|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶
کد خبر: ۲۴۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۰
حسن روحاني، رئيس‌جمهوري شنبه شب در مشهد با اعلام آماري جديد از نرخ رشد اقتصادي در «سه ماه اول» امسال گفت: «آمار و ارقام سه ماه اول امسال نشان مي‌دهد كه اقتصاد كشور نه تنها از ركود خارج شده؛ بلكه اكنون كشور با رشد 8/1 درصدي بدون احتساب نفت و با رشد 5/2 درصدي با احتساب نفت، همراه است.» مثبت شدن رشد اقتصادي پس از 8 فصل رخ مي‌دهد. در سال گذشته، رشد اقتصادي با احتساب نفت منفي 9/1 درصد و بدون احتساب نفت منفي 1/1 بوده ‌است. در سال 91 نيز رشد اقتصادي به منفي 8/6 درصد رسيده بود. يافته‌هاي «دنياي اقتصاد» حاكي از آن است كه ارقام اعلام شده درباره خيز بزرگ اقتصادي از مجموعه اطلاعات اوليه توليد در سه ماهه اول استخراج شده‌است و به‌نظر مي‌رسد اين بر‌آورد مقدماتي، با آمار‌هاي اعلامي مراكز رسمي تهيه آمار همخواني داشته باشد. پيگيري‌هاي «دنياي اقتصاد» همچنين نشان دهد مثبت شدن رشد اقتصادي تا حدود زيادي مرهون رشد مثبت در بخش صنعت نفت و خودرو بوده است. بخش نفت در سه ماهه نخست سال جاري در مقايسه با دوره مشابه سال گذشته نزديك به 8 درصد رشد داشته‌است. اتفاقي كه براي نخستين بار در دوره‌هاي اخير موجب شد رشد اقتصادي با احتساب نفت بالاتر از رشد اقتصادي بدون محاسبه اين بخش قرار گيرد.
رئيس‌جمهوري در مشهد اعلام كرد: کشور با رشد 8/1 درصدی بدون احتساب نفت و با رشد 5/2 درصدی با احتساب نفت، همراه است

گروه خبر: حسن روحاني كه دو روز پيش، فرصت حضور در حرم امام رضا (ع) را برای اعلام خبر «خروج ايران از ركود» مغتنم شمرد و براي اولين بار رسما اعلام کرد که اقتصاد ایران از رکود خارج شده است، به استناد آمار و ارقام سه ماه اول امسال، تاكيد كرد: «اقتصاد کشور نه‌تنها از رکود خارج شده؛ بلکه اکنون کشور با رشد 8/1 درصدی، بدون احتساب نفت و با رشد 5/2 درصدی با احتساب نفت، همراه است.» روحاني همچنین بر اين موضوع تاكيد دارد كه محقق شدن خروج از ركود کاری بسیار بزرگ برای کشوری است که دو سال پیاپی در سال‌های ۹۱ و ۹۲ با رشد منفی و رکود مواجه بود.


اولین برآوردهای مقدماتی که توسط گروه‌های کارشناسی برای محاسبه رشد اقتصادی انجام شده، نشان می‌دهد كه نرخ به دست آمده آنان هماني است كه رئيس‌جمهور شنبه شب در جمع علما، فضلا و طلاب استان خراسان رضوي بيان كرده ‌است.
بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که با توجه به رشد ارزش افزوده در بخش نفت و همچنين افزايش رشد صنعت به‌ويژه صنعت خودرو، رشد اقتصادي كشور كه تا پايان سال گذشته منفي بود، مثبت شده است.
پيش از اين معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور و وزير اقتصاد اعلام كرده بودند رشد اقتصادي كه در سال گذشته منفي 2/2 درصد بود، در بهار امسال به مثبت نيم درصد رسيده است.
رئیس‌جمهوری كه اولين شب از سفر به مشهد را در جمع علما، فضلا و طلاب استان خراسان رضوی حضور يافت، از تنظیم و تدوین برنامه‌هاي مفصلي در زمینه رکود سخن گفت كه بخشی از آن‌که نیاز به قانون داشت، در قالب لایحه‌ای به مجلس تقدیم شده است.
او با بيان اينكه پارسال زمانی که برنامه‌ریزی برای مهار تورم را شروع کردیم عده‌ای با نامه‌نگاری‌های مختلف اظهار نگرانی کرده و معتقد بودند که دولت باید اولین گام خود را از رکود شروع کند، گفت: «اما سرانجام این دولت ضمن مشورت با صاحبنظران به این نتیجه رسید که باید ابتدا تورم را مهار کند و امروز بحمدالله توانسته‌ایم آن را مهار کرده و سرعت تورم را پایین آوریم.»
روحانی بار ديگر اعلام كرد كه دولت توانسته با اقدامات خود تورم را مهار کند و تا پایان سال، به ارقام خوبی در این زمینه خواهیم رسید و تورم به زیر ۲۰ درصد خواهد رسید. او پيش از اين و در نشست خبري خود با رسانه‌ها در هفته دولت نيز، اين خبر را اعلام كرده بود.

  بانک‌ها از مردم پول می‌گیرند و آن را در پستو می‌گذارند
حسن روحانی كه عصر ديروز نيز در نشست توسعه و سرمایه‌گذاری خراسان‌رضوی حضور يافت، به بسته خروج از ركود و 177 ماده و بند آن اشاره و ابراز اميدواري كرد: «ان‌شاءالله حرکت خوبی در این زمینه ایجاد شود و قطعا اگر مصوب شود، به‌ویژه بانک‌های ما حرکت خیلی خوبی خواهند داشت.»
به گزارش «انتخاب» او با بيان اينكه با ایده‌آل بانکی فاصله زیادی داریم، گفت: «الان می‌بینید شرایط بانکی چطور است، بانک‌های ما از مردم پول می‌گیرند و آن را در پستو می‌گذارند، اگر بنگاه‌داری است بگویید بنگاه داریم. طرح‌هایی برای بانک‌ها و بازار سرمایه ارائه شده اما برای اصلاح بانک‌ها نیاز به قدم‌های بلندتری داریم.»

  نقش دولت در تغيير نگاه جهان به ايران
حسن روحانی كه از زمان تصدي رياست‌جمهوري ايران، همواره توجه نظري و عملي به اقتصاد و سياست خارجي را در دستور كار دولت خود قرار داده است بار ديگر به اقدامات يك سال اخير در زمینه سیاست خارجی اشاره کرد. به باور رئيس‌جمهوري امروز نظر و دیدگاه جهانیان نسبت به ایران با دیروز متفاوت شده است؛ موضوعي كه دولت يازدهم در آن نقش ويژه‌اي داشته و اقدامات اين دولت توانسته ذهنیت دنیا را درباره جمهوری اسلامی ایران تغییر دهد. روحاني البته این موضوع را به اين معنا خواند كه امروز دیگر هیچ کس در دنیا موضوعاتی همچون تروریسم را به ایران نسبت نمی‌دهد.
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني رياست‌جمهوري، روحاني، توفيق در زمينه‌هاي مختلف را نیازمند «کمک و هماهنگی» خواند و در این راستا اولین توقع و انتظار را معطوف به روحانیت دانست؛ به زعم او روحانيت به‌عنوان «قشری که مورد اعتماد مردم هستند، بايد برای کمک به دولت وارد صحنه شوند.» روحاني انتخابات سال 92 را گواه بر اين «اعتماد مردم به روحانيت» خواند كه «به‌رغم همه تبلیغات مخالفان انقلاب علیه روحانیت، اين اعتماد خود را با وجود حضور رقبای شایسته، باسابقه و برجسته، نشان دادند.»
رئیس‌جمهوری در اين باره به بيانات مقام معظم رهبری مبني‌بر اينكه «حمایت از دولت وظیفه است» اشاره كرده و در اين باره از «صاحبان نفود، علما و حوزه‌های علمیه» به‌عنوان كساني كه وظیفه ياري رساندن به دولت دارند ياد كرد.

  اين دولت از تهديد نمي‌ترسد
حسن روحانی كه ديروز حضور در جمع نخبگان و برگزیدگان خراسان رضوی را نيز در برنامه‌هاي خود داشت، مسائل فرهنگي را محور سخنان خود قرار داد. در اين ميان اما آنچه يكي از اصلي‌ترين موضوعات مورد بحث روحاني را به خود اختصاص داد، مقوله فساد بود؛ موضوعي كه روحاني آن را با مثالي از تقلب در دريافت عنوان «استادي و بورسيه» دانشگاهي توضيح داد. رئيس‌جمهوري كه از استفاده از روش‌هاي علمي در پیشگیری از فساد سخن مي‌گفت، به مشاهده برخي فسادها در زمينه علمي اشاره كرد كه به زعم او، شگفت‌آور و تاسف‌بار است، رئیس‌جمهوری در اين باره گفت: «آخر برای استاد شدن و بورسیه شدن هم تقلب؟ از فردی که قرار بوده استاد دانشگاه این کشور شود، پرسیده‌اند نمره‌ات چند بوده، در پاسخ نمره‌ای می‌گوید که بعد معلوم می‌شود، اشتباه است.»
او در ادامه با بيان اينكه ما در اين باره «دچار حیرت شده‌ایم» تاكيد كرد: «چون رانت را نه تنها در حوزه‌های اقتصادی، مالی و پولی بد می‌دانیم، بلکه وقتی فردی می‌خواهد استاد و معلم فرزندان مردم شود و برای نجات کشور به تربیت شاگرد اقدام کند، نباید در روندی با تقلب قرار گیرد.»
روحانی به برخی نامه‌های سرگشاده و غیرسرگشاده که در پی مقاومت دولت در برابر برخی اقدامات غیرقانونی منتشر شده‌اند، اشاره و تاکید کرد: «این دولت مگر از تهدید می‌ترسد؟ لابد می‌گویید چرا نمی‌ترسید و شاید عنوان شود دیگران خیلی چیزهایی دارند که با آنها می‌توانند چرخ دولت را از کار بیندازند.»
روحاني خود در پاسخ به این سوال گفت: « به صراحت می‌گویم، هر آنچه در راه مبارزه با فساد لازم باشد و هر آنچه در راه توسعه این مملکت نیاز باشد، این دولت از هیچ کس و هیچ قدرتی نخواهد ترسید. تاکید می‌کنم تا روزی که اکثریت قاطع مردم هوشیار و بیدار در کنار دولت هستند، این دولت موفق خواهد بود و موفقیت ما در سایه حضور و تلاش مردم و لطف پروردگار است.»
روحانی با بيان اين موضوع كه مقاله به تنهایی برای پیشرفت علمی کافی نیست، تاكيد كرد: «مقاله باید به راه‌حل تبدیل شود و زنجیره تبدیل مقاله به فناوری، فناوری به ساخت نمونه، ساخت نمونه به راه تجاری‌سازی و تجاری‌سازی به برند، طی شود و علمی رقم بخورد که هم جسم و هم روح و روان را پرنشاط می‌کند و هم جامعه را اصلاح و توسعه را به‌وجود می‌آورد.»
رئیس‌جمهوری با اشاره به برخی اظهارنظرها در آغازین روزهای انتخاب ایشان به‌عنوان رئیس‌جمهوری ايران مبنی‌بر اینکه «چاه‌های زیادی برای دولت کنده شده، ظرف چهار سال نمی‌توان برای حل مشکلات کار کرد و ...»، تاكيد کرد: «مشکلات زیاد است اما امید ما باید بر مشکلات فائق باشد؛ با وحدت، اتحاد، انسجام، یکپارچگی، تلاش و جهاد باید به رفع مشکلات بپردازیم.»

  فرهنگ با «ون» و «پاسبان» درست نمي‌شود
رئیس‌جمهوری «عالم شدن افراد جامعه» را راه‌حل مشکل جامعه و بازگشت رفاه و نشاط و امید خواند و تاكيد كرد: «با ون و مینی‌بوس و پاسبان که فرهنگ درست نمی‌شود؛ بلکه راه ارتقای فرهنگ با علما و محققین و اساتید دانشگاه است.»
روحانی گفت: «بانوان ما که خودشان فرهیخته و دانشگاهی و استاد و محقق هستند آیا برای گسترش عفاف و حجاب راهی ندارند؟ آخر اگر آدم چیزی را تجربه کرد و نشد، فردا دیگر عین آن را نباید انجام دهد بلکه باید به اصلاح راه قبلی اقدام کند.» رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه نیازمند راه علمی برای ارتقای اخلاق و نشاط در جامعه هستیم، تاكيد کرد: «برای نحوه رفتار دختر و پسر در جامعه راه علمی می‌خواهیم؛ حال بگویند جدا کنیم. فردی در اوایل انقلاب گفت که خوب نیست مردان و زنان در پیاده‌رو در کنار هم راه می‌روند و عنوان کرد که تنها راه کشیدن دیوار است؛ گفتم لااقل دیوارش کوتاه باشد تا بتوانیم افراد را پیدا کنیم...؛ اوایل انقلاب عده‌ای در دانشگاه تهران دنبال کشیدن دیوار در کلاس‌ها بودند که امام(ره) نهیب کشید بر آنان که اینها سخیف کردن موازین اسلام است.»
به گفته روحانی دین اسلام، دین مشکلات و سختی‌ها نیست و این همه پیچیدگی ندارد؛ بلکه برای مشکلات باید راه‌حل درست و علمی پیدا کنیم.  رئیس‌جمهوری همچنين با اشاره به امر خداوند بر انجام فریضه «امر به معروف و نهی از منکر»، گفت: «اول باید معروف را در جامعه، معروف کنیم و بعد امر کنیم؛ باید برای مردم توضیح و شرح دهیم. در عصر و دنیای ما راهی جز اقناع نداریم؛ باید نسل جوان را اقناع کنیم اما متاسفانه دو چیز یاد گرفته‌ایم؛ دیوار و فیلتر؛ اینکه کاری درست نمی‌کند.»
روحاني با تاكيد بر اين موضوع كه مریض با دیوار و فیلتر و ون مداوا نمی‌شود، تاكيد كرد: «باید بیمار را نزد متخصص برد. اگر سلامت، راه علمی دارد، اقتصاد و فرهنگ و مبارزه با فساد هم راه علمی دارد.»
حسن روحاني بار ديگر و در ديدار با ايثارگران خراسان رضوي نيز كه ديروز برگزار شد، بر موضوع حجاب و عفاف تاكيد كرد و در اين باره گفت: «این سرزمین برای حجاب و عفت جنگید و مبارزه کرد و پیکرهای بی‌جان روی سنگ‌های مسجد گوهرشاد به زمین افتاد، اما از عفافش دفاع کرد و دفاع می‌کند و نخواهد گذاشت آن میراث شوم خاندان جنایتکار پهلوی در این سرزمین خودنمایی کند.»

  روحاني؛ چهره برجسته‌اي از دانشمندان و متفكران است
آیت‌الله واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی نیز در ابتدای نشست علما، فضلا و طلاب استان خراسان رضوی، روحانی را به‌عنوان چهره برجسته از دانشمندان و متفکران صاحب‌نظر در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی معرفي كرد و گفت: «رابطه فکری، اعتقادی و عاطفی ایشان با حوزه‌های علمیه بسیار قوی و مستحکم است و به هیچ چیز جز تعالی و پیشرفت اسلام و اجرای احکام الهی و اسلامی نمی‌اندیشد.»
او وزرا و کابینه روحانی را در زمینه تخصص و رعایت مباحث اسلامی خوشنام و خوش سابقه خواند و تاكيد كرد: «حوزه و روحانیت وظیفه خود می‌داند که به سیاستمداران کشور کمک کند و با افتخار اعلام می‌کنم که حوزه علمیه خراسان رضوی در همین مسیر حرکت می‌کند.»
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین