|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۱
یک کارشناس مسائل عراق مطرح کرد
کد خبر: ۲۲۷۵۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲
درست است که عراقی‌ها بیش از سایر شهروندان کشورهای همسایه ایران به آن سفر می کنند اما جمعیت بالای شیعیان این کشور، سختی غیرقابل توصیف گرمای آن و قطعی برق آن، و دید سنتی شیعیان عراق به ایران به همراه سقوط ارزش تومان و ارزان تمام شدن این سفر برای عراقی ها را می توان دلیل حضور انبوه عراقی ها در ایران دانست.
یک کارشناس مسائل عراق با اشاره به انتشار برخی از اخبار مبنی بر این که گردشگران و زائران عراقی با هدف ایجاد روابط جنسی با زنان ایرانی به ایران (با تأکید بر مشهد و قم) سفر می‌کنند، تاکید کرد: تمرکز بر دو شهر مذهبی و شیعه نشین قم و مشهد به عنوان پایتخت‌های روابط جنسی و جوسازی علیه شیعیان عراق نشان می‌دهد باید سرنخ‌ها را در جایی دیگر دید.

 سید رضا قزوینی غرابی در یادداشتی با عنوان «توطئه‌ای جدید برای تفرقه میان دو ملت ایران و عراق» نوشت :چند هفته ای است که برخی رسانه ها و انبوهی از صفحات در شبکه های اجتماعی ایرانی در حال انتشار اخبار و گزارش های مشکوکی درباره شهروندان گردشگر عراقی است که به ایران سفر می کنند. مضمون این گزارشها که همراهی خوانندگان را نیز برانگیخته این است که گردشگران و زائران عراقی با هدف ایجاد روابط جنسی با زنان ایرانی به ایران (با تأکید بر مشهد و قم) سفر می‌کنند!!

آنچه در این گزارش‌های غیر مستند قابل تأسف است این است که برخی رسانه‌های معتبر ایرانی از جمله روزنامه و خبرگزاری‌ها نیز به آن دامن می‌زنند و با تحریک احساسات میهن‌پرستانه منجر به تحریک احساسات عرب‌ستیزانه در میان مردم می‌شوند. یعنی درج چنین اخبار زردی که معمولا شبکه‌های اجتماعی یکی از تریبون‌های چنین اخباری است به رسانه‌های رسمی و نیمه رسمی سرایت کرده است.

در چنین شرایط اقتصادی که ایران درگیر موضوع کاهش ارزش پول ملی و تورم فزاینده است که آثار آن شامل همه بخش‌های آن شده، گردشگران کشورهای همسایه یعنی عراق، افغانستان، ترکیه و آذربایجان تابستان امسال بیش از هر زمان دیگری به ایران سفر کرده اند.

اما این اتهامات سنگین تنها متوجه گردشگران عراقی آن هم در برهه کوتاه مانده به ماه محرم و صفر و مراسم اربعین و حضور ایرانی ها در عراق شده است. گویی گردشگران کشورهای دیگر نمی دانند در مشهد و قم  سکس ارزان قیمت وجود دارد و این رانت اطلاعاتی تنها در اختیار عراقی‌هاست و اینکه آن زنان ایرانی هم تمایلشان فقط به عراقی‌هاست !

درست است که عراقی‌ها بیش از سایر شهروندان کشورهای همسایه ایران به آن سفر می کنند اما جمعیت بالای شیعیان این کشور، سختی غیرقابل توصیف گرمای آن و قطعی برق آن، و دید سنتی شیعیان عراق به ایران به همراه سقوط ارزش تومان و ارزان تمام شدن این سفر برای عراقی ها را می توان دلیل حضور انبوه عراقی ها در ایران دانست.

دروغ هایی مانند اینکه "اغلب عراقی ها” برای خرید ما یحتاج روزانه خود مانند مرغ و ماهی به ایران می آیند یا اینکه مردان عراق حتی در کنار زن و دختران خود به زنان ایرانی متلک می گویند یا اینکه شش هزار خانه در مشهد برای فساد مردان عراقی سرویس می دهند و حتی اظهار نظر  نادرست یک مسئول ایرانی که گفته بود عراقی ها گردشگر به شمار نمی روند و انتشار طوطی وار آنها توسط برخی رسانه های مدعی حرفه ای بودن مشکوک و مایه تأسف است.

مرداد ماه امسال به مدت ۲۰ روز به بغداد و برخی شهرهای جنوبی آن سفر داشتم. حجم بالای متقاضیان دریافت گذرنامه که فهمیده می شد برای سفر به ایران آماده می شوند بی‌سابقه بود. قسمت اعظم این افراد خانوادگی برای ثبت درخواست به ادارات گذرنامه مراجعه کرده بودند و کمتر مرد مجرد یا جوانی دیده می شد. در گفت‌وگویم با یکی از افسران گذرنامه نجف متوجه شدم که در همان بازه کوتاه زمانی ۲۷ هزار درخواست تنها در این شهر برای گذرنامه ثبت شده در حالی که آمادگی این اداره تنها برای ۷ هزار نفر بوده است.

همه عراقی‌ها از سقوط ارزش تومان نسبت به دینار و دلار مطلع بودند و با توجه به گرمای کلافه کننده کشور، از این موضوع هم برای رهایی از گرما و مسافرت ارزان به ایران زیبا استفاده کردند.

اما اینکه ممکن است تعدادی از این افراد به دلایل مختلف به ایران سفر کنند نمی تواند بهانه ای برای تخریب صدها هزار عراقی باشد که با نیت گردش و زیارت وارد ایران شده اند به ویژه آنکه در چنین شرایط سخت اقتصادی، صدها میلیون دلار ارز وارد کشور می کنند و منجر به رونق گردشگری در عمده شهرهای توریستی کشور - نه فقط مشهد و قم بلکه تهران و اصفهان و شمال و تبریز - می شوند.

توجه به آمارهای منتشر شده رسمی در ایران نشان می دهد گردشگران عراقی سالانه یک میلیارد و دویست میلیون دلار ارزآوری برای ایران دارند (اظهارات حمیدی، اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق). علاوه بر اینکه در سال ۷۰۰ میلیون دلار توسط گردشگران عراقی برای درمان خود در ایران ارز وارد کشور می‌شود.

تردیدی نیست که ادامه چنین ادعاهای غیر مستند و فاقد ارزش و غیر اخلاقی علاوه بر تضعیف صنعت گردشگری ایران باعث ایجاد فضای ستیز و تنش میان شهروندان دو کشور همسایه خواهد شد.

یکی دو سال قبل بود که الشرق الاوسط عربستان در گزارشی مدعی شده بود که مردان ایرانی در اربعین به دنبال روابط جنسی با زنان عراقی هستند گزارشی که جنجالی شد و منجر به حذف آن از روزنامه و واکنش عراقی ها نسبت به توهین به ناموس خود و زائران اربعین شد. اکنون نیز تمرکز بر دو شهر مذهبی و شیعه نشین قم و مشهد به عنوان پایتخت های روابط جنسی و جوسازی علیه شیعیان عراق نشان می دهد باید سرنخ ها را در جایی دیگر دید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین