"مهدی حجت" درباره سیاست میراث فرهنگی نسبت به حفظ ساختمانهای میراثی به ویژه در شهر تهران ازجمله ظهیرالاسلام اظهار کرد: با غالب کسانی که با این ساختمانها در ارتباط هستند مذاکراتی را به منظور حفظ ساختمانها و مناطق میراث فرهنگی خواهیم داشت تا خطراتی که متوجه میراث فرهنگی وجود دارد برطرف شود.
وی با بیان اینکه خانه ظهیرالاسلام متعلق به سازمان تامین اجتماعی است، تصریح کرد: این سازمان با اموال و داراییهایی که دارد نیازی به تخریب این خانه ندارد و از آنجا که ما نیز توان خرید این خانه را نداریم به دنبال آن هستیم تا با مرمت این خانه توسط سازمان تامین اجتماعی علاوه بر حفظ این خانه قدیمی کاربری جدیدی برای تامین اجتماعی ایجاد کنیم.
معاون میراث فرهنگی درباره روشهای دیگر حفظ آثار میراث فرهنگی کشور گفت: در طول جنگ تحمیلی با مذاکراتی که با صاحبان میراث فرهنگی کشورمان داشتیم و جلب رضایت آنها توانستیم بسیاری از بناهای قدیمی را حفظ کنیم. باید حفظ بناهای قدیمی را در اولویت برنامههای خود قرار دهیم این کار با مذاکره از طریق قانون امکانپذیر است.
حجت با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی آنقدر اعتبارات مالی ندارد که بتواند تمامی بناها و میراث فرهنگی را تملک و نگهداری کند، تاکید کرد: درصورت نیاز از دولت اعتبار برای حفظ برخی از میراث خواهیم داشت اما متاسفانه بودجه میراث فرهنگی کشور در شرایط کنونی بسیار اندک است.
وی با اشاره به اینکه در اتاقی که من در آن مشغول به کار شدم خرجهای اضافی شده است، گفت: جشنوارههای میلیاردی و خرجهایی از این قبیل در سازمان میراث فرهنگی صورت گرفته است اما سازمان هماکنون ریالی پول ندارد که بتواند از این بناها و میراث فرهنگی حفاظت کند.
حجت درباره تخریب یک سوم بناهای تاریخی شهر تهران در هشت سال گذشته نیز به ایلنا گفت: به عنوان یک مقام رسمی، آماری که بتوانم این مطالب را تصدیق کنم ندارم اما قطعاً میزان لطمات وارد شده به میراث فرهنگی بسیار زیاد، غیرقابل برگشت و مخاطرهانگیز است.