|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۷
کد خبر: ۲۳۹۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۹
صادقی با بیان اینکه ما هنوز نتوانسته ایم پدیده پولشویی را ریشه کن کنیم، تصریح کرد: پدیده پولشویی پدیده فراملی است، پولشویی چند مرحله دارد که لایه گذاری می‌کنند، جانمایی و سپس تجمیع می کنند این مساله در چند کشور اتفاق می‌افتد.
رییس فراکسیون شفافیت مجلس شورای اسلامی گفت: پولشویی جرمی فراملی است و مبارزه با آن به همکاری بین المللی نیاز دارد؛ نمی توان با هجمه علیه یک فرد یا دستگاه وجود این مساله را در کشور انکار کرد؛ پاک کردن صورت مساله، راهکار مبارزه با فساد نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، محمود صادقی نماینده مردم تهران هجمه ها و فضاسازی ها علیه اظهارات وزیر امور خارجه را به ضرر منافع ملی دانست و گفت: از کسانی که ادعای دلسوزی برای منافع ملی و امنیت ملی را دارند تعجب می کنم که به کسی که مسئول سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی است و یک نماد برای جمهوری اسلامی به شمار می رود این گونه حمله می کنند؛ آیا در این شرایط این هجمه ها خلاف امنیت ملی نیست.

وی افزود: دکتر ظریف مساله ای را مطرح کرده که امر تازه ای نبوده است، البته بحث پولشویی فقط به کشور ما اختصاص ندارد؛ نظام مبارزه با پولشویی بیش از یک دهه در کشور ایجاد و قانون مبارزه با پولشویی در سال 86 تصویب شده است، قوانین دیگری نیز تصویب کرده ایم؛ کنوانسیون های مبارزه با فساد سال 87 قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در سال 1391 و... تصویب شد؛ سیستمی را ایجاد کردیم که با وجود این ساختارها هنوز مستقر نشده است.

صادقی با بیان اینکه ما هنوز نتوانسته ایم پدیده پولشویی را ریشه کن کنیم، تصریح کرد: پدیده پولشویی پدیده فراملی است، پولشویی چند مرحله دارد که لایه گذاری می‌کنند، جانمایی و سپس تجمیع می کنند این مساله در چند کشور اتفاق می‌افتد.

این نماینده مجلس مبارزه با پولشویی را مستلزم همکاری های بین المللی عنوان و اظهار کرد: شاید یکی از دلایل عدم توفیق در مبارزه با فساد همین عدم همکاری های بین المللی است، چون در این زمینه به این موضوع توجه نکردیم که این مسئله ماهیت بین المللی دارد و مستلزم همکاری های بین دو یا چند کشور است.

رئیس فراکسیون شفافیت مجلس تصیح کرد:پولشویی یکی از مظاهر فساد و جرمی است که جرم های دیگر را تحت پوشش خود قرار می دهد و روی آنها سرپوش می‌گذارد؛ برخی از جرایم در کشور ما انجام می‌شود که با پدیده پولشویی روی آنها سرپوش گذاشته می شود قاچاق مواد مخدر و بسیاری از واسطه‌گری هایی که در سیستم اتفاق می‌افتد برای اینکه افراداثر خود را گم کنند این را در سیستم بانکی وارد و طی گردش بانکی پولشویی می کنند.

عضو فراکسیون امید با تاکید بر اینکه پاک کردن صوت مساله راه حل آن نیست، گفت: یکی از گلوگاه‌های مبارزه با فساد مبارزه، شفافیت درباره آن است، با انکار نمی توان آن را پاک کرد، بلکه بیشتر به آن دامن زده می شود.

این نماینده مجلس در ادامه افزود: همه به جای فرافکنی ها باید در درجه اول پدیده را بشناسیم، چو به آن اذعان و اعتراف کنیم و سپس باآن مبارزه کنیم؛ حالا نمی توان به صرف اینکه یک مسئول دولتی در این خصوص اظهار نظر کرده است، این همه سر و صدا به پا کرد، این نشان می دهد که یک جای کار عیب دارد.

وی با بیان اینکه ما از نظر پولشویی در رده کشورهای با ریسک بالا قرار داریم و سطح هوشیاری کشورها در این زمینه نسبت به ایران افزایش یافته است؛ تصریح کرد: این مساله پوشیده ای نیست؛ FATF نمی گوید که پولشویی در ایران است، بلکه می گوید سیستم مبارزه با این مساله در کشور ضعیف است، البته این به آن معنا نیست که کشورهای دیگر مساله پولشویی وجود ندارد بلکه سیستم مبارزه با این مساله در آن کشورها درست عمل می کند.

صادقی فساد یک پدیده فراملی و جهانی دانست و گفت: پولشویی مساله ای است که چند کشور را درگیر خود می کند و برای مبارزه با آن نیز همکاری های بین المللی نیاز است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین