فضا پرتاب کنند.    مسئولان کشورمان تاکید دارند که این ماهواره‌بر یک موشک غیر نظامی است اما برخی کشورهای غربی با دست‌آویز قرار دادن این موضوع، ایران را متهم می‌کنند که هدف اصلی‌اش از این پرتاب، آزمایش موشک بالستیک بوده است

با وجود موضع‌گیری کشورهای غربی، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: لازم است که میان پرتاب ماهواره با پرتاب موشک برای انهدام اهدافی روی زمین تفاوت قائل شویم چراکه فن‌آوری مورد استفاده در این دو بسیار متفاوت است.

وی افزود: من هیچ دلیلی برای سوء تفاهم‌های ایجاد شده که در ماه‌های اخیر در رابطه با توسعه برنامه موشکی در ایران به وجود آمده است، نمی‌بینم. ایران با آزمایش موشک‌هایش هیچ اقدامی خلاف قوانین بین‌المللی انجام نمی‌دهد. همه چیز در این زمینه بر اساس شرایط قانونی و متناسب با هنجارها و تعهدات موجود اجرا می‌شود.

این مقام ارشد روس همچنین تاکید کرد که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به هیچ وجه استفاده از فن‌آوری موشک‌های بالستیک در ایران را ممنوع نکرده است و تنها از تهران می‌خواهد که از پرتاب موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای پرهیز کند.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین، انتقاد بی قید و شرط از برنامه موشکی ایران نادرست و این یک عمل غیرمسئولانه است. این گمراه کردن عمدی و هدفمند جامعه بین‌الملل و مردم است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین