|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۲۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۵
نخستین کارگروه مشترک دریاچه ارومیه با حضور سه وزیر، معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو، نماینده رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ظهر روز گذشته برگزار شد.
نخستین کارگروه مشترک دریاچه ارومیه با حضور سه وزیر، معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو، نماینده رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ظهر روز گذشته برگزار شد.

سرپرست معاونت امور آب و آبفای وزارت نیرو اظهار کرد:‌ در جلسه کارگروه مقرر شد که ظرف دو ماه راهکار لازم برای نجات دریاچه ارومیه تهیه شود.

علیرضا دائمی تصریح کرد: موضوع دریاچه ارومیه به قدری اهمیت دارد که دولت در اولین جلسه خود مصوب کرد که کارگروهی با حضور معاون رییس جمهور، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و سه وزیر دیگر با مسوولیت وزیر نیرو تشکیل شود.

وی با اشاره به تشکیل جلسه در روز گذشته اظهار کرد: قرار شد گزارش کاملی از تاریخچه و اقداماتی که برای احیای دریاچه ارومیه انجام شده تهیه شود و مطالعات قبلی جمع بندی شوند. در نهایت تصمیم گرفته شد که کارگروه کارشناسی راهکارهای قبلی که بررسی شده و بخشی از آن اجرا شده است را مجدد بررسی کند و راهکارهای لازم را تدوین کرده به کارگروه اصلی دهد.

تشکیل دبیرخانه دریاچه ارومیه در وزارت نیرو

سرپرست معاونت امور آب و آبفای وزارت نیرو با اعلام خبر تشکیل دبیرخانه‌ای در وزارت نیرو برای بررسی و تدوین راهکارها گفت: وزرای کارگروه نیز از دریاچه برای کسب اطلاعات بیشتر از ابعاد و وضعیت آن بازدید خواهند کرد.

دائمی با ابراز امیدواری نسبت به این‌که کارگروه با جدیت موضوع را پیگیری کند و به نتیجه برسد گفت: در ادامه نیاز به تلاش جدی برای به نتیجه رساندن تصمیمات داریم و امیدوارم در راستای احیای دریاچه گام موثری برداشته شود.

وی با تاکید بر این‌که راهکارهای قبلی خوب بودند و در صورت اجرا به نتیجه می‌رسیدند گفت: با این وجود دریاچه ارومیه با تضاد مواجه است و از یکسو معیشت مردم و از سوی دیگر نجات دریاچه مطرح است. به گونه‌ای که معیشت پنج میلیون نفر در منطقه مورد بحث است و اراضی کشاورزی از 150 هکتار در گذشته اکنون رشد کرده و به 450 هزار هکتار رسیده است. یعنی سه میلیارد متر مکعب آبی که قبلا به دریاچه می ریخت الان کم شده و در بخش کشاورزی صنایع از آن استفاده می شود.

سرپرست معاونت امور آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به این‌که نمی توان گفت 6.8 میلیارد متر مکعب آب مورد مصرف کشاورزی ، صنایع و شرب دست نخورد و آب بیشتری به دریاچه ارومیه جاری شود، گفت: تاکنون شرایطی ایجاد نشده که چاه‌های غیر مجاز مسدود و پر شوند چون با وجود این که حفر چاه خلاف است برخی از مردم از آن چاه‌ها برای معیشت استفاده می کنند.

دائمی همچنین با اشاره به اقدام برای برداشتن اتوپمپ های دریاچه گفت: نمی گذارند آب وارد دریاچه شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین