|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
کد خبر: ۲۱۸۳۲۵
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵
برداشت اولیه ای که از کره شمالی و نشست سنگاپور وجود دارد این است که آمریکا گفته است رهبر کره شمالی می خواهد همه قدرت موشکی و هسته ای خود را تحویل آمریکا دهد و بعد از خلع سلاح این کشور آمریکا تحریم ها را بردارد این به معنای تسلیم است.
 یک کارشناس امور بین الملل گفت: اینکه عده ای بخواهند مدل کره شمالی را برای ایران تجویز کنند به معنای تسلیم شدن و تحویل دادن همه چیز است و یک اشتباه راهبردی محسوب می شود.

 طی روزهای اخیر تعدادی از فعالان سیاسی با نوشتن نامه‌ای خطاب به مسوولان عالیرتبه نظام خواستار بازنگری در تصمیمات اساسی و مذاکره مستقیم با آمریکا شده اند.

نویسندگان این نامه با اشاره به «از دست رفتن فرصت مناسب» در زمان دولت باراک اوباما از مسئولان تصمیم‌گیر نظام خواسته‌اند فارغ از جنگ‌های روانی کاخ سفید با یک تصمیم ملی اعلام کنند که حاضر به مذاکرات بدون قید و شرط با امریکا هستند تا قدمی در راه‌حل مشکلات و اختلافات برداشته شود.

در این نامه با تاکید بر اینکه این مذاکرات می‌تواند با قدرت و از موضع حفظ منافع ملی دنبال شود گفته شده است در صورت هرگونه زیاده‌خواهی یا عدم ارایه تضمین برای پابرجا ماندن تعهدات، راه بازگشت همیشه باز است.

این در حالی است که طی ماه های اخیر دولت آمریکا بر سیاستهای خصمانه خود علیه ملت ایران افزوده است به طوری که بعد از کارشکنی های مکرر در توافق هسته ای در نهایت اردیبهشت ماه امسال بطور یکجانبه از این توافق بیرون آمد و تحریم های هسته ایران با اعاده کرد.

در همین خصوص «سید علی خرم» در گفت و گو با ایرنا درباره نامه اخیر جمعی از فعالان سیاسی درباره مذاکرات بدون پیش شرط با آمریکا گفت:اشکال کسانی که این نامه را نوشته اند این است که در نامه خود به مدل کره شمالی اشاره کرده اند و همین نکته ارزش این نامه را پایین آورده است.

سفیر و نماینده دائم اسبق جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در ژنو اضافه کرد:برداشت اولیه ای که از کره شمالی و نشست سنگاپور وجود دارد این است که آمریکا گفته است رهبر کره شمالی می خواهد همه قدرت موشکی و هسته ای خود را تحویل آمریکا دهد و بعد از خلع سلاح این کشور آمریکا تحریم ها را بردارد این به معنای تسلیم است.

دیپلمات سابق کشورمان تاکید کرد:در این نامه جایگاه کره شمالی و ایران یکسان دیده شده است.در حالی که ایران و کره شمالی به دلایل متعددی باهم تفاوت دارند.

خرم درباره تفاوتهای ایران ایران و کره شمالی گفت:کره شمالی یک کشور هسته ای است در حالی که ایران کشور هسته ای نیست.دومین تفاوت این است که کره شمالی از نظر ساختارهای زیربنایی بسیار ضعیف است اما ایران زیرساخت های صنعتی و اقتصادی قدرتمندی دارد.

وی افزود: نکته دیگر این است که کره شمالی آمریکا و ژاپن را تهدید می کند در حالی که ایران فقط اسرائیل را تهدید می کند و نهایت اینکه کره شمالی ممکن است توان و اراده ای برای مقاومت و مقابله با فشارهای آمریکا نداشته باشد.

این کارشناس مسائل بین المللی گفت:در چنین شرایطی اینکه عده ای بخواهند مدل کره شمالی را برای ایران تجویز کنند این به معنای تسلیم شدن و تحویل دادن همه چیز است و این یک اشتباه استراتژیک است .

وی با تاکید براینکه ایران و آمریکا نباید از این زاویه مذاکره کنند، اظهار داشت: اگر اوباما جای ترامپ بود ، گفت و گوها و مذاکرات به راحتی می توانست انجام شود چرا که اوباما اعتقاد به بازی برد- برد داشت در حالی که ترامپ به بازی برد - باخت اعتقاد دارد.

خرم افزود:از طرف دیگر اوباما اعتقاد داشت سرنوشت ایران باید توسط مردم ایران تعیین شود در حالی که ترامپ، پمپئو و جان بولتون کسانی هستند که معتقد به سرنگونی نظام ایران هستند هرچند اگر گفت و گویی شکل بگیرد ممکن است از این حرفها دست بردارند.

این کارشناس روابط بین الملل گفت: تحت این شرایط ما نباید درباره برجام و به روش کره شمالی بآ آمریکا صحبت کنیم اما می توانیم درباره روابط دو کشور باهم گفت و گو کنیم.

وی اضافه کرد: حدود 40 سال از خصومت آمریکا و ایران می گذرد و در جهان این خصومت معنا ندارد.به خاطر اینکه در عرصه بین الملل آنچه ابدی است منافع و امنیت ملی کشورهاست و نه دوستی و دشمنی.

به گفته خرم هر گاه منافع ملی کشورها ایجاب کند کشورها می توانند باهم گفت و گو کنند اگر لازم باشد همکاری می کنند و اگرنه رقابت خواهند داشت و اگر ایجاب نکرد روابط کشورها سرد می شود همانطور که در روابط آمریکا با روسیه و یا سایر کشورها می بینیم.

خرم اضافه کرد:اینکه ما باید به روابط ایران و امریکا پاسخ دهیم حرف درستی است ولی نه در چهارچوبی که مدل آن کره شمالی باشد.در گذشته هم در دو مقطع در دوران اوباما و کلینتون شرایطی برای حل و فصل این مساله ایجاد شده بود حتی خانم آلبرایت وزیر خارجه کلینتون از کودتای 28 مرداد ابراز تاسف کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین