کد خبر: ۲۲۴۲۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
افزایش تقابل ترکیه با آمریکا می‌تواند به افزایش خروج سرمایه از این کشور منتج شود. اردوغان پیش‌تر از بانک مرکزی ترکیه به دلیل افزایش نرخ بهره انتقاد کرده بود و تصمیم اخیر بانک مرکزی برای ثابت نگه داشتن نرخ بهره می‌تواند نشانه‌ای از کاهش استقلال این بانک باشد.
 تحریم دو وزیر ترک از سوی آمریکا باعث شد لیر به پایین‌ترین سطح برابری خود در برابر دلار سقوط کند و تورم نیز به ۱۶ درصد برسد.

به  نقل از راشا تودی، آمریکا دو وزیر ترک را به تازگی تحریم کرد که این اقدام باعث شد سقوط لیر ترکیه و کاهش تمایل سرمایه‌گذاران به خرید این ارز بیش از پیش تسریع شود. روز گذشته هر دلار آمریکا به ۵.۱۱ لیر رسید که در تاریخ این کشور بی‌سابقه است.

این تحریم‌ها پس از بازداشت یک کشیش آمریکایی به نام اندرو برنسون که به گفته مقامات ترک در کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ این کشور نقش داشته است، صورت گرفت. در تازه‌ترین آمار اعلام شده از نرخ تورم ترکیه، تورم این کشور به ۱۶ درصد در ماه ژوئیه رسیده است و این در حالی است که بانک مرکزی، نرخ بهره را بدون تغییر و در سطح ۱۷.۷۵ درصد نگه داشته است.

یاکو کریستینسن - مدیر مرکز مطالعات بازارهای نوظهور دانسکه بانک دانمارک - در این باره گفت: افزایش تقابل ترکیه با آمریکا می‌تواند به افزایش خروج سرمایه از این کشور منتج شود. اردوغان پیش‌تر از بانک مرکزی ترکیه به دلیل افزایش نرخ بهره انتقاد کرده بود و تصمیم اخیر بانک مرکزی برای ثابت نگه داشتن نرخ بهره می‌تواند نشانه‌ای از کاهش استقلال این بانک باشد.

علی‌رغم سقوط لیر، اقتصاد این کشور هنوز بر مدار رشد است و صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۸ را ۴.۲ درصد و در سال ۲۰۱۹ معادل ۳.۹ درصد پیش‌بینی کرده است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین