کد خبر: ۲۳۳۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
واردات نفت مشتریان آسیایی از ایران در ماه ژوئیه نسبت به دوره مشابه سال قبل 29.4 درصد افزایش یافت.
مشتریان اصلی نفت ایران در آسیا شامل چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در ماه ژوئیه نسبت به سال قبل واردات خود را 29.4 درصد افزایش دادند.

بزرگترین مشتریان نفت ایران شامل چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در مجموع در ماه گذشته روزانه یک میلیون و 29 هزار بشکه نفت از ایران وارد کردند که پایین‌ترین سطح 7 ماه اخیر است و نسبت به ماه گذشته 0.3 درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این میان چین به عنوان بزرگترین مشتری نفت ایران همچنان بیشترین سهم را در افزایش صادرات ایران از زمان کاهش تحریمها در ابتدای سال جاری میلادی داشته است.

بر اساس توافق هسته‌ای موقت که تا 24 نوامبر مهلت دارد صادرات نفت خام ایران باید در محدوده یک میلیون بشکه در روز باشد؛ سطحی که پس از افزایش 40 درصدی در اوایل سال در حال حاضر در آن به سر می‌برد.

به رغم نبود فشار از سوی آمریکا روی افزایش صادرات ایران علایمی مبنی بر اینکه واشنگتن تحریمهای نفتی ایران را قبل از توافق نهایی با تهران لغو کند، وجود ندارد. منابع صنعت نفت گفته‌اند که صادرات ایران بلافاصله پس از حصول توافق نهایی افزایش خواهد یافت.

هیروکی کاکانو تحلیلگر اقتصادی شرکت ایدمیتسو کوسان ژاپن گفت: صادرات نفت ایران احتمالا افزایش خواهد یافت و نفت ایران مستقیما به اروپا و آمریکا خواهد رفت.

وی افزود: این امر می‌تواند قیمت‌های رسمی فروش نفت ایران به آسیا را افزایش دهد و اگر این اتفاق بیفتد تقاضا برای دیگر نفت‌ها افزایش خواهد یافت و عرضه ایران به آسیا احتمالا کاهش می‌یابد.

واردات چهار خریدار آسیایی در 7 ماه نخست سال 2014 به طور متوسط روزانه یک میلیون و 180 هزار بشکه بوده که نسبت به سال قبل 25.9 درصد افزایش یافته است.

واردات نفت چین از ایران در ماه‌های ژانویه تا ژوئیه به طور متوسط روزانه 617 هزار و 670 بشکه در روز بوده که نسبت به سال قبل روزانه حدود 200هزار بشکه افزایش یافته و همچنان بیشترین سهم را در افزایش صادرات ایران از زمان کاهش تحریمها در ابتدای سال جاری میلادی داشته است.

واردات نفت چین از ایران در ماه ژوئیه با 40.6 درصد افزایش به 558 هزار و 865 بشکه در روز رسید که نسبت به سال قبل برای هفتمین ماه متوالی افزایش یافته است.

همچنین واردات نفت هند از ایران در ماه ژوئیه تقریبا شش برابر شده و به روزانه 210 هزار و 300 بشکه در روز رسید.

همچنین کره جنوبی در ماه ژوئیه واردات خود را نسبت به سال قبل 31.6 درصد کاهش داد و به 130 هزار و 226 بشکه در روز رساند.

این در حالیست که براساس آمار وزارت بازرگانی ژاپن، صادرات ایران به ژاپن در ماه ژوئیه با 24.4 درصد کاهش به 129 هزار و 990 بشکه در روز رسیده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین