|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
کد خبر: ۲۱۶۲۶۹
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۰
مدیر کل انتقال خون استان اصفهان تلویحا از خام فروشی پلاسما به کشور آلمان و بازخرید مشتقات تولید شده خبر داد.
مدیر کل انتقال خون استان اصفهان تلویحا از خام فروشی پلاسما به کشور آلمان و بازخرید مشتقات تولید شده خبر داد.

مجید زینلی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پلاسما جداشده از خون برای تبدیل شدن به مشتقاتی از پلاسما به کشور آلمان انتقال یافته و بعد از طی کردن پروسه تبدیل به ایران بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: 9 مرکز در کل استان اصفهان برای اهدای خون وجود دارد. میانگین سنی افراد برای اهدای خون از 18 تا 60 سال است اما بیشترین گروه مراجعه کننده برای اهدای خون بین 30 تا 40 سال سن دارند.

مدیر کل انتقال خون اصفهان ادامه داد: میانگین سنی اهدا کنندگان رو به پیر شدن می‌رود و متاسفانه استقبال جوانان کم شده است. در 10 سال گذشته بیشتر گروه سنی اهدا کننده بین 20 تا 25 سال بوده‌ است. در فصل بهار و مناسبت‌هایی چون شب‌های قدر، تاسوعا، عاشورا، اربعین و دیگر ایام مناسبتی شاهد بیش‌ترین حضور افراد اهدا کننده هستیم.

وی در خصوص انجام تمام مراحل فرآوری خون در کشور، تصریح کرد: فرآیند فرآورده‌ها به طور کامل در هر استانی به صورت جداگانه انجام می‌شود. بعضی‌ از فرآورده‌های نوین همچون خون اشعه‌دیده که تنها در 9 استان قابل انجام است، ممکن است در یک‌سری استان انجام نشود و برای تهیه به استان‌های دیگر انتقال پیدا کند اما کلیه این فرایند در داخل کشور انجام می‌شود.

زینلی ادامه داد: پلاسما جداشده از خون برای تبدیل شدن به مشتقاتی از پلاسما به کشور آلمان انتقال یافته و بعد از طی کردن پروسه تبدیل به ایران بازمی‌گردد. عدد دقیقی برای استاندارد میزان ذخایر خون موجود در سازمان وجود ندارد. میزان خون ذخیره شده در سازمان باید پاسخگوی نیاز مراکز درمانی باشد. این اطمینان خاطر بین یک تا 10 روز حاصل می‌شود. معمولا در ماه مبارک رمضان میزان ذخایر کاهش پیدا می‌کند.

وی در خصوص گروه خون کم‌یاب تصریح کرد: گروه خون منفی، گروه خون کمی است. معمولا در تمام دنیا ذخایر این گروه خونی با توجه به تعداد افراد با گروه خون منفی، کم است. یک دسته گروه خونی با عنوان گروه‌های کم‌یاب به واسطه فرم ژنتیکی خاص خود، قادر به دریافت و یا اهدای خون از هر گروه خونی نیستند و تعداد محدودی دارند.

مدیر کل انتقال خون اصفهان گفت: سلامت فرد دریافت و اهدا کننده دو مقوله مهم است. تعدادی از افراد بعد از مراجعه به سازمان به دلیل بیماری‌های متفاوت و یا مصرف دارو و مواد خاص از اهدای خون معاف می‌شوند. به طور مثال اگر فرد اهدا کننده داروی فشار خون مصرف کند خونی که از فرد اهدا کننده به بیمار منتقل می‌شود، فرد دریافت کننده را به مشکل فشار خون مبتلا می‌کند.

وی با اشاره به چرخه و شبکه ملی خون‌رسانی ادامه داد: چرخه ملی خون‌رسانی وظیفه تبادل خون بین استان‌ها و مراکز را بر عهده دارد و از هدررفت و ضایع شدن خون جلوگیری می‌کند. مازاد خون هر استان وارد این چرخه می‌شود و به محض کمبود از این ذخیره خون استفاده می‌کنند. در سال 1396، 6500 واحد خون به عنوان مازاد نیاز وارد چرخه ملی خون شده و مابقی استان‌ها را پوشش داده است.

زینلی در خصوص طرح‌های تشویقی برای اهدای خون خاطر نشان کرد: داوطلبانه بودن اهدای خون، بدون چشم‌داشت معنوی و مادی حائز اهمیت است. سیاست سازمان مبنی بر این است که فرد اهدا کننده تنها با نیت نجات جان انسان‌ها خون اهدا کند. هر یک واحد خون جان سه نفر را نجات می‌دهد. 24 خرداد ماه، روز جهانی تجلیل از اهدا کنندگان، از بانوان و آقایان اهداکننده که بیشترین اهدا را داشتند، تجلیل می‌شود.

وی با اشاره به دریافت نکردن پول از بیمارستان‌ها در ازای اهدای خون ادامه داد: قبل از انقلاب، خون فروخته می‌شد و این بدترین و خطرناک‌ترین نوع اهدای خون بود. با احداث سازمان انتقال خون، این روش از میان رفت. در زمان جنگ این مشارکت افزایش یافت. از دهه 80 بحث خون جایگزین برطرف شد و از سال 1386 تمام خون‌های اهدا شده به صورت کاملا داوطلبانه صورت گرفت.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین