در دیدار وزیر امور خارجه و سفرای ایران در خارج کشور،
کد خبر: ۲۲۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
هدفی که در راستای خواست عمومی مردم باشد، زبان سربازان ارتش سیاست خارجی را بُرّا و کلامشان را نافذ می کند. /بسیار مهم است که مردم کوچه و بازار شما را دعا کنند و تلاش شما را در راستای منافع خودشان بدانند. این سرمایه بحمدالله در وزارت امور خارجه وجود دارد؛ بنابراین این را دست کم نگیرید.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسین خمینی دستگاه سیاست خارجی همچون ارتش یک کشور وقتی می تواند پیروز باشد که ریشه هایش در خانه مردم باشد.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، که در دیدار با وزیر امور خارجه و سفرای ایران در خارج کشور در مراسم تجدید بیعت با آرمان های بنیان گذار نظام جمهوری اسلامی ایران، سخن می گفت، افزود: رضا خان در بازدید از یک پادگان ارتش از یک فرمانده نظامی پرسید، اگر متفقین به ایران حمله کنند، چند روز می توانیم مقاومت کنیم؟ آن فرمانده نظامی در پاسخ گفت: صحبت روز نیست بفرمایید که چند ساعت؟ و وقتی از این فرمانده نظامی پس از خروج رضاخان پرسیدند؛ چرا آن قدر تلخ پاسخ دادی؟ در پاسخ گفت: من شیرین سخن گفتم، چرا که سخن از چند دقیقه است. این درحالی است که ارتش همین کشور در دوران دفاع مقدس در مقابل همه قدرت های نظامی برتر جهان ایستاد.

یادگار امام در تحلیل دلیل تفاوت این دو عملکرد گفت: یک ارتش هنگامی می تواند پیروز باشد که ریشه هایش در خانه های مردم باشد. در واقع ارتش مانند کوه یخ است که تنها بخش کوچکی از آن دیده می شود و به شرطی توفیق می یابد که عمق آن تا روستاها برود.

وی ادامه داد: سربازی که در جبهه می جنگد وقتی به درستی می جنگد که مادرش در روستا برایش آش نذری بپزد. قوای نظامی زمانی پیروز مندانه به پیش می رود که یکایک مردم در گوشه گوشه خانه ها پشتیبان او باشند.

به نوشته ی جماران، سید حسن خمینی سیاست خارجی کشور ایران را همانند ارتش دانست و گفت: یکی از شروط توفیق سربازان عرصه سیاست خارجی پیوندی است که باید با مردم داشته باشند. هدفی که در راستای خواست عمومی مردم  باشد، زبان سربازان ارتش سیاست خارجی را بُرّا و کلامشان را نافذ می کند. چنین دیپلماتی وقتی پشت میز می نشیند، مستظهر به یک ملت است.
وی افزود: بسیاری از دیپلمات ها در ابتدای انقلاب چیزی نمی دانستند، حتی شاید زبان کشوری را که سفیر آن شده بودند را بلد نبودند. اما تیغ بران و توانایی بالا داشتند، چون مستظهر به یک اندیشه تقویت شده و ملتی به پا خواسته بودند.

یادگار امام با تأکید براینکه ریشه توانمندی سیاست خارجی در پشتیبانی مردم است، گفت: بسیار مهم است که مردم کوچه و بازار شما را دعا کنند و تلاش شما را در راستای منافع خودشان بدانند. این سرمایه بحمدالله در وزارت امور خارجه وجود دارد؛ بنابراین این را دست کم نگیرید.

وی با بیان این که پشتیبانی قاطبه مردم از توانمندی و کارکرد وزارت امور خارجه انتظارها را از آن ها چند برابر می کند، تأکید کرد: بدانید که سیاست خارجی دولت جدید در جامعه مورد توجه و قابل قبول است و شما باید این را به عنوان یک عامل مهم لمس کنید.

سید حسن خمینی دومین عامل پیروزی را شجاعت دانست و افزود: معروف است که یک سرباز عمری بر سر سفره مردم نان می خورد، تا اگر روزی لازم شد، برای مردم جان دهد. هرسربازی در هر نقطه ای به شرطی نانش حلال است که اگر روزی که دشمن حمله کرد، فکر جان خود نباشد.

وی افزود: در حوزه دیپلماسی، یک کارشناس سیاست خارجی اگر از هر حرف و حدیثی که وجود دارد، ترسید نان خود را حرام کرده است. یک دیپلمات روزی که به تصمیم رسید، و مصلحت را در آن تصمیم دید، باید تصمیم خود را اجرایی کند، بنابراین شرط دوم توفیق ارتش در جنگ و دیپلمات در سیاست خارجی شجاعت است.

یادگار امام خطاب به سفرای ایران در خارج از کشور گفت: مراقب باشید اگر به نتیجه ای رسیدید و تصمیم گرفتید، نترسید. کسی که از حرف و حدیث و سخن و هوچی گری می ترسد، شأنیت لازم را ندارد. تصمیم اگر درست، مطابق اندیشه صحیح و تحلیل مناسب باشد، باید برای اجرای آن شجاعت داشته باشید.

سید حسن خمینی سومین عامل پیروزی را ایمان دانست و افزود: مرحوم شهید مطهری زمانی که از پاریس به ایران بازگشت، گفت من در امام چهار ایمان دیدم، ایمان به خدا، ایمان به مردم، ایمان به هدفش و ایمان به راهش.

وی با تأکید بر این که ایمان عامل بسیار مهمی است، اظهار داشت: به راهی که درآن حرکت می کنید و هدفی که انتخاب می کنید ایمان داشته باشد.  معروف است که می گویند اگر وکیلی در ابتدا به این نتیجه رسید که پرونده ای سالم نیست، نباید قبول کند، شما سربازان سیاست خارجی نماینده کاری باشید که به سلامت آن ایمان دارید، اخلاق تنها در شخصیت حقیقی انسان ها صدق نمی کند، شخصیت حقوقی نیز نیازمند اخلاق است.

یادگار امام با بیان این که مردم به فرزندان خودشان در دستگاه سیاست خارجی اعتماد دارند و این سرمایه کمی نیست، گفت: دوستان ما در وزارت خارجه باید تلاش کنند، تا ایمان را در مجموعه تقویت کرده و سطح دانش خود را ارتقا دهند.

وی با تأکید دوباره بر مسوولیت پذیری دستگاه دیپلماسی، تأکید کرد: شجاعت داشته باشید و مسوولیت تصمیمات خود را بپذیرید. مردم به دولت اعتماد کرده اند. نمود آن هم محبوبیت آقای ظریف است. این اعتماد مردم به شما از یک سو مهمترین سرمایه است و از سوی دیگر برایتان مسوولیت ایجاد می کند. مقبولیت شما چیزی است که مردم به شما داده اند، ما باید این سرمایه را در راستای منافع ملی صرف کنیم.

در ابتدای این دیدار، وزیر امورخارجه، دکتر محمد جواد ظریف با بیان این که برای مسوولین سیاست خارجی جمهوری اسلامی افتخار بزرگی است که به زیارت حرم مطهر حضرت امام و مرحوم حجت الاسلام حاج سید احمد آقا و همین طور اعضای بیت شریف امام نائل شده اند، افزود: آنچه که به ما خودباوری و توان حضور فعال در صحنه بین المللی را داده است؛ چیزی جز مکتب و روش حضرت امام نیست.

وی ادامه داد: امام احیا گر اسلام در قرن حاضر بود که به مردم روح خودباوری و اعتماد به نفس را اعطا کرد. بر این اساس ملت بزرگ با اتکای به تعالیم اسلام و موهبت بزرگ رهبری و ولایت که امروز هم دنباله روی خط راستین امام هستند، می توانند در همه صحنه ها به موفقیت دست یابند.

وزیر امور خارجه در پایان سخنان خود تاکید کرد: از این مسیر است که امکان حضور فعال، بدون واهمه، ترس، نگرانی و دلواپسی در همه صحنه های بین المللی به فرزندان امام وانقلاب داده شده است. ما این افتخار را  در جهان اسلام داریم که خودباوری خودمان را مرهون امامیم. افتخار ما این است که خودمان را دنباله روی امام و مسیر او بدانیم و امیدواریم که بتوانیم در مقابل امام  و شهدا سربلند باشیم.
منبع: انتخاب
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۳
حسام
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
0
2
این اقا چه جایگاه حقوقی و قانونی داره که باید دستگاه دیپلماسی کشور به دیدارش بره؟
حسام
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
0
0
این اقا چه جایگاه حقوقی و قانونی داره که باید دستگاه دیپلماسی کشور به دیدارش بره؟
حسام
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۳
0
0
این اقا چه جایگاه حقوقی و قانونی داره که باید دستگاه دیپلماسی کشور به دیدارش بره؟
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین