|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۱
کد خبر: ۲۳۷۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۰
سیکو در مصاحبه‌ای با خبرنگاران گفت: شرکت‌های خصوصی نیز می‌توانند برای خرید نفت از ایران تصمیم گیری کنند، اما تا آنجا که دولت ژاپن در جریان است شرکت‌های این کشور آماده واردات نفت خام ایران هستند.
 به دنبال موافقت آمریکا با معافیت ژاپن برای عبور از تحریم‌های نفتی، شرکت‌های نفتی ژاپنی واردات نفت خام از ایران را شروع می‌کنند.

به گزارش ایرنا، شبکه خبری نیکی ژاپن روز چهارشنبه گزارش کرد 'هیروشیگه سیکو' وزیر تجارت ژاپن خاطر نشان کرده است مشکلی برای واردات نفت نیست و این برنامه در دستور کار شرکت‌های ژاپن قرار گرفته است.

بنا به این گزارش بزرگترین مشتریان نفتی ایران از تحریم‌های نفتی معاف شده اند و دستکم تا ۱۸۰ روز دیگر می‌توانند به خریدهایشان ادامه دهند.

اگرچه بر اساس این گزارش میزان فروش نفت ایران تا اندازه‌ای کاهش یافته است، اما از ماه دسامبر کشور‌های ذی ربط معاف از تحریم‌ها خرید‌ها از ایران را ادامه می‌دهند.

سیکو در مصاحبه‌ای با خبرنگاران گفت: شرکت‌های خصوصی نیز می‌توانند برای خرید نفت از ایران تصمیم گیری کنند، اما تا آنجا که دولت ژاپن در جریان است شرکت‌های این کشور آماده واردات نفت خام ایران هستند.

وزیر تجارت ژاپن حاضر به پاسخگویی به سوالاتی مربوط به حجم خرید‌ها و اینکه پس از این ۱۸۰ روز خرید‌ها به طور کامل متوقف می‌شود، نشد و تاکید کرد در آینده نیز رایزنی‌های مشابه گذشته با واشنگتن ادامه خواهد یافت.

کشور‌هایی نظیر کره جنوبی، ژاپن، هند و چین بشدت به نفت ایران وابسته هستند و بسیاری تحلیلگران بر این باورند که آن‌ها نمی‌توانند خرید‌های نفتی از ایران را تحت فشار آمریکا صفر کنند.

'تارو کونو' وزیر خارجه ژاپن به خبرنگاران گفت: ما به ارتباطات و مشورت‌ها با آمریکا ادامه می‌دهیم، زیرا نمی‌توانیم اجازه دهیم اختلال در عرضه نفت خام شرکت‌های ژاپنی را با مشکل مواجه کند.

هنوز نام شرکت‌هایی که می‌خواهند نفت از ایران وارد کنند اعلام نشده، اما شرکت 'جی ایکس تی جی نیپون' بزرگترین پالایش کننده نفت ژاپن می‌گوید که کار بررسی شرایط موجود را در ارتباط با معافیت از تحریم‌ها آغاز کرده است.

ژاپن سال ۲۰۱۷ میلادی روزانه ۱۷۲ هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرد که معادل ۵.۳ درصد از کل نفت مورد نیاز کشور بوده است.

ژاپن در سال ۲۰۱۱ میلادی نزدیک به ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز از ایران خریداری می‌کرد از آن زمان میزان خریدهایش کاهش داشته است.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت ماه گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد، اما بلافاصله دیگر کشور‌های امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می‌کنند.

کارشناسان و ناظران منطقه‌ای و بین المللی تاکید دارند که آمریکا هرگز قادر نیست خرید نفت از ایران را با اعمال تحریم‌ها به صفر برساند و حتی وزیر نفت سعودی اعتراف کرده است که عربستان قادر نیست با افزایش صادرات خود مانع افزایش بهای نفت در بازار جهانی شود.

بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت به تضعیف دلار در سطح بین المللی منجر شده و به شکست و عقب نشینی آمریکا می‌انجامد، روندی که بخشی از آن در صحبت‌های برخی مقامات آمریکا دیده می‌شود.

«جان بولتون» مشاور رئیس جمهوری آمریکا با لحنی که حاکی از ناکامی آمریکا در تحریم ایران است، به همراهی نکردن شرکای تجاری مهم تهران در تحریم‌های یکجانبه کاخ سفید علیه ایران اعتراف کرد.

وی که سخنانش در موسسه آمریکایی «همیلتون» بیانگر عقب نشینی آمریکا از راهبرد به صفر رساندن صادرات نفت ایران است، برای توجیه این عقب نشینی و عدم همراهی کشور‌ها گفت که قصد نداریم به دوستان و هم‌پیمانان خود آسیبی بزنیم.

شبکه رسانه‌ای بلومبرگ در گزارشی با اشاره به مخالفت کشور‌ها با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران نوشت: بسیاری از کشور‌های خریدار نفت ایران یا آشکارا تحریم‌های آمریکایی را نقض می‌کنند و یا خواستارمعافیت از تحریم‌های ضدایرانی آمریکا هستند.

آخرین خبر‌ها حاکی هستند که آمریکا تاکنون مجبور شده است دست کم ۸ کشور را از تحریم نفتی علیه ایران معاف کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین