|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۹
کد خبر: ۲۴۰۷۱۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰
مطالعات جدید محققان یک مرکز تحقیقاتی در شیکاگو نشان می دهد حتی دوز کم آسپرین با بیماری خود ایمنی ام اس مقابله می کند.
 مطالعات جدید محققان یک مرکز تحقیقاتی در شیکاگو نشان می دهد حتی دوز کم آسپرین با بیماری خود ایمنی ام اس مقابله می کند.

مطالعات قبلی نشان داد آسپرین قادر به درمان خستگی و دیگر علایم بیماری ام اس است.
محققان در این مطالعه در موش های که علایمی شبیه به ام اس انسان داشتند،‌ از دوز بسیار کم آسپرین بچه (حدود 81 میلی گرم) استفاده کردند و نتایج نشان داد علایم ام اس در این موش ها به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS ) می دهد. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد؛ ولی در بیماری های خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند.
میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.
زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام های عصبی مختل می شود که عوارض مختلفی دارد. این مطالعه نشان می دهد این دارو علاوه بر تسکین دهنده درد،‌ خود بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه نشان می دهد پوشش میلین در اطراف اعصاب در موش هایی که آسپرین مصرف کردند، کمتر آسیب می بیند.
ادامه مطالعات نشان می دهد حمله سلول های T سیستم ایمنی به نخاع در صورت مصرف آسپرین بسیار محدود می شود.
بر اساس گزارشات بیش از 2.3 میلیون نفر در سراسر جهان به این عارضه مبتلا هستند. ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده شایع ترین اشکال ام اس هستند.
محققان امیدوارند این دستاورد به زودی در آزمایش های بالینی تایید و آماده مرحله آزمایش انسانی شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Science Signaling منتشر شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین