|
|
امروز: دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
کد خبر: ۲۳۱۹۶
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴
روز گذشته کمیسیون آموزش مجلس ۵ عضو جدید کمیته بررسی بورسیه های غیرقانونی را انتخاب کرد.
 یک هفته پس از استیضاح رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم و برکناری اش از این پست، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، کمیته جدیدی برای بررسی بورسیه های غیرقانونی تشکیل داده است.  پیش از این جواد هروی، رضا صابری، علی اصغر زارعی و عباس مقتدایی عضو این کمیته بودند.


اکنون اما سیدمحمود نبویان، قاسم جعفری، علی اصغر زارعی،‌ عطاالله سلطانی‌صبور و علیرضا سلیمی عضو این کمیته شده اتد. نکته اینکه هر ۵ نفر استیضاح فرجی‌دانا را امضا کرده بودند؛

ردیف نام موضع دربرابر استیضاح وابستگی سیاسی اظهارنظردرباره بورسیه ها
۱ سیدمحمود نبویان موافق جبهه پایداری

- غیرقانونی دانستن بورسیه 3000 نفر نشان می‌دهد که برخی قصد دارند با موضوعات علمی هم برخورد سیاسی کنند و این اقدام مصداق سیاسی‌کاری در برخورد با مباحث علمی است. این بورسیه‌ها کاملا قانونی بوده و غیرقانونی دانستن آن دروغی بیش نیست.
- از مجموعه افرادی که بورس شدند ۷۰۰ نفر از آن‌ها هم اکنون در خارج از کشور تحصیل می‌کنند که هیچ مشکلی در مورد آن‌ها نیست. در میان باقی افرادی که مانده‌اند نیز کمتر از ۱۰۰ نفر آن‌ها مشکل قانونی داشتند که قوانین جدید این مشکل را در مورد این ۱۰۰ نفر نیز مرتفع می‌سازد. بر خلاف آنچه که اظهار می‌کنند افرادی بورس تحصیلی دریافت کرده‌اند که معدل آن‌ها در مقطع کارشناسی ارشد بالای ۱۷،۱۸ و حتی ۱۹ بوده است و اشخاص زیادی از این‌ها با خود من تماس گرفتند و مشکلات خود را با من در میان گذاشتند و گفتند که وزارت علوم با این اقدام خود با زندگی آن‌ها بازی کرده است. 
- کسانی که خود را سردمدار مبارزه با بورس‌های غیرقانونی معرفی می‌کنند در درجه اول خودشان متهم هستند و باید پاسخگو باشند.

۲ قاسم جعفری موافق فراکسیون اصولگرایان - مجلس محکم ایستاده است و بحث بورسیه‌های غیرقانونی را به شدت پیگیری می‌کند. کمیته بررسی بورسیه‌ها این موضوع را از صفر تا صد بررسی می‌کند، این موضوع باید کاملا بررسی شود که چه افرادی غیرقانونی بورسیه شدند و مخصوصا اینکه باید مشخص شود تا از سمت دولت چه کسی چنین مسئله‌ای را منتشر کرده و باعث اتهام به دانشجویان و جوانان و همچنین ریختن آبروی آنها شده‌است.
- برخی از نمایندگان اصرار دارند که موضوع بورسیه‌ها از 16 سال قبل پیگیری شده تا مشخص شود مسئولان از چه طریقی بورسیه گرفته‌اند. البته این یک نظریه است و ممکن است که در این راستا مدارک معاون اول رئیس جمهوری هم مورد بررسی قرار بگیرد که چگونه بورسیه شده‌است.
۳ علی‌اصغر زارعی موافق جبهه پایداری عدد سه هزار بورسیه غیرقانونی واقعیت نداشت؛ اگر تخلفی بوده باید برخورد شود. چرا در سایت‌ها گفته شد که نمایندگان برای اقوام‌شان بورسیه جور کرده‌اند. چرا برای برخی از نمایندگان که قبلا بورس شده‌اند و حالا نماینده شده‌اند، فضاسازی می‌کنند؟ این بداخلاقی صورت گرفته و باید با آن برخورد شود.
۴ عطا‌الله سلطانی‌صبور موافق فراکسیون رهروان ولایت

- اکنون مردم و خانواده هایی که به موضوع بورسیه های تحصیلی اعتماد کرده بودند، بی انگیزه شده اند و این برای سیستم آموزش عالی ما سم مهلکی است و باید سریعتر تعیین تکلیف شود. هر کسی در هر مقامی از بورسیه های غیر قانونی استفاده کرده باید اعلام و مطابق قانونی مورد برخورد قرار بگیرد.

- برخی از 3 هزار دانشجوی بورسیه شده در دولت دهم با ضوابط آن زمان حکم خود را دریافت کرده‌اند،‌ حال شاید اشتباه بوده اما خلاف قانون نیست و نمی‌توان حکم کنونی پذیرش دانشجو برای بورسیه با آزمون را به زمان های قبل نیز اشاعه داد چرا که قانون عطف به ما سبق نمی‌شود

۵ علیرضا سلیمی موافق جبهه پایداری - در جریان مطرح شدن موضوع بورسیه‌های دانشجویی، برخی مسئولان آمار و اطلاعات غلط دادند که قرار است پس از بررسی در این کمیته، در صورتی که غلط بودن این اظهارات ثابت شد، به مراجع قضایی معرفی شده و با آن‌ها برخورد قانونی صورت گیرد.

- با توجه به اینکه آمار و ارقامی در جریان بورسیه‌های دانشجویی به دروغ مطرح شد، این اظهارات ظلم به نظام محسوب می‌شود که این کمیته قصد دارد آن‌ها را بررسی کرده و این موضوع که به نظام ظلم شده است را به اثبات برساند.

- بنده معتقدم که در جریان مطرح شدن موضوع بورسیه‌‌های دانشجویی، اشتباه محاسباتی در بیان آمار و ارقام صورت گرفت و موجب ظلم به نظام شد که این کمیته قصد دارد آن‌ها را بررسی کرده تا مراجع قضایی به آن رسیدگی کند


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین