|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹
کد خبر: ۲۱۷۳۰۲
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵
مسابقه اول ایران در این جام با یوگوسلاوی پرقدرت بود. قبل از این بازی همه صحبت از برد پر گل یوگوسلاوی می‌کردند اما واقعیت بازی چیز دیگری بود. ایران در این بازی با نتیجه یک بر صفر شکست خورد اما به گواه بسیاری از افراد می‌توانست برنده این دیدار باشد. اواخر بازی یک موقعیت خوب برای ایران از دست رفت تا حسرت این بازی هم بر دل‌ها بماند.
 فوتبال ایران تاکنون چهار بار طعم حضور در جام جهانی را چشیده است و چند روز دیگر در پنجمین فستیوال جهانی تاریخش شرکت خواهد کرد. در چهار بار قبلی، فوتبال ایران هم روزهای خوب داشته و هم روزهای بد اما در این میان، چه حسرت‌هایی که در ذهن ایرانی‌ها باقی نمانده است.

 صعود به جام‌های جهانی فوتبال کاری تقریبا مشکل برای تیم ملی ایران بوده است، با این حال تیم ملی ایران موفق شده است پنج بار به جام جهانی صعود کند اما بزرگ‌ترین حسرت ایرانیان راه یافتن به مرحله دوم جام جهانی بوده است. به یاد نداریم که در پنج بار صعود ایران به جام جهانی، تیم ملی چهارمین شانس صعود از گروهش نبوده باشد. با مرور بازی‌های ایران در این مسابقات در ادوار مختلف گاهی حسرت می‌خوریم. حسرت از دست رفتن تک موقعیت‌هایی که می‌توانستند گره گشای صعود ایران به مرحله حذفی جام جهانی باشند.

آخر این هفته، جام بیست و یکم آغاز می‌شود و ایران، پنجمین حضورش را تجربه می‌کند. کار از همیشه سخت‌تر اما به شدت جذاب‌تر است. جدال با مراکش، اسپانیای قهرمان جهان و پرتغال قهرمان اروپا برای فوتبال ایران پر از جذابیت است. جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه می‌تواند پایان تمام ناکامی‌ها و حسرت‌های فوتبال ایران باشد. می‌شود ۲۰ سال دیگر، گزارش نوشت و برایش تیتر زد:" تمام شیرینی‌های فوتبال ایران در جام‌های جهانی" و آن را با جام بیست و یکم آغاز کرد.

جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین

ایران در اولین دیدار خود در این جام به مصاف تیم پر ستاره هلند رفت و با نتیجه ۳ بر صفر شکست خورد. شاید تنها حسرت ایران در این بازی، زمانی بود که بازی با نتیجه صفر بر صفر دنبال می‌شد و حسین فرکی یک موقعیت بسیار خوب را از دست داد.

ایران در دومین بازی خود برابر اسکاتلند قرار گرفت. گل به خودی اسکندریان در دقیقه ۴۳ نقطه عطف این بازی بود. ایران در دقیقه ۶۰ موفق شد با گل دانایی‌فرد بازی را به تساوی بکشاند. بعد از آن هم ایران می‌توانست توسط قاسم‌پور به گل دوم برسد اما این موقعیت هم برای ایران از دست رفت تا حسرت اولین پیروزی در جام جهانی تا ۲۰ سال بعد ادامه پیدا کند.

آخرین حریف ایران در این جام، پرو بود. پرو موفق شد گل اول بازی را در دقیقه دو به ثمر برساند. از این دقیقه تا زمانی که ایران گل‌های دوم و سوم را دریافت کند حسن روشن سه موقعیت خوب را برای ایران از دست داد اما بلافاصله بعد از گل سوم پرو خود روشن موفق شد اولین گل ایران را در بازی به ثمر برساند. همچنین در ادامه باز هم حسن روشن می‌توانست برای دومین بار گلزنی کند که این موقعیت هم برای ایران از دست رفت.

جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه

مسابقه اول ایران در این جام با یوگوسلاوی پرقدرت بود. قبل از این بازی همه صحبت از برد پر گل یوگوسلاوی می‌کردند اما واقعیت بازی چیز دیگری بود. ایران در این بازی با نتیجه یک بر صفر شکست خورد اما به گواه بسیاری از افراد می‌توانست برنده این دیدار باشد. اواخر بازی یک موقعیت خوب برای ایران از دست رفت تا حسرت این بازی هم بر دل‌ها بماند.

بعد از پیروزی برابر آمریکا ایران از شانس خوبی برای صعود برخوردار بود اما حریف سوم ایران تیم قدرتمند آلمان بود. زمانی که بازی صفر صفر دنبال می‌شد ضربه کریم باقری می‌توانست ایران را به گل اول برساند اما باقری در این صحنه ناکام ماند. این بازی با نتیجه ۲ بر صفر به سود آلمان به پایان رسید تا ایران باز هم از صعود باز بماند.

جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان

ایران در بازی اول خود برابر مکزیک قرار گرفت. در دقیقه ۱۱ زمانی که بازی صفر - صفر بود وحید هاشمیان یک ضربه سر خوب روانه دروازه مکزیک کرد اما دروازه‌بان مکزیک این ضربه را دفع کرد تا اولین حسرت ایران شکل بگیرد. گل دوم مکزیک هم روی اشتباه میرزاپور و رحمان رضایی به ثمر رسید. مکزیک در این بازی ۳ بر یک به پیروزی رسید.

برابر پرتغال ایران موقعیت چندانی نداشت و فقط در یکی از صحنه‌ها رسول خطیبی موقعیت تک به تک خود را از دست تا با شکست ۲ بر صفر برابر پرتغال بازی سوم برابر آنگولا تشریفاتی شود.

جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل

به احتمال زیاد بزرگ‌ترین حسرت ایرانی‌ها در جام‌های جهانی به بازی برابر آرژانتین برمی‌گردد. جایی که ایران تا لحظات پایانی مسابقه یک بازی منسجم و هماهنگ ارائه کرد و توانست چند موقعیت بسیار خوب روی دروازه آرژانتین ایجاد کند اما با بدشانسی این موقعیت‌ها از دست رفتند. ضربات سر قوچان نژاد و دژاگه دروازه‌بان آرژانتین را به زحمت انداخت. همچنین موقعیت تقریبا تک به تک قوچان نژاد هم برای ایران از دست رفت. یکی از صحنه‌هایی که حسرتش هنوز هم باقی مانده است، جایی است که زابالتا آرژانتینی در محوطه جریمه این تیم یک خطای آشکار بر روی دژاگه کرد اما داور این مسابقه در کمال ناباوری این صحنه را پنالتی تشخیص نداد. آخرین آهی که از دل میلیون‌های ایرانی برآمد زمانی بود که لیونل مسی فوق ستاره آرژانتینی در دقایق تلف شده نیمه دوم با یک ضربه پای چپ دقیق دروازه ایران را باز کرد تا تلاش و دوندگی بی امان بازیکنان ایران بی ثمر بماند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین