بیژن زنگنه در تشریح مهمترین سیاستهای افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز طبیعی در کشور گفت: هم اکنون مهمترین پروژه های افزایش تولید نفت و گاز در کشور اجرای طرح توسعه میادین نفتی غرب کارون و فازهای میدان مشترک پارس جنوبی است.
وزیر نفت با اعلام اینکه باید ظرفیت تولید نفت ایران تا سه سال آینده به چهار میلیون و 700 هزار بشکه در روز افزایش یابد تصریح کرد: این افزایش ظرفیت تولید نفت از محل طرح توسعه میادین مشترک منطقه غرب کارون عملیاتی خواهد شد.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید تاکید کرد: براساس برآوردهای اقتصادی انجام گرفته در سطح وزارت نفت در صورتی که افزایش 700 هزار بشکه ای تولید نفت ایران عملیاتی شود ضمن شتاب در طرح توسعه میادین مشترک سالانه حدود 25 میلیارد دلار به درآمدهای نفتی کشور اضافه می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای افزایش ظرفیت تولید نفت در کنار توسعه ناوگان و افزایش دکل های حفاری طراحی و ایجاد تاسیسات سطح الارضی در منطقه غرب کارون در دستور کار قرار گرفته است بیان کرد: علاوه بر این برنامه ریزیها و اقداماتی برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت و افزایش توان عملیاتی صادرات نفت در پایانه های نفتی کشور انجام گرفته است.
زنگنه در تشریح مهمترین راهکار های وزارت نفت برای تامین منابع مالی مورد نیاز این طرح افزایش تولید نفت توضیح داد: قرار است امسال حدود سه هزار میلیارد از محل صندوق توسعه ملی به طرح های توسعه میادین مشترک نفتی اختصاص یابد.
ایران از قطر در پارس جنوبی جلو میزند
زنگنه در ادامه درباره مهمترین برنامههای در دست اجرا به منظور تکمیل فازهای مشترک میدان پارس جنوبی، گفت: در حال حاضر دو اولویت برای توسعه این میدان مشترک گازی تعریف شده است به طوری که در ادامه سال جاری و اواسط سال آینده طرح توسعه پنج فاز قدیمی شامل 12، 15 تا 18 پارس جنوبی در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
وزیر نفت با یادآوری اینکه پیش بینی میکنیم امسال با بهره برداری از برخی از واحد های پالایشگاهی و سکوهای دریایی حدود 100 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز ایران افزوده شود، تبیین کرد: همچنین طرح توسعه فازهای 19، 13، 20 و 21، 22 تا 24 و 14 پارس جنوبی هم در اولویت بعدی توسعه قرار دارند.
این عضو کابینه با بیان اینکه پیش بینی می کرد طرح توسعه پارس جنوبی تا سه سال آینده تکمیل شود تاکید کرد: با بهره برداری از این 17 فاز پارس جنوبی روزانه حدود 400 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولیدی گاز طبیعی ایران از محل توسعه پارس جنوبی اضافه می شود.
این مقام مسئول همچنین از افزایش 600 هزار بشکه ای تولید روزانه میعانات گازی با توسعه فازهای در دست اجرای پارس جنوبی خبر داد و افزود: در مجموع با بهره برداری از این فازها تا سال 96 ایران در برداشت روزانه گاز از قطر جلو می افتد.
وی با اعلام اینکه همزمان با شتاب در طرح توسعه فازهای پارس جنوبی و افزایش تولید گاز در بخش بالادستی اقداماتی در بخش های میان دستی صنعت گاز کشور هم انجام گرفته است تاکید کرد: از این رو احداث خطوط لوله، تاسیسات تقویت فشار و توسعه شبکه انتقال گاز کشور به منظور انتقال این انرژی پاک از مبادی تولید به مصرف هم در دستور کار قرار گرفت.
جزئیات ساخت 10 پالایشگاه جدید گاز
وزیر نفت با بیان اینکه سیاست بلندمدت وزارت نفت کاهش خام فروشی نفت و گاز و ایجاد ارزش افزوده با تکمیل زنجیره های ارزش در سطح صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی است گفت: با راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی در کنار افزایش تولید گاز و میعانات گازی ظرفیت تولید اتان، گاز مایع و مایعات گازی پارس جنوبی افزایش می یابد که این موضوع منجر به خوراک کافی صنایع پتروشیمی کشور خواهد شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با تحویل اتان به صنایع پتروشیمی در دست اجرا 10 تا 12 درصد تولید پتروشیمی کشور افزایش می یابد، بیان کرد: این افزایش به منزله ایجاد دو میلیارد دلار درآمد جدید برای اقتصاد کشور است.
زنگنه همچنین با بیان اینکه برای ایجاد ارزش افزوده از میعانات گازی احداث پالایشگاهها به منظور تولید فرآورده های نفتی به عنوان یک برنامه اولویت دار در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: بر این اساس هم اکنون احداث 10 پالایشگاه میعانات گازی شامل هشت پالایشگاه 60 هزار بشکه ای در منطقه سیراف، پالایشگاه 120 هزار بشکه ای پارس شیراز و پالایشگاه 360 هزار بشکه ای ستاره خلیج فارس مراحل مختلف جذب سرمایه گذار، طراحی و عملیات اجرایی را پشت سر می گذارد.
به گفته این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با احداث این تعداد از پالایشگاه میعانات گازی علاوه بر افزایش ظرفیت تولید فرآورده های نفتی امکان توقف صادرات میعانات گازی به صورت خام هم فراهم می شود.