|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲
کد خبر: ۲۴۱۲۴
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۷
مقامات ارشد آمریکا اعلام کردند، دولت واشنگتن آماده است تا مبارزاتی را علیه داعش در دستور کار قرار داد که تکمیل آن ممکن است سه سال طول بکشد و این مساله نیازمند تلاش مداومی است که احتمالا پس از پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما نیز ادامه داشته باشد.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، نخستین مرحله این مبارزات اقدامات هوایی است که در ماه گذشته میلادی 145 حمله هوایی صورت گرفته و در حال حاضر نیز برای حفاظت از اقلیت‌های قومی و مذهبی و نیروهای نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک و تاسیساتشان و همچنین عقب راندن داعش به شمال و غرب عراق در حال انجام است.

مرحله دوم که پس از تشکیل یک دولت جامع‌تر در عراق آغاز می‌شود، قرار است که شامل افزایش تلاش‌ها برای آموزش، مشاوره و تجهیز ارتش عراق، مبارزان کُرد و احتمالا اعضای قبیله‌های سنی این کشور باشد.

مرحله آخر که سخت‌ترین و از نظر سیاسی مناقشه‌آمیزترین مرحله این عملیات محسوب می‌شود، نابودی داعش در پناهگاهشان در داخل سوریه است که احتمالا تا روی کار آمدن دولت آتی آمریکا تکمیل نمی‌شود. در همین حال برخی از برنامه‌ریزان پنتاگون پیش بینی می‌کنند که یک عملیات نظامی دست کم 36 ماه به طول می‌انجامد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز قرار است روز چهارشنبه خطاب به ملت کشورش سخنرانی درباره این عملیات نظامی تحت رهبری آمریکا علیه داعش در خاورمیانه ایراد خواهد کرد تا به مردم اطمینان دهد که قصد ندارد نیروهای آمریکایی را به یک جنگ عراق دیگر بکشاند.

اوباما در مصاحبه‌ای با شبکه "ان بی سی گفت: آنچه می‌خواهم مردم متوجه شوند این است که در چند ماه آتی قادر خواهیم بود تا نه تنها سرعت این شبه نظامیان را کاهش دهیم بلکه می‌توانیم به طور نظام‌مند ظرفیت‌های آن‌ها را نیز کاهش دهیم. ما قصد داریم تا تعداد سرزمین‌های تحت کنترل آن‌ها را کاهش داده و آن‌ها را شکست دهیم.

این عملیات‌ نظامی که از سوی اوباما آماده شده هیچ روال مشخصی ندارد. این عملیات‌ برخلاف عملیات‌های مقابله با تروریسم آمریکا در یمن و پاکستان تنها به حملات پهپادی علیه رهبران شبه نظامیان محدود نمی‌شود. این عملیات‌ همچنین بر خلاف جنگ افغانستان به استفاده از نیروهای زمینی نیز منجر نخواهد شد.

این عملیات‌ همچنین برخلاف جنگ کوزوو که بیل کلینتون، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و کشورهای ناتو در سال 1999 میلادی به راه‌ انداختند، در یک عملیات هوایی فشرده تاکتیکی و استراتژیکی 78 روزه صورت نمی‌گیرد و برخلاف حملات هوایی که منجر به سرنگونی معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی در سال 2011 شد، دولت اوباما این عملیات‌ را از بیرون هدایت نمی‌کند بلکه قصد دارد تا نقش مرکزی در چارچوب یک ائتلاف برای مقابله با داعش را ایفاکند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست اخیر ناتو گفت: ما قادریم تا داعش را نابود کنیم. این مساله ممکن است یک سال، دو سال یا سه سال طول بکشد. اما ما تشخیص داده‌ایم که این اقدام باید صورت گیرد.

آنتونی بلینکن، معاون مشاور امنیت ملی اوباما گفت: آمریکا یک ماموریت طولانی را در پیش دارد. این ماموریت چند سال طول می‌کشد و احتمالا در زمان روی کار بودن این دولت به اتمام نمی‌رسد.

کری قصد دارد تا به زودی برای تشکیل این ائتلاف ضد داعش به خاورمیانه برود. چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا نیز امروز (دوشنبه) برای جلب حمایت متحدان دیگر در مبارزه علیه داعش به ترکیه سفر می‌کند.

اگرچه جزئیات اینکه چطور این ائتلاف با داعش مبارزه خواهد کرد، همچنان نامشخص است اما چندین تن ازمقامات آمریکایی گفتند، فهرست متحدان کنونی شامل اردن در زمینه کمک اطلاعاتی و عربستان سعودی با استفاده از نفوذش بر قبایل سنی در عراق و سوریه است. دیگر متحدان نیز احتمالا امارات، آلمان، استرالیا، انگلیس، دانمارک و فرانسه هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین