|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱
کد خبر: ۲۲۱۰۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۱
اتحادیه اروپا ضمن انتشار بیانیه‌ای با اشاره به نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرای خارجه کشورهای باقیمانده، تأکید کرد، حفظ کانال‌های بانکی، ادامه صادرات نفت‌وگاز ایران و ایجاد جو سرمایه‌گذاری مطلوب در ایران اولویت است.
 اتحادیه اروپا ضمن انتشار بیانیه‌ای با اشاره به نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرای خارجه کشورهای باقیمانده، تأکید کرد، حفظ کانال‌های بانکی، ادامه صادرات نفت‌وگاز ایران و ایجاد جو سرمایه‌گذاری مطلوب در ایران اولویت است.

به گزارش فارس، کمیسیون مشترک برجام روز جمعه برای بحث درباره راه‌های حفظ این توافق، در سطح وزیران خارجه ایران و ۵ کشور باقی‌مانده دیگر در توافق هسته‌ای، به ریاست «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تشکیل جلسه داد.

اتحادیه اروپا امروز (یکشنبه) با اشاره به برگزاری این نشست، بیانیه‌ای را در این خصوص منتشر کرده است. در این بیانیه تأکید شده که حفظ کانال‌های بانکی، ادامه فروش نفت و گاز ایران و ایجاد محیط مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی در این کشور با وجود خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، در اولویت ایران و گروه ۱+۴ است.

متن این بیانیه در ادامه آمده است:

«وزرای خارجه فرانسه، آلمان، انگلیس، چین و روسیه و نیز ایران برای نخستین بار در قالب نشست کمیسیون مشترک برجام در وین به نشانه اهمیتی که شرکت‌کنندگان در این نشست به توافق هسته‌ای ایران اختصاص دادند و به منظور نشان دادن تعهد کامل به ادامه اجرای این توافق بعد از خروج اخیر آمریکا از آن گرد هم آمده بودند.

وزرای خارجه چهار کشور به علاوه یک با تأکید بر اینکه ایران به تعهدات خود ذیل برجام پایبند بوده، در خصوص اقدام آمریکا برای خروج از این توافق چندجانبه که مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل نیز بود، ابراز تأسف کردند.

وزرای خارجه کشورهای باقیمانده در برجام در خصوص ادامه همکاری درباره اقدامات ملموس برای کم کردن اثرات تغییر مسیر ایجاد شده توسط دولت آمریکا و تضمین ادامه اجرای مؤثر و کامل این توافق تأکید کردند.

بر اساس توافقات حاصل شده در این نشست، انگلیس ریاست مشترک کارگروه نظارت بر مدرن‌سازی راکتور تحقیقات هسته‌ای ایران در اراک را که بخش مهمی از توافق هسته‌ای بود و شامل همکاری برای حمایت از توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران می‌شود، از آمریکا تحویل می‌گیرد.

 

 

طرفین همچنین درباره راه‌حل های عملی با هدف حفظ روابط اقتصادی و تجاری با ایران، به عنوان بخشی از توافق، به بحث و تبادل نظر پرداختند و موافقت کردند که این روابط می‌تواند با وجود بازگشت تحریم‌های آمریکا از ماه آگوست همچنان ادامه داشته باشد. اولویت‌های مورد توافق شامل حفظ کانال‌های بانکی، ادامه صادرات نفت و گاز ایران و ایجاد جو تجاری و سرمایه‌گذاری مطلوب در ایران است.

وزرای خارجه گروه ۱+۴ و ایران علاوه بر این توافق کردند تا همکاری در تمام سطوح به منظور تضمین نتایج مثبت از جمله از طریق تعامل با شرکا در سطوح ملی و بین‌المللی در سراسر جهان بیشتر شود.»

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفت.  او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد.

ترامپ سرانجام روز سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین