کد خبر: ۲۲۳۲۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲
در این بخش تلاش آقای جهانگیری رفع محدودیت‌های آقای خاتمی است تا در جلسه‌ای با حضور بزرگان نظام ایشان نیز حضور داشته باشند و بتوانیم تجلی از وحدت و انسجام به نمایش بگذاریم.

 قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با اشاره به اظهارات اخیر جهانگیری مبنی بر در کنار هم قرار گرفتن شخصیت‌های برجسته نمادین و شکل‌گیری وحدت در کشور طی روزهای آتی، اظهار کرد: تلاش آقای جهانگیری رفع محدودیت‌های آقای خاتمی است تا در جلسه‌ای با حضور بزرگان نظام ایشان نیز حضور داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، صبح شنبه الیاس حضرتی قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی، اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی این حزب و همچنین حجت نظری رییس کمیته تبلیغات و رسانه این حزب در نشست خبری به بیان توضیحاتی درباره حواشی اخیر ایجاد شده در حزب اعتماد ملی و همچنین برنامه‌ها و خط مشی این حزب پرداختند.

الیاس حضرتی در این نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره اختلافاتی که در حزب اعتماد ملی به وجود آمده و اعتقاد رسول منتحب‌نیا مبنی بر غیرقانونی بودن تغییرات اخیر در حزب، با بیان اینکه «داستان حزب در ایران داستانی غم‌انگیز است»، اظهار کرد: متاسفانه احزاب از دید حکومت‌ها در ادوار مختلف جایگاهی نداشتند و حکومت ها احزاب قوی و قدرتمند را به رسمیت نمی‌شناختند و همیشه احزاب را کمرنگ کرده و به حاشیه می‌رانند .

وی ادامه داد: از سوی دیگر،  روشنفکران هم این کم‌ظرفیتی را نسبت به احزاب داشتند.

حضرتی افزود: برایند این دو موضوع موجب شده تا یک بی‌رغبتی و نگرانی به احزاب داشته باشند. پس از انقلاب، تحولاتی از قبیل کم‌ظرفیتی برخی از احزاب و مسلح شدن آنها، موجب شد تا بدبینی نسبت به احزاب ایجاد شود.

  قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال 76 ایران گفت: در دوم خرداد یک تحولی در احزاب کشور ایجاد شد؛ کمترین خدمت دوم خرداد به مردم و کشور این بود که هم نگاه جدی‌تر و جدیدتری به روزنامه‌ها شکل گرفت و هم احزاب جایگاهی پیدا کردند، اما در سال ۸۸  مجددا به فضای محدودیت رسانه ها و احزاب و امنیتی شدن فضا بازگشتیم و شاهدگرفتار شدن برخی از افراد که حصر آقایان کروبی و موسوی و خانم رهنورد از نمونه‌های آنهاست، بودیم.

 حضرتی در ادامه با اشاره به تاسیس حزب اعتماد ملی در سال ۸۴  توسط مهدی کروبی، خاطر نشان کرد: آقای کروبی در سال ۸۴ حزب و روزنامه اعتماد ملی را راه‌اندازی کردند. البته قصد راه‌اندازی یک شبکه ماهواره‌ای نیز داشتند که مانع شدند و حتی آقای افخمی هم که مسئول این راه‌اندازی بود، دستگیر شد. اولین کنگره این حزب با حضور همه شخصیت‌های کشوری و ۲۷ سفیر از کشورهای مختلف و تاثیر گذار برگزار شد. اما با به حصر رفتن آقای کروبی، دچار مشکلاتی شدیم؛ حزب از آن تاریخ تا سال 92 پلمپ شد و ما با محدودیت‌هایی برای تشکیل جلسات مواجه شدیم.

وی با بیان اینکه «حزب اعتماد ملی در سال ۹۲ با یک فضای تنفسی روبه‌رو و فعالیت های حزب ار سر گرفته شد»، اظهار کرد: اختلافاتی جزئی در حزب داشتیم و آن این بود که آیا به شورای عالی سیاستگذاری که با محوریت آقای خاتمی تشکیل شده بود، بپیوندیم یا خیر. اصرار دوستان بر این بود که شورای عالی سیاستگذاری برآیند اکثریت جبهه اصلاح‌طلبان است و آقای خاتمی هم محوریت آن است که باید این محوریت تقویت شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای منتجب‌نیا که همیشه برای ما عزیز هستند، تاکنون چهار مرتبه استعفا دادند. آقای کروبی نیز دو بار استعفا دادند که با اکثریت قاطع این استعفا رد شد. پس از آن آقای کروبی شورای اجرایی به ریاست بنده را تشکیل دادند تا تمشیت حزب را در اختیار بگیرد. در کنار این قضیه، قانون جدید احزاب، تشکل‌های سیاسی را ملزم به برگزاری کنگره‌های خود و تطبیق شرایط‌شان با قانون جدید احزاب کرده بود. این در حالیست که ما پیش از آن قصدی برای برگزاری کنگره نداشتیم.

حضرتی گفت: دلیل این مسئله آن است که با برگزاری کنگره، دبیرکلی آقای کروبی با مشکل روبه‌رو می‌شد و حضور ایشان نیز برای ما بسیار مهم است. با این وجود، کنگره حزب اعتماد ملی برگزار شد. در آن کنگره، دو نظر وجود داشت؛ یکی برگزاری انتخابات شورای مرکزی و دیگری تثبیت شورای مرکزی  براساس قیام و قعود، زیرا اگر شورای مرکزی جدید انتخاب می‌شدند، باید فرآیند استعلام برای اعضا انجام می‌شد و امکان رد صلاحیت آقای کروبی توسط برخی نهادهای امنیتی نیز وجود داشت. در واقع ما برای فرار از رد صلاحیت دبیرکل، تصمیم به تثبیت شورای مرکزی گرفتیم.

وی افزود: این مسئله موجب برخی اختلافات شد. در ادامه این موضوع، آقای کروبی برای باز گذاشتن دست شورای مرکزی استعفا دادند، ولی حزب و شورای مرکزی برای بار دوم، با استعفا ایشان مخالفت کردند و در ادامه، دبیرکل طی نامه‌ای اختیارات خود را به شورای مرکزی واگذار کردند. من به عنوان رئیس شورای اجرایی برای دو جلسه‌ای که برگزار شد از همه اعضا برای حضور دعوت کردم و این جلسات نیز برگزار شد؛ در جلسه نخست نظرات اعضای شورای مرکزی مطرح شد و در جلسه دوم نیز که با حضور 33 نفر از اعضا برگزار شد، انتخابات شورای مرکزی انجام شد و دوستان برخلاف اصرار و التماس من، بنده را به عنوان قائم مقام دبیرکل انتخاب کردند. همچنین آقای گرامی مقدم مجددا به عنوان سخنگوی حزب و 5 نفر دیگر نیز به عنوان روسای دفاتر 5گانه در این انتخابات انتخاب شدند.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی افزود: هفته آینده نیز در جلسه شورای مرکزی تصمیم گیری راجع به شاخه ها و کمیته های حزب انجام خواهد شد.

حضرتی با بیان اینکه «به طور منظم جلسات خود را برگزار خواهیم کرد»، اظهارکرد: حدود پنج نفر از افراد شورای مرکزی با انتخاب‌های جدید حزب زاویه دارند و ان‌شاالله این افراد در آینده به حزب بازخواهند گشت.

عضو فراکسون امید مجلس همچنین با تاکید بر اینکه این جزء اردوگاه اصلاح طلبی است که مباحث آنها رسانه‌ای می‌شود ، اضافه کرد: با این اتفاقات نه تنها هیچ اخلالی در روند فعالیت حزب ایجاد نمی‌شود، بلکه با قدرت و از نخبگان و افرادی که در حزب هستند و حتی کسانی که دوستدار حزب هستند، استفاده کرده و در این راستا در جهت تعمیق حزب، تقویت و تحرک اصلاحات و در کمک به حل مشکلات کشور تلاش خواهیم کرد.

 وی همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره اظهارات اخیر معاون اول رییس‌جمهوری مبنی بر ایجاد وحدت ملی در کشور و در کنار هم قرار گرفتن شخصیت‌های برجسته نمادین، اظهار کرد: امروز جامعه ما بیش از هر چیز به وحدت نیاز دارد، این وحدت نیز در دو حوزه مورد نظر است؛ یکی وحدت در میان حاکمیت و مسئولان و شخصیت‌های مختلف با یکدیگر و دیگری، وحدت میان حاکمیت و ملت.

وی افزود: در این بخش تلاش آقای جهانگیری رفع محدودیت‌های آقای خاتمی است تا در جلسه‌ای با حضور بزرگان نظام ایشان نیز حضور داشته باشند و بتوانیم تجلی از وحدت و انسجام به نمایش بگذاریم.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه تلاش دشمنان ایران ایجاد شکاف میان دولت و ملت است، خاطر نشان کرد: تلاش ترامپ حمله به ایران نیست بلکه ایجاد شکاف است تا این شکاف آنقدر گسترش پیدا کند تا ایران از هم بپاشد؛ اگر ما عاقل و اهل تدبیر هستیم،که هم انسجام میان حاکمیت و مسئولان را فراهم کنیم و هم شکاف میان ملت و دولت را که به دلیل سوءتدبیرهایی در دولت‌های مختلف ایجاد شده، بپوشانیم. دولت باید جدیتی در برنامه‌ریزی‌هایش داشته باشد تا مردم متوجه آن شود. مردم نیاز به عمل دارند و به سخنرانی نیاز ندارند.

حضرتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تصمیم گیری درباره نتیجه انتخابات شورای مرکزی در کنگره حزب پیش از برگزاری آن، اقدامی دموکراتیک است؟ اظهار کرد:‌ پیشنهاد ما به کنگره این بود که با توجه به مشکلاتی که احتمالا قرار است برای آقای کروبی و تایید صلاحیت ایشان به وجود آید، شورای مرکزی را برای مدتی محدود تثبیت کنیم تا ان‌شاءالله شاید در این مدت فرجی صورت بگیرد و ایشان آزاد شود.

وی با بیان اینکه«آقای کروبی در راس حزب ماست و همین مسئله موجب حساسیت واقع شده است»، درباره وضعیت تائید یا عدم تائید کنگره این حزب از سوی وزارت کشور، گفت: اگر در هر حزبی در جریان برگزاری کنگره شکایتی وجود داشته باشد، این شکایت به کمیسیون ماده 10 احزاب ارائه می‌شود. در همین زمینه پرونده کنگره حزب اعتماد ملی هنوز به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب نرفته است با این حال ما از هر تصمیمی که از سوی این مرجع اتخاذ شود، استقبال می‌کنیم و به آنها می‌گوییم نگران تصمیمات‌تان نباشید.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره صدور بیانیه‌ای از سوی رسول منتجب‌نیا درباره زد و بندهای انجام شده برای انتخاب افشانی به عنوان شهردار تهران، با تاکید بر اینکه نامه‌ای که در این پرسش به آن استناد شده، جعلی است و متعلق به دفتر منتجب نیا نیست، گفت: یکی از کارهای خوبی که در کشور شده است را در جریان روند انتخاب شهردار تهران دیدیم. دوستان تند اصولگرابه دنبال ایجاد اختلاف و اخلال در روند انتخاب شهردار بود تا این مسئله به شکاف در شورا و در نهایت شکاف در اصلاح‌طلبان تبدیل شود. اما شورای شهر تهران در روندی دمکراتیک، شفاف و آزاد شهردار را انتخاب کردند و ما شاهد یک ان‌قلت نسبت به عزل و نصب‌های آقای افشانی نبودیم.

وی افزود: در روحیه افشانی قول دادن و وعده دادن نیست و سیاست ایشان انتخاب افراد براساس دانش و تخصص، پاکدستی و همفکری با جریان تفکر حاضر در شورا است. از روزی که او شهردار شده، حتی یک نفر ولو آبدارچی از حزب اعتماد ملی به شهرداری نرفته است. البته دوستانی که از اعتماد ملی در دوران حضورآقای نجفی به شهرداری رفته‌اند.

عضو فراکسیون امید مجلس در پاسخ ره پرسش دیگری درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای رفع حصر، خاطر نشان کرد: در حزب اعتماد ملی کمیته‌ای برای رفع حصر دبیرکل شکل گرفته و تلاش در این زمینه از اولویت‌های نخست ماست. ما جلساتی در این باره گذاشته‌ایم. ملاقات و مکاتباتی نیز در این باره خواهیم داشت. همچنین یکی از موضوعاتی که در دستورکار من در مجلس بوده است، مسئله رفع حصر بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه من با آقای مطهری صحبت کردم و به ایشان گفتم شما روند خود را ادامه دهید و من لابی پشت پرده را کلید خواهم زد. در این راستا، من حدود 10 الی 15 ملاقات پشت پرده انجام دادم که گزارش این ملاقات‌ها را به فراکسیون امید داده‌ام. کمیته رفع حصر نیز در فراکسیون امید تشکیل شده است. من تاکنون دو بار با آقای اژه‌ای، دو بار با اقای شمخانی، دو بار با وزیر اطلاعات دیدار کردم و جلساتی نیز با وزیر کشور و هر کسی که فکر می‌کردم موثر است، داشتم. در آخرین مورد نیز به آقای روحانی نامه‌نگاری کردم.

حضرتی با بیان اینکه«در نامه با روحانی و ملاقات‌هایی که داشتم از موضع اینکه حصر برخلاف منافع ملی است سخن گفته‌ام»، افزود: من در این دیدارها گفتم به عنوان نماینده خانواده آقای کروبی، عضو حزب اعتماد ملی نیستم، بلکه به عنوان نماینده مردم با شما حرف می‌زنم؛ من گفتم حصر به عنوان یک خسارت سنگین برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است؛ چرا حل نمی‌شود؟ اگر فردا یک مسئله‌ای رخ بدهد چه کسی پاسخگو است؟ اگر بهانه شما نامه دادن است، آقای موسوی که نامه نداده است، ایشان را آزاد کنید. ذات آقای کروبی نامه دادن است. حتی در قبر هم بگذارید، ایشان نامه و بیانیه می‌دهد ولی این حصر موضع‌ ایشان را تندتر می‌کند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی با تاکید بر اینکه راه‌حل مسائل جمهوری اسلامی در مقابل با دشمنان وحدت و انسجام ملی و داخلی است، گفت: این وحدت مولفه‌هایی دارد و آن، این است که از جمله اقداماتی که موجب دلخوشی ملت می‌شود؛ رفع حصر از محصورین و برداشتن محدودیت‌های آقای خاتمی، حل مشکلات دانشجویان، دراویش و فعالان محیط زیستی از جمله این اقدامات است. اگر قرار است با اراجیف ترامپ، اقدامات سعودی‌ها و تفاله‌های آنها منافقین مقابله کنیم، بهترین استراتژی وحدت و انسجام ملی است.

حضرتی با اشاره به حضور بانوان در ورزشگاه آزادی تهران در جریان پخش تلویزیونی مسابقات جام جهانی فوتبال، خاطر نشان کرد: یک قدم درخصوص در بازی ایران و اسپانیا ایجاد شد، گشایش‌هایی ایجاد شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام در موضوع سپنتا نیکنام یک قدم برداشت. رفع حصر می‌تواند صد قدم باشد و گشایش‌های بیشتری برای کشور ایجاد کند.

مدیرمسئول روزنامه اعتماد همچنین درباره دریافت طرح ترافیک خبرنگاران از سوی وی، اظهار کرد: حدود ۲۰۰ نفر در زیرمجموعه گروه رسانه‌ای اعتماد مشغول به فعالیت هستند. در دنیای رسانه شاهد رفت و آمد خبرنگارانی هستیم. ممکن است خبرنگارانی که طرح ترافیک می‌گیرند بعد گرفتن، از آن رسانه بروند بر این مبنا نیز من هر سال به اسم خودم برای روزنامه می‌گیرم و آن ماشین برای کار روزنامه است. دوستانی که طرح ترافیک ندارند، از آن ماشین برای انجام کارهای خود استفاده می‌کنند. من عمدتا با تاکسی رفت و آمد می‌کنم. من حتی از مجلس نیز طرح ترافیک نگرفتم. برخی‌ها دنبال گرفتن آتو ما از ما هستند و چون چیزی پیدا نکردند این مسئله را علم کرده‌اند.

نماینده مردم تهران در مجلس درباره دیدار هفته گذشته اعضای فراکسیون امید با رئیس جمهوری نیز خاطر نشان کرد: در آن جلسه تاکید کردیم که مردم باید جدیت بیشتری از دولت ببینند و یک برنامه شفاف و قابل فهم از سوی دولت ارائه شود. تاکید ما بیشتر از تغییر کابینه، داشتن برنامه قابل فهم و جدی بود و گفتیم که ام‌المشکلات کشور ایجاد یاس و ناامیدی در مردم است و با کار عملی و برنامه جدی می‌توان این یاس و ناامیدی را از بین برد.

وی افزود: آقای روحانی نیز در این دیدار درباره برنامه‌ها و تنگناهای خود سخن گفتند و تاکید ایشان بر تفکیک وزارتخانه‌ها بود و از مجلس خواستند در این باره کمک کنند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی در ادامه درباره افق آینده این حزب و اعتراضات مردم اظهار کرد: مشکلات از سال‌های قبل شروع شد اما تجلی آنها اعتراضات دی ماه بود. اینکه کدام جناح می‌تواند کشور را از تلاطم می‌توان نجات دهند، اکثریت کارشناسان بر توانمندی اصلاح‌طلبان تاکید دارند. پاکدستی، توانمندی و صلاحیت در زمان دولت اصلاحات مشهود است. با آنکه آقای خاتمی و دولت اصلاحات زیر شدیدترین ذره‌بین‌ها بودند حتی یک تخلف هم کشف نکردند.

حضرتی با بیان اینکه مردم در سال ۹۲، ۹۴ و ۹۶ به اصلاح‌طلبان اعتماد کردند، تصریح کرد: در نقطه مخالفت با اصلاح‌طلبان هم در داخل و هم خارج شاهد یک اتصال و ائتلاف هستیم. هم بی‌بی‌سی و هم صدای آمریکا شروع به تخریب اصلاح‌طلبان کردند.

وی افزود: در داخل کشور نیز برخی به نادانی و سادگی فکر می‌کنند با زدن اصلاح‌طلبان، میدان به دست آنها می‌افتاد در حالی ممکن است کشور در دست آنها نیفتند بلکه در دست کسانی بیفتد که در خارج از کشور هستند. متاسفانه دوستان اصلاح‌طلبی مانند صفایی فراهانی و امین‌زاده هستند که کشور از خدمت آنها محروم شده است. چرا آنها را بی‌جهت رد صلاحیت می‌کنید؟‌

این نماینده مجلس افزود: متاسفانه صداوسیما نامه‌ای را پخش کرد که حاوی تهمت‌هایی به بنده بود. گفتم شما می‌خواهید اصلاح‌طلبان را بزنید و از هر چیزی برای زدن اصلاح‌طلبان استفاده می‌کنید. به آنها تاکید کردم ما بازیگر بازی و تئاتر شما نخواهیم شد. من به عنوان یک فعال اصلاح‌طلب می‌گویم که از اختلاف در میان اصولگرایان خوشحال نخواهم شد. بازهم تاکید می‌کنم اینکه فکر می‌کنید اصلاح‌طلبان زده شوند، کشور در دست جبهه پایداری می‌افتد اشتباه است.

وی درباره برنامه حزب اعتماد ملی برای حل مشکلات کشور خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های حزب اعتماد ملی، این است که حزب به کانون جمع‌آوری نظرات و پیشنهادات صاحب‌نظرترین افراد کشور شود و راهکارها به دولت و فراکسیون امید و دیگر کانون‌های کشور ارائه دهد.

قائم مقام حزب اعتماد ملی همچنین درباره تشکیل دفتر انتخابات حزب اعتماد ملی خاطر نشان کرد: از ۱۰ روز دیگر ستاد انتخاباتی‌مان فعال می‌شود و یک ستاد قوی خواهد بود. همه حوزه‌های انتخاباتی را بررسی می‌کند. کارنامه نمایندگان را هم بررسی می‌شوند. از سوی دیگر، اصلاح قانون انتخابات و حل نارسایی‌های که درباره نظارت استصوابی وجود دارد، از جمله برنامه‌های حزب اعتماد ملی است. در فاز دوم در جبهه اصلاح‌طلبی در قالب شورای عالی سیاستگذاری یا هر هسته دیگری که محوریت را برعهده داشته باشد، در انتخابات فعالیت خواهیم کرد.

ادامه دارد...

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین