|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۱
کد خبر: ۲۴۴۴۲۳
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸
مساله کودک همسری از مواردی است که به جامعه آسیب می زند، حقوق کودکان را ضایع می‌کند و نقض آشکار حقوق بشر است. در این نوع ازدواج نه تنها کانون خانواده‌ استحکام پیدا نمی‌کند و ازدواج ترویج نمی‌شود،‌ بلکه نتایج منفی، آسیب های اجتماعی، اخلاقی و روانی به دنبال دارد.
 یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مخالفت این کمیسیون با طرح مقابله با کودک همسری گفت: ما تلاش می‌کنیم در صحن مجلس شورای اسلامی نظر نمایندگان را برای تصویب این طرح جلب کنیم و در غیر این صورت طرحی را با محتوای مشابه در دستور کار قرار می‌دهیم.

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: من از حامیان و امضا کنندگان طرح مقابله با "کودک همسری" بودم در یکی از جلساتی که در کمیسیون برگزار شد از مخالفان و موافقان و تعدادی از کارشناسان دعوت شد بحث ما به عنوان موافق این بود که کودک همسری نقض آشکار حقوق کودکان است و این ازدواج‌ها در مناطق کمتر توسعه یافته صورت می‌گیرد و کودکان مجبور به ازدواج می‌شوند و حق انتخاب و اعتراض هم ندارند. ضمن این که آسیب شدید جسمی و روحی می بینند.

نماینده مردم تربت جام تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: متاسفانه در این نوع ازدواج ها به دلیل عدم شناخت کافی از مقوله ازدواج و عدم استقلال مالی و بلوغ فکری شاهد تبعات منفی برای جامعه هستیم. بنابراین ما در این طرح می خواستیم محدودیت هایی را برای ازدواج کودکان اعمال کنیم و این موضوع را در اولویت می دانستیم.

رحیمی جهان آبادی یادآور شد: مخالفان این طرح از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و کارشناسانی از دانشگاه الزهرا (س) می گفتند که آمارها نشان می‌دهد ازدواج هایی که در سنین پایین رخ می‌دهد، خیلی ناپایدار نیست، خلاف نظر کودکان نیست و آنها راضی هستند! و آمار ارقامی آوردند که ما نسبت به آن تشکیک کردیم و قرار شد در جلسه بعدی بحث شود که متاسفانه من در جلسه بعد برای یک کار ضروری به حوزه انتخابیه رفته بودم و غایب بودم. متاسفانه موافقان نیز نتوانستند نظر اکثریت را جلب کنند و کمیسیون با طرح مخالفت کرده است.

وی ادامه‌ داد: مساله کودک همسری از مواردی است که به جامعه آسیب می زند، حقوق کودکان را ضایع می‌کند و نقض آشکار حقوق بشر است. در این نوع ازدواج نه تنها کانون خانواده‌ استحکام پیدا نمی‌کند و ازدواج ترویج نمی‌شود،‌ بلکه نتایج منفی، آسیب های اجتماعی، اخلاقی و روانی به دنبال دارد.

رحیمی جهان آبادی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس روال، گزارش رد این طرح از سوی کمیسیون قضایی در صحن مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد شد و ما تلاش خواهیم کرد که نظر موافق مجلس شورای اسلامی را نسبت به تصویب این طرح جلب کنیم. اما در صورتی که موفق به این کار نشویم طرح دیگری را با طرح محتوای مشابه در دستور کار قرار می‌دهیم.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین