کد خبر: ۲۲۸۲۶
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۱
وزیر نفت از افزایش صادرات نفت در یکسال گذشته با وجود تحریمها خبر داد و گفت: مدیران ارشد نفت هیچ ارتباطی به بابک زنجانی ندارند.
وزیر نفت از افزایش صادرات نفت در یکسال گذشته با وجود تحریمها خبر داد و گفت: مدیران ارشد نفت هیچ ارتباطی به بابک زنجانی ندارند.
بیژن زنگنه امشب (پنج شنبه، 30 مرداد) در گفتگو ویژه خبری شبکه دوم سیما از قوه قضاییه به دلیل پیگیری پرونده بابک زنجانی تشکر و اظهار کرد: عده ای از صحبتهای من در برنامه پایش (که دوشنبه، 20 مرداد ماه از شبکه یک سیما پخش شد) درباره بابک زنجانی که گفته شد، او در خوردن 8 هزار میلیارد تومان پول بیت المال تنها نبوده، سوء برداشت کردند که لازم است توضیح بدهم مدیران ارشد نفت همیشه خدمتگذار، دلسوز و بسیار صادق بودند و هستند و شریکان بابک زنجانی هیچ ارتباطی با مدیران نفتی ندارند.
وزیر نفت افزود: دوست خوبم، رستم قاسمی وزیر پیشین نفت هم یکی از دلسوزان صنعت نفت هستند.
وی با اشاره به برقراری آرامش در وزارت نفت اظهار کرد: ایران برای فروش نفت خود هیچ محدودیتی ندارد.
مشکل کمبود گاز امسال حل می شود
زنگنه با بیان اینکه سال گذشته در تولید گاز جای مانور زیادی وجودی نداشت،گفت: به دلیل محدودیت سوخت در سال گذشته فشار زیادی روی فرآورده های نفتی وراد شد، به گونه ای که پارسال 27 میلیارد لیتر فرآورده های نفتی در نیروگاهها به ارزش 18 میلیارد دلار سوزانده شده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه امسال با وارد مدار شدن فازهای جدید پارس جنوبی مشکل کمبود گاز حل خواهد شد،گفت: از ابتدای سال تا کنون 54 درصد در مصرف سوخت مایع نیروگاهها به دلیل افزایش تولید گاز صرفه جویی شده است.
بیژن زنگنه با بیان اینکه وزارت نفت بزرگترین تولید کننده کشور است، افزود: صنعت نفت از نظر حجم طرحهای در دست اجرا که بیش از 60 میلیارد دلار است، در جایگاه نخست تولید در کشور قرار دارد و ضروری است طرحهای میدانهای مشترک نفت و گاز ساماندهی شود.
قدم بزرگ برای هوای پاک
وزیر نفت با بیان اینکه قدم بزرگی برای هوای پاک در سال گذشته برداشته شده است، افزود: توزیع بنزین یورو 4 از سال گذشته در تهران آغاز و امسال تکمیل می شود و شهروندان تهرانی تغییر وضعیت هوا را به خوبی درک می کنند.
زنگنه افزود: توزیع بنزین یورو 4 در برخی از شهرهای بزرگ دیگر هم امسال آغاز و یا تکمیل می شود.
وی با بیان اینکه برای بهبود هوا تنها توزیع بنزین پاک کافی نیست، تصریح کرد: باید کارهای بزرگی در کل سامانه حمل و نقل درون شهری در این زمینه انجام شود، ضمن اینکه باید کیفیت خودروها و معاینه فنی آنها نیز به خوبی انجام شود.
تشریح جزئیات صادرات نفت جایز نیست
زنگنه در پاسخ به سوالی درباره تشریح جزئیات صادرات نفت ایران گفت: بیان این جزئیات به دلیل مسائل تحریم و سوء استفاده دشمنان ایران، جایز نیست، صادرات نفت طی یک سال گذشته افزایش یافته است و ایران هیچ محدودیتی برای فروش نفت خود ندارد.
افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به 5.7 میلیون بشکه در روز
وی افزایش ظرفیت تولید نفت خام ایران را همسو با اهداف اقتصاد مقاومتی اعلام و تصریح کرد: تولید نفت ایران ظرف سه سال آینده به چهار میلیون و 700 هزار بشکه در روز می رسد که 700 هزار بشکه افزایش تولید از میدانهای مشترک است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت تولید میعانات گازی تا سه سال آینده، یک میلیون بشکه در روز افزایش می یابد، گفت: تولید میعانات گازی با وارد مدار شدن 17 فاز جدید پارس جنوبی و همچنین میعانات گازی کنگان، تابناک و پارسیان به یک میلیون بشکه در روز می رسد.
به گفته زنگنه افزایش ظرفیت تولید نفت و میعانات گازی ظرف سه سال آینده به پنج میلیون و 700 هزار بشکه در روز می رسد که این موضوع شدنی است و کارهای آن در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه با افزایش ظرفیت تولید نفت تا پنج میلیون و 700 هزار بشکه در روز، جایگاه ایران در اوپک ارتقا می یابد، افزود: جایگاه ایران در سالهای اخیر در اوپک تنزل پیدا کرد اما تلاش می شود به جایگاه واقعی خود برسد.
زنگنه تصریح کرد: هم اکنون قرارداد آزادگان شمالی،جنوبی و یادآوران فعال است.
وی با بیان اینکه ایران برای حفظ جایگاه خود در بازار جهانی نیازمند افزایش ظرفیت تولید است، گفت : دولت و مجلس تصمیم می گیرند که از این افزایش ظرفیت تولید و پول آن چگونه استفاده کنند که جزء سیاستهای کشور است.
فاز 12 با ظرفیت کامل در مدار
وزیر نفت درباره وضع فازهای اولویت اول پارس جنوبی گفت: فاز 12 پارس جنوبی با ظرفیت کامل هم اکنون در مدار قرار گرفته است. دو ردیف فاز 15 با گاز ترش ردیف های دیگر (8، 7، 6) در حال تولید است، فاز 16 به زودی راه اندازی می شود و سکوی این فاز چند ماه آینده وارد مدار می شود.
وی با بیان اینکه بخش دریایی فاز 18 در حال آماده شدن است، افزود: بی سابقه ترین برنامه راه اندازی و فعالیت دریایی و خشکی امسال در حوزه پارس جنوبی انجام می شود که سکوهای متعدد در حال راه اندازی در دریا هستند.
زنگنه افزود: امسال و سال آینده 200 میلیون متر مکعب گاز به ظرفیت تولید کشور افزوده می شود که سهم سال 93 و 94 هر کدام 100 میلیون متر مکعب گاز در روز است.
وزیر نفت با بیان اینکه تلاش می شود تمام فازهای پارس جنوبی تا سال 96 به پایان برسد، گفت: برخی از فازها مانند 13، 21-20، 19، 24-22 جزء فازهای اولویت بعدی است. فاز 14 کمی عقب تر از این فازها است.
زنگنه افزود: گاز این فازها برای تزریق، مصارف داخلی، خوراک صنایع، صادرات گاز، صادرات برق (که جزی از صادرات گاز است) استفاده می شود.
پیشرفت 75 درصدی ستاره خلیج فارس
وزیر نفت درباره وضع پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: این پالایشگاه که  به دلیل برخی مشکلات متوقف بوده از سال گذشته عملیات توسعه آن آغاز شده است.
 وی با بیان اینکه این پالایشگاه باید چند سال پیش وارد مدار تولید می شد، افزود: ستاره خلیج فارس برای کشور از دو جنبه بسیار مهم است. نخست؛ با وارد مدار شدن این پالایشگاه  برای سالهای طولانی (بیش از 12 سال) ایران از نظر کمی در تولید بنزین به خودکفایی دست می یابد و دوم، بنزین با کیفیت یورو 5 در کشور تولید می شود.
زنگنه با بیان اینکه ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه 36 میلیون لیتر در روز است، گفت: مصرف بنزین در ایران هم اکنون 70 میلیون لیتر در روز است که 63 میلیون لیتر تولید داخلی و بقیه از واردات تامین می شود.
وی افزود: با تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس 60 درصد تولید فعلی کشور به ظرفیت کشور  و آن هم با کیفیت عالی افزوده می شود.
زنگنه با یادآوری اینکه این پالایشگاه دارای سه ردیف 120 هزار بشکه ای است، گفت: میزان پیشرفت فیزیکی پالایشگاه خلیج فارس 75 درصد است.
وزیر نفت با بیان ایکه با تغییر مدیریتی، جلسه های متعدد و حل مشکلات حقوقی، مشکلات این پالایشگاه حل شد، گفت: هدف کوتاه مدت برای راه اندازی واحد نخست البته نه به صورت کامل (تولید نفت گاز، نفت سفید، گاز مایع و نفت) برای نیمه اول سال 94 است و ردیفهای بعدی هم پس از آن با فاصله زمانی مشخص وارد مدار می شوند.
زنگنه با اشاره به اینکه ساختار مدیریتی این پالایشگاه مشکل دارد، گفت: چاره ای در این زمینه وجود ندارد. باید رفوگری در این پالایشگاه انجام شود و نمی توان تغییرپایه  داد. باید در همان ریلی که افتاد به جلو برد تا به نتیجه برسد.
وزیر نفت افزود: پس از پارس جنوبی مهمترین طرح استراتژیک کشور در صنعت نفت پالایشگاه ستاره خلیج فارس است.
زنگنه با بیان اینکه سال آینده بیش از 12 میلیون لیتر بنزین از این پالایشگاه تولید می شود، افزود: تلاش می شود راه اندازی "ترین 2 " این پالایشگاه نیز سال آینده آغاز شود، سال 95 پالایشگاه خلیج فارس به طور کامل وارد مدار می شود و ایران صادر کننده بنزین، گازوییل، نفت سفید و نفت کوره خواهد بود.
به گفته وزیر نفت بنزین تولیدی این پالایشگاه با بقیه بنزین تولیدی کشور برای ارتقاء کیفیت بنزین داخلی مخلوط و با اتکا به بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بنزین یورو 4 در سراسر کشور توزیع می شود.
راه حل برای پتروشیمی های نیمه کاره
زنگنه با بیان اینکه تامین خوراک پتروشیمی برای وزارت نفت مهم است، گفت: با وارد مدار شدن فازهای جدید پارس جنوبی و تولید اتان و متان  امید است خوراک به خوبی در اختیار پتروشیمی ها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه زمستان سال گذشته خوراک پتروشیمی ها کاهش یافت، افزود: پتروشیمی کاویان هم اکنون با کمبود یک میلیون تن خوراک مواجه است که در صورت تامین خوراک آن یک میلیون تن تولید اتیلن و پلی اتیلن در کشور افزایش پیدا می کند.
زنگنه با بیان اینکه هیچکدام از شرکتهای پتروشیمی متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیست، گفت: وزارت نفت وظیفه خود می داند که مشکلات پتروشیمی ها را حل کند. واحد ایلام باید ظرفیت آن تکمیل شود، لرستان و همدان که نیمه تمام هستند باید تکمیل شوند.
وی با بیان اینکه فاینانس پروژه ها بزرگترین مشکل برخی از پتروشیمی ها است، گفت: تلاش می شود مشکل برخی از این شرکتها با فاینانس چین گشایش شود و بقیه هم با صندوق توسعه ملی و برخی هم باید راه حلهای دیگری برای آن پیدا کرد.
تعریف طرحهای جدید برای جلوگیری از خام فروشی   
وزیر نفت با اشاره به اینکه میعانات گازی ایران ظرف چهار سال آینده صادر نمی شود، گفت: همه میعانات گازی در چهار سال آینده در داخل کشور و در طرح فراگیر پالایشی سیراف (هشت پالایشگاه 60 هزار بشکه ای) پالایش می شود.
زنگنه با بیان اینکه 20 متقاضی توسعه این پالایشگاهها اوایل شهریور ارزیابی می شوند، افزود: تا پایان ماه جاری هشت سرمایه گذار این پالایشگاهها انتخاب می شوند و امیدوارم ظرف سه سال آینده  توسعه این پالایشگاهها به پایان برسد.
وی به طراحی پالایش نفت بسیار سنگین برای جلوگیری از خام فروشی اشاره کرد و گفت: هدف این است این طرح در جاسک یا بندر عباس اجرا شود که بستگی به سرمایه گذاران و استقبال آنها دارد.
زنگنه مهمترین کار برای جلوگیری از خام فروشی را پتروشیمی ها دانست و گفت: در این زمینه نیز طرحی وجود دارد که بر اساس آن 6 تا 8 واحد عظیم پتروشیمی درنقاط مختلف کشور تاسیس شود که گاز طبیعی را به پلاستیک تبدیل کند که تکنولوژی آن جدید است.
وی با بیان اینکه  با اجرایی شدن این طرح در زیر این واحدهای پتروشیمی شهرکهای پایین دستی پتروشیمی تاسیس می شود، افزود: انجام این طرحها سبب ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و تولید محصولات نهایی می شود.
بورس سالم ترین راه فروش نفت به بخش خصوصی
وزیر نفت با بیان اینکه بخش خصوصی برای خرید نفت، میعانات گازی و فرآورده های  نفتی باید حداقلها را داشته باشد، گفت: وزارت نفت باید پول حاصل از فروش را دریافت کند و اینگونه نباشد که خریداران پول نفت را به وزارت نفت نپردازند.
زنگنه سالم ترین و منطقی ترین راه فروش نفت به بخش خصوصی را بورس دانست و افزود: در یکسال گذشته هم نفت خام و هم میعانات گازی در بورس انرژی عرضه شده است.
وی با اشاره به اینکه شکل گیری سیستم در بورس نفت بسیار مهم تر از میزان آن است، تصریح کرد:  اگر نسبت به خریداران نفت این اطمینان حاصل شود که آنها نفت را در پالایشگاه نفت خام کشور عرضه کنند وزارت نفت حاضر است نفت را به قیمت 95 درصد قیمت فوب خلیج فارس به خریداران عرضه کند.
به گفته زنگنه، طبق قانون قیمت نفت در بورس باید مطابق قیمتهای فوب خلیج فارس باشد، مگر اینکه خریداران بخواهند برای پالایشگاههای داخلی از آن استفاده کنند.
نفت و دانشگاه
وزیر نفت با بیان اینکه دانشگاهها در افزایش ضریب بازیافت از میدانهای نفتی مشارکت جدی داشته باشند، گفت: هفت دانشگاه معتبر در زمینه نفت (تهران، صنعتی شریف، شیراز، پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه نفت و آزاد) صاحب نظر هستند که قرار است به هرکدام از این دانشگاهها تعدادی از میدانهای نفتی اختصاص داده شود که تمام وقت به مطالعه این میدانها بپردازند.
وی افزود: قرارداد با این دانشگاهها 10 ساله خواهد بود و آنها در این مدت با مطالعه کامل میدان باید راههای افزایش ظریب برداشت از آن را عنوان کنند.
زنگنه همچنین به تولید 10 خانواده کالایی برای ساخت داخلی اشاره کرد و گفت: تولید این کالاهای پرشمار اقتصادی است که انتظار می رود این شرکتها به خوبی تکنولوژی ساخت این کالاها را با استانداردهای لازم به دست بیاورند.
وزیر نفت درباره کشف میدانهای جدید در یکسال گذشته نیز گفت: هیچ اکتشافی انجام نشده است.

منبع: شانا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین