کد خبر: ۲۳۱۸۶۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۷
محمدباقر قالیباف شهردار سابق تهران در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین به بیان توضیحاتی درباره ماجرای بدهی ۵۲ هزار میلیاردی شهرداری تهران در زمان مسئولیت خود پرداخت.
 محمدباقر قالیباف شهردار سابق تهران در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین به بیان توضیحاتی درباره ماجرای بدهی ۵۲ هزار میلیاردی شهرداری تهران در زمان مسئولیت خود پرداخت.

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین با گرامی داشت هفته دفاع مقدس، گفت: دفاع مقدس در تاریخ ایران نقطه عطفی بوده و هست. شخصاً به عنوان یکی از آحاد این ملت و به عنوان یکی از شهروندانی که در دفاع مقدس حضور داشتم وقتی به آن ماجرا نگاه می‌کنم فکر می‌کنم همه مشکلاتی که ما امروز می‌بینیم در زمان جنگ هم وجود داشت.

وی افزود: الان جنگ رسانه‌ای جدی وجود دارد که آن موقع هم وجود داشت و به نسبت شاید کمتر از امروز هم نبود و البته ما تجربه امروز را نیز نداشتیم و تخریب‌ها هم بیشتر بود.

قالیباف با تاکید بر اینکه ما امروز فکر می‌کنیم فضایمان سخت و ملتهب است اما در زمان جنگ هم چنین بود، اظهار کرد: در آن زمان ترور و انفجار بود و مشکلات آن روز هم مشکلات کمی نبود. ما توانمان هیچ‌گاه یک پنجم دشمن هم نبود، اما آفند می‌کردیم. دشمن شب حمله چند برابر ما توپخانه داشت و محدودیت نداشت اما ما برای مهماتمان برنامه‌ریزی می‌کردیم، حداکثر آتش موثر ما شش کیلومتر پشت مرز بود.

وی ادامه داد: در آن زمان هم عده‌ای می‌گفتند بجنگیم و عده‌ای می‌گفتند آتش‌بس را قبول کنیم. ما به همه آرمان‌هایمان در دفاع مقدس رسیدیم. در دهه هفتاد بحث در دانشگاه‌ها بود که جنگ بعد از فتح خرمشهر کار بیهوده‌ای بود اما امروز می‌دانند که حرفشان بدون استدلال بوده است.

شهردار سابق تهران با اشاره به پذیرفتن قطعنامه در سال ۶۷ یادآور شد: آنان پس از پذیرش قطعنامه دوباره به ما حمله کردند اما امروز ببینید که در بعد امنیتی چه شرایطی داریم، ما چه زمانی فکر می‌کردیم که در منطقه تاثیرگذار باشیم؟

وی با اشاره به این گفته رهبر فقید انقلاب که راه قدس از کربلا می‌گذرد، گفت: خیلی‌ها در خفا به این هدف انتقاد هم می‌کردند اما ما به همه اهدافمان رسیدیم. ما از شبه قاره هند تا جولان یکپارچه، همه به هم وصل هستیم، پس راه قدس از کربلا می‌گذرد. سنت‌های الهی پابرجا است. اگر در راه مستقیم حرکت کنیم، سختی‌ها در راه ما است و این التهاب درون جنگ هم بود اما سه عنصر در جنگ خیلی مهم بود و اگر به منابعمان نگاه کنیم این سه عنصر خیلی مهم بود که امروز این سه به کمک ما نیامد.

قالیباف ادامه داد: جمع آدم هایی که به جبهه رفته بودند حدود سه میلیون نفر بود اما همه مردم حس می‌کردند که در جنگ هستند و فضای حاکم بر کشور این بود. رزمنده‌ها در جبهه می‌دانستند که چهل میلیون نفر پشتشان هستند و این تاثیر مردم است. اگر ما می‌خواستیم با سپاه تنها بجنگیم آیا می‌توانستیم؟ نه. مردم آمدند.

این فعال سیاسی تاکید کرد: ما فکر می‌کنیم زمانی که مسئولیم باید پست داشته باشیم، اما آیا ما در دفاع مقدس هم اینچنین فکر می‌کردیم؟ ما شاید اختیاری در دستمان باشد که جایی را سامان دهیم. من وقتی از نواصولگرایی حرف می‌زنم منظورم همین چیزهاست که شایسته سالاری را مطرح کنیم.

قالیباف ادامه داد:‌ ما در نواصولگرایی می‌گوییم مردم و جوانان و شایسته سالاری. وقتی ما در سپهر سیاست وقتی در کشور نگاه می‌کنیم یک حرکت مفقوده بزرگ وجود دارد که آن کارآمدی است. نواصولگرایی یعنی به ارزش‌های انقلاب برگردیم. ما می گوییم نواصولگرایی، جایی هم برای عرضه هم بگذاریم. همه آسیب‌های ما در چهلمین سال به کارکردها برمی‌گردد. ما آرمان‌هایمان را با افتخار سر دست می‌گیریم ولی در حوزه کارکردها جز در حوزه امنیت قابل قبول نیستیم چون در جمهوری اسلامی و در بحث سیاست، کارآمدی وجود ندارد.

وی با اشاره به موضوع ۵۲ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری گفت: دروغ بزرگتر از این؟ می‌گویند بیش از دویست و هشتاد و پنج میلیارد درآمد شهرداری بوده، اما خود شما رییس سازمان برنامه بودجه بودید. اگر می‌خواهید دروغ بگویید طوری دروغ بگویید که باورپذیر باشد.

شهردار سابق تهران ادامه داد: ببینید فضا چطور مسموم می‌شود. شهرداری گزارش داده است. من درباره املاک نجومی به دادستان نامه نوشتم و شما آبروی همه را بردید. حال شما که این حرف‌ها را زدید یک کاری هم انجام دهید. آن زمانی که ما بودیم می‌گفتیم دو تحریم داریم یکی تحریم جهانی و دیگری تحریم دولتی.

وی افزود: ما بر اساس تفریغ بودجه شانزده هزار میلیارد بدهی و چهارده میلیارد طلب از دولت داشتیم. ذات انقلاب ما اسلامی و فرهنگ ما قرآنی است ما با هر ظلمی باید مبارزه کنیم و در برابر هر زورگویی باید بایستیم اینکه امام می‌گوید جنگ ما جنگ فقر و غنا است این‌ها فرهنگ انقلاب اسلامی است. پس ما باید با استکبار مبارزه کنیم. امروز دشمن با جنگ روانی و اقتصادی به جنگ انقلاب و آرمان‌ها آمده و از نقطه ضعف ناکارآمدی به طور جدی وارد شده است.

در اقتصاد تامین مالی و بحث ساختار و مدیریت اهمیت دارد.

شهردار سابق تهران تاکید کرد: در همه دنیا اینطور است که بانک‌ها به عنوان نهاد مالی عمدتا به سمت کارهای کوچک و گردش مالی و پول‌های کوتاه‌مدت و بنگاه‌های متوسط می‌روند. ما در کشور امروز سرمایه‌گذار خارجی نداریم و بازار سرمایه ما هم که تکلیفش روشن است پس امروز بانک‌های ما هشتاد درصد جور ما را می‌کشد. در متغیرهای کلان مالی یکی پایه پولی یکی نقدینگی و یکی تورم را داریم که مهم است. ما وقتی این‌ها را کنار هم می‌گذاریم در این شرایط می‌بینیم سیستم بانک ما می‌شود معضل نقدینگی که وجود دارد.

وی ادامه داد: رشد نقدینگی ما در ۵۰ سال گذشته دو رقمی بوده است و این رقم بین هفده تا سی و چهار درصد است که سی و چهار درصد امروز در این دولت رکورد زده است. این سرگروه‌هایی که در بانک‌های ما است شخصی هستند یا بخش خصوصی هستند یا خصولتی هستند و نهادهای عمومی غیردولتی و دولتی را هم داریم. ما امروز چهارصد میلیون حساب سرگروه با هشتاد میلیون جمعیت داریم. بعد نگوییم که کشور راه اقتصادی ندارد و باید با سیاست حلش کنیم. دنیا تجربه های موفقی دارد مگر وضع ما بدتر از کره در دهه پنجاه میلادی است؟

قالیباف در پایان گفت: ما در سال بیش از سیصد هزار میلیارد تومان سود پول می‌دهیم که از مالیات معاف است حال شما ببینید این میزان چطور تقسیم می‌شود. به اعدادی می‌رسید که می ‌ینید من بیخود نگفتم چهار درصدی‌ها چقدر ضرر به اقتصاد می‌زنند. بیش از شصت درصد این سود متعلق به کمتر از چهار درصد آنان می‌شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین