|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۲۲۳۳۵۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۱
این سخنگو به طور دقیق اعلام نکرد که چه تعداد قانونگذار با پیوستن به دولت آتی آنها موافقت کردند اما گفت اطلاعیه مربوطه در چند روز آتی زمانی که مجمع ملی برای برگزاری مراسم سوگند قانونگذاران منتخب جدید تشکیل جلسه دهد،‌ منتشر خواهد شد.
 همزمان با راهپیمایی اعتراضی حامیان یک حزب سکولار در شمال غرب پاکستان، حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان مدعی شد که حمایت لازم از سوی قانونگذاران را برای تشکیل یک دولت ائتلافی به دنبال پیروزی در انتخابات پارلمانی اخیر به دست آورده است.

 به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فواد چودری، سخنگوی حزب تحریک انصاف گفت: مردم به ما رای دادند تا در انتخابات پیروز شویم و زمام قدرت را در دست گیریم و به امید خدا یک دولت تشکیل خواهیم داد.

این سخنگو به طور دقیق اعلام نکرد که چه تعداد قانونگذار با پیوستن به دولت آتی آنها موافقت کردند اما گفت اطلاعیه مربوطه در چند روز آتی زمانی که مجمع ملی برای برگزاری مراسم سوگند قانونگذاران منتخب جدید تشکیل جلسه دهد،‌ منتشر خواهد شد.

این اظهارات فواد چودری چند ساعت پس از آن منتشر شد که هیات نظارت بر انتخابات پاکستان نتایج نهایی خود را منتشر کرده و اعلام کرد: عمران خان ۱۱۵ کرسی از ۲۶۹ کرسی مجمع ملی را از آن خود کرده در حالی که حزب مسلم لیگ پاکستان به رهبری شهباز شریف که رقیب اصلی عمران خان محسوب می‌شد ۶۴ کرسی را به دست آورده است. این در حالی است که ابتدا این هیات نظارت اعلام کرده بود عمران خان ۱۱۶ کرسی را به دست آورده است.

حزب مردم پاکستان به رهبری آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور سابق پاکستان نیز توانست ۴۳ کرسی را از آن خود کند.

چودری گفت: موفقیت حزب تحریک انصاف پاکستان در انتخابات پارلمانی به معنای پایان چندین دهه حکومت سلسله‌ای در پاکستان است.

همچنان چندین تن از اعضای حزب تحریک انصاف جزو اعضای سران حاکم سنتی پاکستان هستند.

در همین حال بیش از ۲۰۰۰ تن از طرفداران حزب سکولار ملی عوامی در شهر چارسده واقع در شمال غرب کشور علیه "تقلب" در انتخابات دست به راهپیمایی زدند. یک راهپیمایی کوچک نیز در کراچی، بزرگترین شهر پاکستان برگزار شد و این حزب سکولار خواستار برگزاری راهپیمایی دیگری در روز دوشنبه شد.

روز شنبه چهار تن از قانونگذاران مستقل تازه منتخب در پارلمان پنجاب نیز پس از دیدار با عمران خان به حزب تحریک انصاف پیوستند.

این بدان معناست که عمران خان تلاش خواهد کرد تا دولت ائتلافی را در ایالت پنجاب که از دهه ۱۹۸۰ پایگاه نواز شریف بوده، تشکیل دهد.

حزب نواز شریف کرسی‌های بیشتری را به نسبت حزب عمران خان در پارلمان پنجاب به دست آورده است.

حزب عمران خان اکثریت را در ایالت محافظه‌کار خیبرپختونخواه به دست آورده، درحالی که حزب زرداری اکثریت را در پارلمان ایالتی سند از آن خود کرده است. ترکیبی از شش حزب کوچک نیز توانستند در ایالت بلوچستان پیروز شوند و باید برای حکومت یک ائتلاف تشکیل دهند.

نواز شریف به همراه دخترش مریم نواز در زندانی در راوالپیندی به خاطر اتهامات فساد به سر می‌برد. یکی از دادگاه‌های پاکستان در تاریخ ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد) به پرونده این دو نفر رسیدگی خواهد کرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین