|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹
کد خبر: ۲۴۳۴۱۶
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸
ترامپ نیز دو روز پیش دوباره انتقادهای شدید خود را در مورد برنامه و سیاست‌های تحکیم مالی فدرال‌رزرو تکرار کرد و از مقامات آن درخواست کرد که به توقف روند افزایش نرخ بهره اقدام کنند.
 دلار در بازار معاملات آسیایی روز چهارشنبه تحت تاثیر افزایش تردیدها و گمانه‌زنی درباره احتمال توقف افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا باری دیگر روندی کاهشی را تجربه کرد.

 امروز چهارشنبه قرار است بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا (فدرال‌رزرو) برای چهارمین و آخرین بار در سال ۲۰۱۸ میلادی به افزایش نرخ بهره اقدام کند این در حالیست که همه بازارهای سهام و ارز جهانی در انتظار اتخاذ و اعمال این سیاست بوده و همین امر نیز وحشت سرمایه‌گذاران و معامله‌گران را در خصوص افزایش نرخ بهره، کمتر از حد انتظار بودن رشد اقتصادی و نرخ تورم تشدید کرده است.

ترامپ نیز دو روز پیش دوباره انتقادهای شدید خود را در مورد برنامه و سیاست‌های تحکیم مالی فدرال‌رزرو تکرار کرد و از مقامات آن درخواست کرد که به توقف روند افزایش نرخ بهره اقدام کنند.

حالا به نظر می‌رسد که شاخص دلار نیز تحت تاثیر انتظار تحلیلگران و فعالان بازارهای جهانی ارز و سهام برای تصمیم و برنامه های سیاست های تحکیم پولی فدرال رزرو قرار گرفته است و در بازار معاملات آسیایی روز چهارشنبه با ۰.۲۵ درصد کاهش به ۹۶.۸۶ واحد رسید که کمترین میزان آن در یک هفته گذشته به شمار می‌رود و برای دومین روز متوالی یک روند کاهشی را تجربه کرده است.

از دلایل این کاهش بهای دلار آمریکا می‌توان به سقوط سنگین قیمت نفت و گمانه زنی درباره احتمال توقف روند افزایش نرخ بهره اشاره کرد که به دنبال آن بازارهای آسیایی سهام نیز بسیار پر تنش دنبال شدند. از طرفی، سود اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا به ۲.۷۹۹ درصد رسید که کمترین میزان آن از ماه اوت به شمار می‌رود از سوی دیگر، سود اوراق دو ساله آمریکا هم به ۲.۶۲۹ درصد رسید که کمترین میزن سه ماهه آن است؛ بنابراین این کاهش سود اوراق تاثیر منفی خود را بر دلار گذاشت و ارزش آن را در برابر ارزهای مهم جهان پایین آورد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه از فدرال‌رزرو خواست که دوباره مرتکب اشتباه نشود و روند افزایش نرخ بهره را متوقف کند. این در حالی است که کارشناسان و تحلیلگران فعال در روزنامه وال‌استریت ژورنال نیز خواهان توقف روند افزایش نرخ بهره شده‌اند.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته از سوی تحلیلگران فعال در بازارهای جهانی ارز، احتمال افزایش نرخ بهره بعنوان آخرین دور آن در سال جاری میلادی ۶۹ درصد است این در حالی است که پیش‌تر برآوردها حاکی از آن بود که به احتمال ۷۵ درصد چهارمین دور از نرخ بهره و سیاست‌های تحکیم پولی آمریکا افزایش پیدا خواهد کرد.

حالا همه سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در بازارهای جهانی ارز و سهام در انتظار اعلام تصمیم نهایی ژرومه پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در جلسه امروز آن در خصوص افزایش نرخ بهره و اعمال سیاست‌های تحکیم پولی هستند تا علاوه بر اجرای آخرین دور از  روند افزایش نرخ بهره، چشم انداز آن در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز مشخص شود.

استفان اینز، یکی از تحلیلگران APAC در Oanda در این باره می‌گوید که فدرال رزرو در جلسه امروز در نهایت اعلام می‌کند که نرخ بهره را برای آخرین بار در سال جاری میلادی افزایش خواهد داد که البته روند و تعداد دورهای افزایش نرخ بهره در سال آینده بستگی بسیار زیادی به داده‌های آماری و اتفاقات پیش‌روی اقتصادی در جهان و آمریکا خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد که احتمالا فدرال رزرو دو الی سه بار در سال ۲۰۱۹ میلادی نرخ بهره را افزایش خواهد داد.

یورو نیز تحت تاثیر تضعیف دلار و افزایش تردید و گمانه‌زنی در خصوص اعمال سیاست های تحکیم پولی با ۰.۲ درصد افزایش برای سومین معامله پیاپی در ۱.۱۲۸۰ دلار ایستاد و معامله شد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین