|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
کد خبر: ۲۳۱۸۵۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۳
نمایندگان کنگره آمریکا به بهانه اعمال فشار پکن بر مسلمانان اویغور در حال استماع گزارش ها و بررسی هایی در خصوص اعمال پاره ای از تحریم ها علیه چین هستند.
 نمایندگان کنگره آمریکا به بهانه اعمال فشار پکن بر مسلمانان اویغور در حال استماع گزارش ها و بررسی هایی در خصوص اعمال پاره ای از تحریم ها علیه چین هستند.

روزنامه مورنینگ پست هنگ کنگ روز شنبه نوشت در جریان بررسی این مساله در کنگره آمریکا، از نمایندگان این کشور خواسته شده است ارسال تجهیزات نظارتی و فناوری های اطلاعاتی و امنیتی ذی ربط به چین را تحریم کنند.

آمریکا در هفته های اخیر بارها اعلام کرده است فشار چین بر ملیت اویغور افزایش یافته و نزدیک به یک میلیون نفر از اعضای این قومیت در شمال غرب چین بازداشت شده اند.

گروهی از مسئولان تحقیقاتی آمریکا در گزارش خود به کنگره تاکید کرده اند باید راهبردهای مختلف و تحریم هایی را علیه پکن در نظر گرفت تا به این شرایط اسفناک پایان دهد.

یکی از طرح های ارایه شده در مجلس نمایندگان آمریکا این است یک کمیته حقیقت یاب به سین کیانگ اعزام و فروش تجهیزات نظارتی و جاسوسی به چین متوقف گردد.

اما وزارت خارجه چین این اظهارات و گزارش ها را مصداق مداخله در امور داخلی چین دانسته و به گروه های ذی ربط و کنگره هشدار داده است این روند را متوقف کنند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات ذی ربط از سوی مقام های آمریکایی «مدعی بازداشت صدها هزار نفر از مسلمانان» منطقه 'سی کیانگ' توسط چین، واشنگتن را از دخالت در امور داخلی پکن برحذر داشت.

'لورا استون' دستیار معاون اداره آسیای شرقی و اقیانوس آرام وزارت امور خارجه آمریکا هم پیشتر مدعی شده بود چین هزاران تن از مسلمانان منطقه 'سین کیانگ' در شرق این کشور را بازداشت کرده است.

سخنگوی چین در واکنش به اظهارات مقام های آمریکایی اعلام کرد همه می دانند مردم سین کیانگ از «زندگی و کار خود رضایت دارند» و از «زندگی صلح آمیز و پیشرفته» لذت می برند.

'هوا چون اینگ' افزود: ما امیدواریم آمریکا و همچنین دیگران بتوانند به طور عینی وضعیت چین را ببینند و از «دخالت در امور داخلی چین» و یا انتشار اخبار نادرست در مورد آن خودداری کنند.

'لورا استون' دستیار معاون اداره آسیای شرقی و اقیانوس آرام وزارت امور خارجه آمریکا در پکن در جمع خبرنگاران گفته بود که بازداشت های گسترده در استان سین کیانگ «تصویر نگران کننده ای» به وجود آورده است در این زمینه از مقامات چینی می خواهیم «نظامی شفاف تر و پاسخگوتر» داشته باشند.

وی اظهار کرد ما از تلاش مقامات چین برای «تضعیف حقوق مشروع ایغورها و دیگر مسلمانان» در سین کیانگ نگرانیم ما همچنین از ادامه وضع موجود نگران هستیم و خواستار «اعمال قانون و شفاف سازی» در بازداشت شهروندان این کشور هستیم.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا افزود: به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات درست نمی توانیم آمار درستی از تعداد بازداشت شدگان ارایه کنیم اما می دانیم حداقل ده ها هزار تن از مسلمانان این منطقه بازداشت شده اند.

'سین‌کیانگ' یا 'شین‌جیانگ' نام ناحیه خودمختار بزرگی با مرکزیت 'ارومچی' در شمال غرب جمهوری خلق چین است این ناحیه پیش از این، ترکستان چین یا ترکستان شرقی نام داشت.

مسلمانان اویغور ساکنان اصلی این منطقه هستند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین