|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۸
استیضاح، فردا در غیاب روحانی برگزار می‌شود
کد خبر: ۲۲۵۴۲
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۰
گروه سیاسی، آمنه شیرافکن: لابی سنگین «جبهه پایداری» در بهارستان به اقناع «نفر به نفر» رسیده است. این را می‌شود از تلاش بی‌وقفه‌شان برای تاثیرگذاری بر رای نمایندگان در راهروهای مجلس دید. نفر به نفر نمایندگان را به گوشه‌ای می‌برند و مذاکره فشرده برای تاثیرگذاری حداکثری بر آرای نمایندگان آغاز می‌شود. نمونه‌اش حضور پررنگ «مسعود میرکاظمی» و «محمود نبویان» در راهروهای بهارستان است. محمود نبویان چندان اهل گفت‌وگوی رسانه‌ای نیست اما روز یکشنبه یک ساعتی در راهرو مشغول گفت‌وگوهای طولانی با برخی نمایندگان بود و در همین حال «مسعود میرکاظمی» هم پوشش رسانه‌ای را بر عهده داشت. نکته جالب‌توجه اینکه میرکاظمی پس از رای نهایی دادگاه و خسارت سنگین ایران در پرونده «سوآپ» کمتر در راهروهای مجلس دیده می‌شد. اما این روزها بزنگاه استیضاح وزیر علوم است و حضور حداکثری جبهه پایداری‌ها پر‌رنگ‌تر از همیشه.  «علی لاریجانی» وضعیت را به خوبی درک کرده و یکی، دو روز مانده به استیضاح؛ اصل مطلب را در لفافه می‌گوید: «با توجه به شرایط حساس منطقه‌ای و بین‌المللی ایران،

شرایط حکم می‌کند که آرامش سیاسی را شاهد باشیم، نباید وقت‌ها و انرژی‌ها، صرف سایش‌های سیاسی شود.» شاید مخاطب لاریجانی؛ جمعیت کوچکی است که این روزها دنبال حاشیه‌سازی برای دولت‌اند و هیچ جور از ماجرای استیضاح وزیر علوم کوتاه نمی‌آیند؛ وزیری که جرم اصلی‌اش بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه‌ها بوده و تلاش برای زدودن تبعیض‌های آشکار از محیط‌های علمی. البته مهم‌تر از این، ایستادگی همه‌جانبه فرجی‌دانا در برابر بورسیه‌های غیرقانونی در دولت محمود احمدی‌نژاد اسباب استیضاح او شده و اعتراض پایداری‌های بهارستان؛ همان‌ها که هنوز با نوستالژی دوران احمدی‌نژاد روزگار سپری می‌کنند.

 پیگیری‌های «شرق» همچنین نشان از آن دارد که فضای اکثریت اعضای هیات‌رییسه فراکسیون «رهروان ولایت »- فراکسیون نزدیک به علی لاریجانی- متمایل به ابقای وزیر علوم است اما نتیجه نهایی رای فراکسیون، امروز صبح و با حضور فرجی‌دانا در نشست صبحگاه مجلس در یک جلسه خصوصی مشخص خواهد شد. هرچند، سوای نتیجه رای‌گیری درون‌فراکسیونی امروز، نمایندگان عضو فراکسیون قادرند روز استیضاح به صلاحدید خویش، رای سفید، زرد یا کبود بدهند. آخرین خبرها نیز حاکی از آن است که روز قطعی استیضاح وزیر به چهارشنبه موکول شده، البته همه می‌دانند که چهارشنبه روز خوبی برای استیضاح وزیر نیست و غیبت برخی نمایندگان می‌تواند در رای نهایی تاثیرگذار باشد. از اینها گذشته آن‌طور که سخنگوی دولت خبر داده، احتمال حضور حسن روحانی در روز استیضاح ضعیف است و سفر او به استان اردبیل از پیش برنامه‌ریزی شده است. لحن نوبخت نشان از آن دارد که هیات دولت از استیضاح وزیر علوم در آستانه یک‌سالگی دولت دلخور است و حالا رییس‌جمهوری هم بنا ندارد برنامه از پیش تعیین‌شده‌اش را تغییر دهد. در همین حال، حسن روحانی نیز در جلسه هیات‌ دولت با دفاع از عملکرد و مدیریت رضا فرجی‌دانا، گفته است: «مجلس با ابراز اعتماد مجدد به وزیر علوم، بار دیگر وحدت و انسجام بیشتر نظام را در شرایط حساس کنونی به جامعه و جهانیان نشان خواهد داد.» خبرها حاکی از این است که وزیر برای دفاع از خود، سه ساعت زمان دارد. وزنه برخی در هیات‌رییسه مجلس نهم نسبت به دیگران سنگینی کرده و حالا پیشنهاد استیضاح روز چهارشنبه نهایی شده است. جالب آنکه اصولگرایان پس از افشای برخی اسامی بورسیه‌ها دست پیش گرفته‌اند: یا از به‌راه‌انداختن کمپین بازگشت دانشجویان بورسیه‌ای به دانشگاه خبر داده یا شکایت علیه آنها که بورسیه‌ها را لو داده‌اند. با این حال، خیالشان جمع است که فرجی‌دانا در روز استیضاح، بنایی بر «بگم‌بگم» ندارد و قرار نیست نامی در چهارشنبه افشا شود. او در دیدار اخیرش با برخی نمایندگان همسوی دولت در مجلس تاکید داشته که به‌هیچ‌روی بنا ندارد وارد مصادیق شود و صرفا از کارنامه کاری خود دفاع خواهد کرد. اما او و دیگر اعضای کابینه می‌دانند که در چهارشنبه استیضاح علاوه بر پخش احتمالی شبنامه‌ها باید پاسخگوی فیلم‌های مستند پیش‌ساخته در صحن هم باشند. محورهای استیضاح وزیر علوم انتقاداتی از جمله افت سطح علمی کشور، غلبه فضای سیاسی بر فضای علمی در دانشگاه‌ها و انتصاب‌های سیاسی در وزارتخانه و دانشگاه‌هاست. زمزمه استیضاح رضا فرجی‌دانا از دی‌ماه سال گذشته از سوی مخالفان دولت تدبیر و امید شنیده شد و سرانجام تقاضای استیضاح با 51 امضا و در چهار محور، روز چهارشنبه 22 مرداد در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد. رضا فرجی‌دانا دومین وزیر پیشنهادی دولت تدبیروامید پس از جعفر میلی‌منفرد است که مهرماه 93 سکان وزارت علوم را با کسب 159 رای موافق، 70 رای مخالف و 32 رای ممتنع، از مجموع 221 رای، به دست گرفت.

 
منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین