|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
کد خبر: ۲۳۴۰۶
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۴
تحریم، ظلم و تجاوز به حقوق یک ملت است و ما باید جلوی این تجاوز بایستیم و تجاوزگران را به سر جای خود بنشانیم و نگذاریم تجاوز نسبت به این ملت و این کشور ادامه یابد یا تکرار شود، این وظیفه ما است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز (شنبه) در اولین جشنواره شهید رجایی در دولت تدبیر و امید که در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: ما برای آرامش در منطقه و برای اینکه صدای ملت رساتر به گوش جهانیان برسد و برای آنکه از حقوق مردم در صحنه های بین المللی بهتر دفاع کنیم و برای اینکه ظلم ها، تجاوزها و تعدی ها بر این ملت که متاسفانه در طول تاریخ به ناروا روا شده است، مهار کنیم و جلوی آن را بگیریم، رسالت بس سنگینی بر دوش سربازان خط مقدم دیپلماسی کشور گذاشتیم.

رییس جمهوری ادامه داد: به دلایل حساسیت شرایط و روابط ما با دنیا، ظلم های ناروا و تحریم های غیرانسانی و غیرقانونی که بر ملت ما تحمیل شده بود، لازم بود در این میدان افسران، سرداران و سربازان دیپلماسی کشور، شب را از روز و روز را از شب نشناسند و کار بزرگ و سنگینی را بر دوش گیرند.

روحانی گفت: به آنها خدا قوت و دست مریزاد می گوییم؛ کار بزرگی را تا امروز انجام دادند و کار بزرگ تر و باربزرگ تری پیش رو دارند که همه باید آنها را کمک و تشویق کنیم و به مدد آنها برخیزیم و از خدا توفیق آنها را بخواهیم. بی تردید حمایت مردم و هدایت رهبری بهترین توشه ای است که آنها را به نقطه مقصود راهنمایی کند.

وی تاکید کرد: این کار به حول و قوه الهی ادامه خواهد یافت. ما آنی از فرصت و وقت خودمان را در این مسیر (مذاکرات) تلف نخواهیم کرد و همه توان وقدرت خود را به کار می گیریم. این نه به آن معناست که ما از تحریم ترسیده ایم یا می ترسیم، این نه به آن معناست که با تحریم نمی توانیم زندگی کنیم که در همه این یکسال، این دولت با وجود تحریم و ادامه تحریم، کارها را پیش برده است.

روحانی گفت: تحریم، ظلم و تجاوز به حقوق یک ملت است و ما باید جلوی این تجاوز بایستیم و تجاوزگران را به سر جای خود بنشانیم و نگذاریم تجاوز نسبت به این ملت و این کشور ادامه یابد یا تکرار شود، این وظیفه ما است.

وی یادآور شد: جناب آقای دکتر ظریف وزیر امورخارجه ، همه معاونان و همکارانشان در این راه تلاشی گسترده انجام داده اند و من به خوبی می فهمم که این کار چقدر سخت است و هرجا که لازم بوده است، من شخصا هم مسوولیت کار را برعهده گرفتم و هم اگر لازم بوده در این مسیر کمکی انجام دهم مستقیما این کمک را انجام داده ام و اینجا در حضور ملت ایران عرض می کنم که رییس جمهور به شخصه بار این مسوولیت را به دوش گرفته است و تا پایان بردوش خواهد گرفت.

رییس جمهوری گفت: ما به لطف حق امیدواریم، می دانیم حمایت مردم همواره ادامه خواهد یافت و می دانیم راهبر دلسوز این انقلاب که تا امروز در کنار این حرکت بوده، مستمرا تا رسیدن به هدف نهایی انشاءالله در

کنار این حرکت خواهد بود و از هدایت های ایشان بهره خواهیم برد.



** راه ما باید راه شهیدان رجایی و باهنر باشد

رییس جمهوری هفته دولت را که یادآور نام و خاطره و ایثار شهیدان بزرگ رجایی و باهنر و سایر دولتمردانی که اجر و مزد خود را از طریق شهادت و دستیابی به فیض الهی گرفته اند، تبریک و تهنیت گفت و یاد آن عزیزان را گرامی داشت و گفت: شهیدان رجایی و باهنر از دولتمردان نمونه تاریخ این سرزمین بوده اند. راه ما باید راه شهیدان رجایی و باهنر باشد.

وی افزود: یاد امام راحل به عنوان راهبر کاروان بزرگ انقلاب و استقلال و آزادی این سرزمین و یاد همه شهیدانی که با ایثار آنها انقلاب و نهضت اسلامی به پیروزی رسید و یاد شهیدانی که هشت سال از میهن، کشور، نظام و انقلاب دفاع کردند و یاد همه شهیدان، جانبازان، ایثارگران و خانواده های عزیز آنها که در راه این نظام، استقلال و عزت این سرزمین تلاش و ایثار کردند، گرامی می داریم.

رییس دولت یازدهم تصریح کرد: اگر ما بگوییم شهید رجایی و شهید باهنر از دولتمردان نمونه نه تنها، دوران انقلاب بلکه تاریخ این سرزمین بوده اند، چیزی به اغراق و مبالغه نگفته ایم.

روحانی ادامه داد: قبل از انقلاب با این عزیزان از نزدیک آشنا بودم و بعد از انقلاب به دلیل همکاری در مسوولیت های مختلف آنان را می شناختم و تا روزهای پایانی زندگی پر افتخارشان در خلوص، تواضع ،مردمداری ،فداکاری آنها روز به روز این روند رو به افزایش بود.

وی یادآور شد: رجایی رییس جمهور، رجایی نخست وزیر، رجایی نماینده مجلس با رجایی مبارز تحت شکنجه در زندان تا رجایی به تعبیر امام راحل به عنوان دستفروش در بازار هیچ تغییر نکرد. رجایی همان رجایی بود که سراسر زندگی اش رجا بود و امید،پاکی و فداکاری برای این مردم بود.

رییس جمهوری همچنین درباره ویژگی های شهید باهنر گفت: شهید باهنر به عنوان اندیشمند، دانشمند و یک روحانی مبارز از روزی که تلاش می کرد در دوران گذشته برای آموزش و پرورش این سرزمین و تلاش در زمینه کتاب های درسی،در کنار شهید بهشتی و دیگران تا روزی که به عنوان عضو جامعه روحانیت مبارز تهران قبل از انقلاب تلاش می کرد و بعد از انقلاب نیز که مسوولیت های فراوان تا نماینده مجلس و بالاخره نخست وزیر این کشور داشت، همواره همه کارهایش با هنرمندی بود.

رییس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: بی هنری در سراسر زندگی این مرد بزرگ دیده نشد. متواضع ،خوش بیان،خلیل، متفکر از ویژگی های وی بود.

روحانی همچنین گفت: روزها و خاطرات فراوانی از این بزرگواران به یاد دارم که بیان و توضیح آن از حوصله مجلس خارج است.

رییس جمهوری ادامه داد: ما به شهید رجایی ها و شهید باهنرها و به همه شهدای بزرگ از دولت اسلامی از اول انقلاب تا امروز افتخار می کنیم؛ به روح بلندشان درود می فرستیم و از خدا می خواهیم که راه و مسیر آنها را ادامه دهیم و اهداف و آرمانهای بلند آنها را که اهداف امام(ره) و ملت بود، پاس بداریم.

روحانی افزود: این جشنواره به عنوان تجلیل از خدمات برگزیدگان از دستگاه اجرایی است که البته این برگزیدگان کاملا نمادین است والا اگر بخواهیم همه برگزیده ها را در یک فضایی جمع کنیم، هم فضای وسیعی می خواهد و هم زمان بلندی برای نام آنها و تجلیل از آنها نیاز دارد.

رییس دولت تدبیر و امید خاطر نشان کرد: وقتی می گوییم دولت، یعنی همه کارکنان. مقصود از دولت ، هیات دولت یا آن بیست سی نفری نفری که هفته ای چند بار دور یک میز جمع می شوند، آیین نامه تصویب می کنند، برنامه ها را بررسی می کنند و برکشور نظارت می کنند، نیست.

روحانی تصریح کرد: دولت یعنی همه آنهایی که برای اجرای برنامه دولت، مطالبات و خواست مردم به عنوان کارکنان این نظام، تلاش و خدمت می کنند. حتی دولت به معنای عام، اختصاص به دستگاه اجرایی ندارد. همه دستگاهها از قوه مقننه و قضاییه گرفته تا نیروهای مسلح و همه آنهایی که در نهادهای عمومی غیر دولتی تلاش می کنند، همه و همه در مجموع کارکنان دولت هستند.

رییس جمهوری تاکید کرد: هر کاری در کشور انجام می شود، نه کار رییس جمهور است و نه کار وزرا و معاونین؛ آن کار و خدمت تعلق به همه کارکنان دولت دارد، همه دست به دست هم می دهند .

روحانی اضافه کرد: اگر در کنار دولت، قوه مقننه نباشد، قانون لازم در اختیار ما قرار نگیرد، برنامه سالانه را تصویب نکنند، چگونه می توانیم برای مردم عزیزمان خدمت کنیم ؟

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: اگر دستگاه قضایی در کنار ما نباشد، عدالت را مستقر نکند و پناهگاه مظلومین و آنهایی که می خواهند تظلم خواه باشند، نباشد، مگر می توان خدمتی را به این مردم ارایه داد؟

روحانی تاکید کرد: اگر نیروهای مسلح ایثارگر از مرز و بوم این کشور و از امنیت ملی دفاع نکنند، مگر می توان بدون امنیت ملی و اجتماعی، کاری را در این کشور به سامان رساند؟همه به نحوی در کشور مشغول خدمت و در تلاش هستند.

رییس جمهوری یادآور شد: اگر در این جشنواره از سه وزارتخانه تجلیل شد به آن معنا نبود که بقیه دستگاه ها از وظیفه خود چیزی را کم گذاشته باشند، همه دستگاهها تلاش و خدمت کردند اما در این یک سال که گذشت ما یک برنامه ویژه و بار خاصی را به دلایل شرایط کشورمان بر دوش این سه وزارتخانه گذاشتیم .



** بار مادی و معنوی بیماری را باید کم کنیم

به گزارش ایرنا، روحانی در ادامه سخنان خود به معضل سلامت در کشور اشاره کرد و افزود: معضل سلامت معضلی بود که از روز اول با آن مواجه شدیم. همه شما کم و بیش در طول زندگی خود، اقوام و نزدیکان به تخت بیمارستان، مراجعه به پزشک، گاهی جراح و دستگاه های آزمایشی مبتلا بوده اند و می دانید که خود بیماری و تحمل بیماری، امید به شفا و ادامه زندگی، به راستی سخت است .

وی با اشاره به سخنی از پیامبر (ص) یادآور شد: پیغمبر (ص) فرمود آدم پیر می شود ولی یکی از چیزهایی که هیچ وقت پیر نمی شود و در دل آدم زنده است، امید به طول حیات است. شما به یک آدم 90 ساله هم که نگاه کنید آن هم دلش می خواهد که به او بگویید خدا بهت عمر بدهد. همانطوری که جوان بیست ساله طول عمر می خواهد، 80 ، 90 و 100 ساله هم طول حیات می خواهد . همه می خواهند زنده باشند و همه می خواهند سالم باشند.

رییس جمهور اضافه کرد: به قول معروف آن دعایی که همه می کنند و می گویند که دست و پاگیر دیگران نشویم خدایا! یک طوری زنده باشیم و یک طوری پایان زندگی مان باشد یا بعضی ها می گویند خجالت دور و بری ها را نکشیم. بیماری و تحمل بیماری واقعا سخت است، حالا شما سختی ها را با پول و هزینه گزاف این بیماری که در کنار خودش دارد، ضمیمه کنید.

وی افزود: گاهی فردی در بیمارستان بستری می شود و ناچار است خودش یا یکی از نزدیکانش و گاهی مجبور می شود همه پس انداز زندگی اش را به خاطر آن بیماری پرداخت کند و چاره ای هم ندارد.

رییس جمهوری ادامه داد: نسبت به بیماران و آنها که نیاز به بیمارستان، پزشک، جراح، دستگاه های تشخیص برای تشخیص بیماری دارند، این وظیفه انسانی همه ما است که مقداری لااقل بار مادی را کم کنیم. بار معنوی اش سخت تر است.

رییس جمهوری اضافه کرد: آن چهره و لبخند پزشک است که می تواند بار معنوی را کم کند. آن امیدی که پزشک به بیمار می دهد می تواند آن بار معنوی را چه نسبت به خود بیمار و چه نسبت به اطرافیان کم کند.

روحانی یادآور شد: بعضی از پزشکان را دیده اید، وقتی اطرافیان می رسند و می پرسند آقای دکتر حال بیمار ما چطور است، می گوید هست، حالا وقت ندارم. نگاه نمی کند و به عجله می رود . یک پزشک هم هست که می پرسند و می گوید بله خوب است امیدتان به خدا باشد دعا کنید. ما همه کارمان را انجام دادیم بازهم انجام می دهیم.

وی گفت: آن بار سنگین روحی و روانی اطرافیان بیمار و بیمار را ، آن پزشکی که با لبخند و با نشاط و روحیه است، کم می کند.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین