|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۴
کد خبر: ۲۲۲۱۹۵
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۰
پروتئین ناهنجار به درون مغز انسان نفوذ کرده و بعد از 30 سال ناگهان به مغز حمله می کند
 پروتئین ناهنجار به درون مغز انسان نفوذ کرده و بعد از 30 سال ناگهان به مغز حمله می کند
پریون ها نسخه ای متفاوت از پروتئین پریون هستند که می توانند از درون به مغز انسان حمله کنند و منجر به بروز بیماری های فرساینده عصبی متفاوتی شوند.
اکنون محققان در مطالعه ای جدید چهره ای ترسناک تر از این پروتئین را کشف کرده اند: این پروتئین ناهنجار می تواند به درون مغز انسان نفوذ کرده و تا 30 سال خاموش باقی بماند و ناگهان به مغز حمله کنند.
این پژوهش به تازگی توسط محققان مرکز کنترل و پیشگیری آمریکا انجام گرفته است و نشان می دهد یکی از افراد مبتلا به بیماری کروتزفلت-جیکوب یا CJD در سال 1985 به این پروتئین آلوده شده بود،‌ تا سال 2015 نشانه های بیماری را از خود بروز نداد.
این طولانی ترین مدت زمان تاخیر برای یک بیماری پریونی است و محققان احتمال می دهند وجود این تاخیر در بروز بیماری نشانه آن باشد که بیماران بسیاری در صف انتظار ابتلا قرار داشته باشند.
پیش از شناسایی این مشکل و بهبود تکنیک های استریل در سال 1987، ابتلا به این بیماری به واسطه پیوند‌های آلوده غشای سخت شامه،‌ خارجی ترین لایه پوشاننده سیستم عصبی مرکزی رخ می ‌داد. در واقع برند خاصی که تامین گرفت یا قطعات قابل پیوند سخت شامه را در ژاپن به عهده داشت مغز بیماران را به واسطه نسخه های ناهنجار پریون آلوده می ساخت.
از آنجایی که زمان استفاده از این پیوند‌ها مشخص است، می توان مدت زمان خاموش ماندن پریون ها را مشخص کرد. در پژوهش اخیر 22 مورد جدید ابتلا به بیماری CJD مرتبط با پیوند سخت شامه از سال 2008 تاکنون در ژاپن شناسایی شدند. این تعداد به آمار 132 بیماری که از سال 1975 تاکنون شناسایی شده اند افزوده شده است.
بین سال های 1983 و 1987 سالانه نزدیک به 20 هزار بیمار گرفت های شرکت "لیودورا" را در ژاپن دریافت کرده اند و اگرچه این شرکت از سال 1987 به بعد با بهبود تکنیک های استریل فرایند پیوند را از وجود پریون ها پاک کرده است،‌ اما استفاده از گرفت های آلوده تا سال 1996 ممنوع نشد از این رو احتمال کشف بیماران بیشتر در آینده وجود دارد.
پریون پروتئینی است که از قابلیت تاخوردگی برخوردار است و درصورتی که روند تاخوردن این پروتئین نادرست پیش برود، پروتئین به عامل بیماری زای مسری تبدیل می شود که بر دیگر پریون ها اثر گذاشته و مغز را ذره ذره تخریب می کند. محققان حتی احتمال می دهند بیماری های دیگر مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون نیز تحت تاثیر این پروتئین ایجاد شوند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین