کد خبر: ۲۳۳۹۳۰
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۱
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: 90 طرح در استان خراسان رضوی در حال اجراست درصورتی که بیش‌ترین تراکم جمعیت در طرقبه و شاندیز واقع شده است که در صورت وقوع سیل بیش‌ترین صدمات جانی و مالی آن‌ها را تهدید می‌کند.
 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: 90 طرح در استان خراسان رضوی در حال اجراست درصورتی که بیش‌ترین تراکم جمعیت در طرقبه و شاندیز واقع شده است که در صورت وقوع سیل بیش‌ترین صدمات جانی و مالی آن‌ها را تهدید می‌کند.

به گزارش ایسنا، علیرضا صحرایی امروز در بازدید پروژه آبخیزداری و آبخوانداری در راستای تحقق اهداف صندوق توسعه، اظهار کرد: این پروژه در یکی از مناطق گردشکری آبخیز قرار دارد و دارای کارکردهای مفید است. تغییر اقلیم اتفاقی طبیعی است و این تغییرات اقلیمی سبب بارش باران‌ در مناطق خشک شده است همچنین وقوع سیل‌های اخیر نیز نمونه‌هایی از این تغییرات است همچنین شدت بارش 50 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: 90 طرح در استان خراسان رضوی در رابطه با آبخیزداری، درحال اجراست. در صورتی که بیش‌ترین تراکم جمعیت در منطقه طرقبه و شاندیز واقع شده است که در صورت وقوع سیل بیش‌ترین صدمات جانی و مالی آن‌ها را تهدید می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی بیان کرد: در سیل کلات به دلیل اقدامات از پیش انجام شده شاهد خساراتی نبوده‌ایم. در مکان‌های دیگر شاهد خسارات چندین میلیاردی بوده‌ایم.

صحرایی ادامه داد: هدف این طرح‌ها در وهله اول افزایش پوشش گیاهی است. بر اساس تحقیقات علمی پوشش گیاهی سبب روان‌شدن آب و زمین لخت چهل برابر قدرت جذب آب دارد و توان اپولوژی خاص است به این معنا که بیش از اندازه تحمل جذب آب را ندارد.

وی بیان کرد: در قسمت‌های پایین شاهد قنات‌های خشک شده هستیم. با انجام این پروژه زمان تمرکز سیل را مدیریت خواهیم کرد. چندین راه موجود که همزمان دچار بارش و به خروجی طرقبه با تاخیر رسیده است که این ورودی‌ها سبب کاهش سرعت آب خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آب‌خیزداری خراسان رضوی بااشاره به اینکه 64 پروژه ازمحل صندوق توسعه ملی که متقاضی آن مردم  بوده‌اند در حال اجراست، خاطرنشان کرد:  33 پروژه آن از محل اعتبارات استانی را بوده ومدل  این پروژه‌ها علمی و فنی است. به استان خراسان رضوی 26 میلیارد و 500 میلیون تومان تخصیص داده شده است که در این پروژه‌ها 30 درصد مردم مشارکت دارند.

صحرایی افزود: سازه‌کار در سال 94 اجرا  و سازه دیگری نیز اجرا  شده که مکمل یکدیگر هستند که باعث بی‌نیازی مردم منطقه خواهد شد. هرساله سیل‌ زیادی در سطح استان جاری می‌شوند که  این روند افزایش داشته و موضوعی نگران‌کننده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: راه مقابله با سیل‌ها، طرح‌های آبخیزداری است .همچنین  در یک دهه گذشته بارش‌های برفی این منطقه وارد قنات شده و خروج آن باعث کم‌آبی و خشکسالی برای مردم این منطقه است که با این طرح مشکل کم‌آبی و سیل حل خواهد شد.

وی گفت: در صورت عدم کنترل شرایط  آب از کشف‌رود خارج و  به مناطق دیگر رفته که باعث شوری آب خواهد شد.طبق دستور مقام معظم رهبری  اعتبارات ما در این طرح 150 میلیون دلار از محل صندوق توسعه  است . این اعتبار برای  دو چالش زیست محیطی اول کم آبی و دیگری ریز گردهاست.

صحرایی تصریح کرد: به استان خراسان رضوی  26 میلیارد و 500 میلیون تومان تخصیص اعتبار داده شده و در این پروژه‌ها 30 درصد مردم مشارکت دارند. 30درصد مشارکت مردم در تهیه آب مصرفی،  سنگ ، مشارکت کارگران است. اولویت با کسانی است که هزینه اعتبارات خود را پرداخت کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین