|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
کد خبر: ۲۱۹۲۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۱
مصدق با بیان اینکه اولین پیوند کلیه در هرات توسط اساتید ایرانی انجام شد، ادامه داد: امیدوارم که این همکاری‌ها ادامه پیدا کند و افغانستان در حوزه پیوند کبد و سایر نیازهای پزشکی نیز پیشرفت کند؛ چراکه کشور ما درگیر جنگ و بحران بوده و قوانین و شرایط برای پیشرفت‌های علمی مهیا نیست.
رئیس اتحادیه پزشکان هرات با اشاره به شرایط اهدای عضو در کشور افغانستان، ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های علمی ایران و افغانستان در راستای رفع نیازهای پزشکی و درمانی مردم افغانستان ادامه یابد.

دکتر نثاراحمد مصدق در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بحث فروش کلیه در کشور افغانستان، عنوان کرد: در افغانستان برخی از مردم به دلیل فقر، کلیه خود را می‌فروشند و گاهی خواهر یا بردار یا مادر به فرزند یا فرزند به مادر کلیه اهدا می‌کند، ولی با این‌حال اگر بتوانیم سطح آگاهی جامعه را به حدی برسانیم که افراد باهدف نجات جان یک انسان و به‌ عنوان عبادت، کلیه خود را اهدا کنند، وضعیت و شرایط بسیار مطلوبی ایجاد می‌شود.

وی در تشریح چگونگی و فرایند اهدای کلیه در افغانستان، گفت: کشور ما در بحث اهدای کلیه در ابتدای کار بوده و اقدامات صورت گرفته نیز با کمک پزشکان و همکاران ایرانی انجام‌ شده است. در افغانستان هنوز سیستم صحیحی برای اهدای عضو وجود ندارد، بلکه گیرنده و دهنده پس از ثبت‌نام در بیمارستان، به‌صورت مستقیم با هم در ارتباط بوده و بر سر شرایط و قیمت به توافق می‌رسند.

مصدق با بیان اینکه اولین پیوند کلیه در هرات توسط اساتید ایرانی انجام شد، ادامه داد: امیدوارم که این همکاری‌ها ادامه پیدا کند و افغانستان در حوزه پیوند کبد و سایر نیازهای پزشکی نیز پیشرفت کند؛ چراکه کشور ما درگیر جنگ و بحران بوده و قوانین و شرایط برای پیشرفت‌های علمی مهیا نیست.

وی با بیان اینکه برخی سیاست‌های حاکم در افغانستان مانع دستیابی به دستاوردهای علمی است، گفت: متاسفانه سیستم جاری نه‌تنها مانع دستیابی پزشکان و محققان به دستاوردها و پیشرفت‌های علمی سایر کشورها می‌شود، بلکه خود نیز شرایط و بستر را برای این پیشرفت‌ها فراهم نمی‌کنند. با این‌حال ما از طریق نهادهای مدنی ارتباطاتی را با پزشکان ایرانی برقرار کرده‌ایم.

مصدق با اشاره به همکاری‌های صورت گرفته با دکتر ناصر سیم فروش و دکتر ملک حسینی - اساتید ایرانی در حوزه پیوند کلیه و کبد، اظهار کرد: اساتید ایرانی از روی انسانیت و بدون در نظر گرفتن سیاست‌های دو دولت، به‌ عنوان دو طرف هم دین و هم‌زبان با ما همکاری می‌کنند. امیدواریم که این همکاری‌ها در راستای رفع نیازهای پزشکی و درمانی مردم افغانستان ادامه پیدا کند.

رئیس اتحادیه پزشکان هرات در ادامه به آمار پیوند اعضا از مرگ مغزی اشاره کرد و گفت: آمار پیوند از مرگ مغزی در افغانستان بسیار پایین است؛ چراکه هنوز این مسئله از نظر شرعی برای مردم جا نیفتاده است.

وی با بیان اینکه هنوز علمای کشور افغانستان در رابطه با اهدای عضو از مرگ مغزی‌ها فتوایی صادر نکرده‌اند، عنوان کرد: هنوز فواید و مزایای این مسئله برای علما و مردم جا نیفتاده؛ چراکه فرد مرگ مغزی شده تفاوتی با مرده نداشته و می‌توان از اعضای بدنش برای نجات جان سایر انسان‌ها استفاده کرد.

مصدق در خاتمه عنوان کرد: امیدوارم که علمای افغان نیز مانند علمای ایران به ارزش و اهمیت امر اهدای عضو واقف شده و همانند حضرت امام خمینی (ره) این فتوا را صادر کنند. امیدوارم که این فتوا و فرهنگ‌سازی در بین جامعه ما نیز صورت بگیرد و جامعه به این تفکر عالی برسد تا بتوانیم از افراد دچار مرگ مغزی برای نجات جان سایرین استفاده کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین