|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۲۴۳۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای با ابراز تاسف از عدم تصویب قطعنامه حمایت از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد اعلام کرد: با نابودی و لغو این پیمان، رقابت تسلیحاتی آغاز و چند منطقه جهان دچار رویارویی می شود.
 وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای با ابراز تاسف از عدم تصویب قطعنامه حمایت از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد اعلام کرد: با نابودی و لغو این پیمان، رقابت تسلیحاتی آغاز و چند منطقه جهان دچار رویارویی می شود.

به گزارش ایرنا، در بیانیه روز شنبه وزارت امور خارجه روسیه گفته شده است: نتیجه رای گیری درباره قطعنامه پیشنهادی روسیه به مجمع عمومی سازمان ملل در حمایت از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد که 10 کشور مولف آن بودند، دلسرد کننده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: این پیش نویس قطعنامه فقط به چند رای نیاز داشت تا حمایت اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل از ادامه اجرای پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد را به دست آورد.
«برای پذیرش قطعنامه نیاز به دو سوم آرای رای دهندگان در مجمع عمومی سازمان ملل وجود داشت و برای این منظور می بایست شمار قابل توجهی از متحدان آمریکا به رغم فشار این کشور، در امور بین المللی برای حفظ سیستم کنترل تسلیحات، استقلال عمل از خود نشان می دادند.»
در بیانیه گفته شده است: حامیان آمریکا و اعضای ناتو به رغم حمایت زبانی از پیمان منع موشک های هسته ای میان و کوتاه برد، در سازمان ملل با قطعنامه حمایتی از آن مخالفت کردند تا به واشنگتن برای لغو پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد چراغ سبز داده باشند.
گفتنی است آمریکا روسیه را به نقض پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد متهم کرده است.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز 14 آذر خبر داد که سفارت آمریکا در مسکو یادداشتی را مبنی بر تعلیق اجرای پیمان موشکی به وزارت خارجه روسیه ارسال کرده است.
پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد هشتم ماه دسامبر سال 1987 بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.
براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیر هسته ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک های دریایی ممنوع شد.
این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.
تا سال 1991 حدود دو هزار و 700 موشک نابود شدند ضمن اینکه دو کشور اجازه بازرسی از تاسیسات یکدیگر را داشتند.
سال 2002 آمریکا از پیمان موشک های ضد بالیستیکی خارج شد و جورج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا دستور استقرار سپر موشکی در اروپا را صادر کرد و در مقابل ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال 2007 اعلام کرد که این پیمان دیگر به سود روسیه نیست.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین