|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
کد خبر: ۲۴۰۳۳۶
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۰
محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا دریافتند داروی فلوکستین که یکی از مهم ترین داروهای ضدافسردگی است، نقش موثری در ایجاد مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک در بدن ایفا می کند.
محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا دریافتند داروی فلوکستین که یکی از مهم ترین داروهای ضدافسردگی است، نقش موثری در ایجاد مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک در بدن ایفا می کند.

در این تحقیقات باکتری ای کولای درون بستری از مقادیر مختلف داروی فلوکستین در دمای طبیعی بدن قرار گرفت و این بستر به مدت 30 روز به طور روزانه تعویض شد.

سپس باکتری های جهش یافته به درون ظرف های حاوی آنتی بیوتیک منتقل شدند. در نتیجه این آزمایش مشخص شد مقاومت باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک های کلرامفنیکل، آموکسی سیلین و تتراسایکلین تا 50 میلیون برابر افزایش یافته است.

بر اساس این تحقیقات با افزایش میزان فلوکستین در مرحله اول آزمایش، سرعت جهش یافتن باکتری نیز افزایش می یابد. به گفته محققان تا 11 درصد از فلوکستین مصرف شده توسط بیماران، بدون تغییر درون بدن حرکت کرده و به همراه فضولات انسان به سیستم فاضلاب و در نهایت به طبیعت راه می یابد.

فلوکستین یک داروی پایدار در محیط است و می تواند منجر به جهش های ژنتیکی متعدد در میکروارگانیسم ها شود. با وجود این از آنجا که این تحقیقات در محیط آزمایشگاه انجام گرفته است برای بررسی تاثیرات این دارو بر میکروارگانیسم های درون بدن، تحقیقات بیشتری لازم است.

مقاوت در برابر آنتی بیوتیک به یک معضل جهانی بدل شده است. درمان بسیاری از بیماری های کشنده مانند سل، فقط با آنتی بیوتیک امکان پذیر است و همین یک مورد نشان می دهد مقاومت در برابر این گروه درمانی تا چه اندازه می تواند خطرناک باشد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک که سبب عفونت های شایعی مانند عفونت های دستگاه ادراری، ذات الریه و عفونت های خون می شوند، وجود دارند. ناکارا بودن دارو نسبت به عفونت به معنای افزایش نرخ ناتوانی و مرگ و تحمیل هزینه های هنگفت در حوزه بهداشت است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Environment International منتشر شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین