|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۱
کد خبر: ۲۱۵۹۷۰
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹
پس از انتشار استعفای دبیرکل، شب گذشته منتجب‌نیا نیز از سمت قائم مقامی حزب استعفا کرد و در تماسی تلفنی به من درباره دلیل استعفای خود گفت که «اعتماد ملی بدون آقای کروبی، اعتماد ملی نخواهد بود و من در حزبی که دبیرکل فعلی نباشد، نمی‌مانم» .
  عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: طبق اساسنامه، در شرایط فعلی پذیرش استعفای دبیرکل منجر به‌ بحران مشروعیت و انحلال حزب می‌شود.

«رحمت‌اله بیگدلی» عضو شورای مرکزی و اجرایی حزب اعتماد ملی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با تایید خبر استعفای «حجت الاسلام رسول منتجب‌نیا» از سمت قائم مقامی این تشکل سیاسی گفت: منتجب‌نیا به دلیل استعفای دبیرکل، از سمت خود کناره گیری کرده است.

وی افزود: در حزب 2 دیدگاه وجود دارد؛ یک دیدگاه معتقد بوده و هست که باید از دبیرکل فعلی عبور کنیم. این دیدگاه را 6 نفر نمایندگی می‌کنند. نمایندگان این تفکر، سیدرحیم ابوالحسنی، ابراهیم امینی، اسماعیل گرامی‌مقدم، محمدجواد حق‌شناس و 2 تن دیگر هستند و از طرف دیگر، رسول منتجب‌نیا، سیدرضا نوروززاده، محمود رئوفی، مهدی رسول‌پناه، حمیدرضا کارگر، اسماعیل‌ دوستی، جواد اطاعت، این‌جانب و اکثریت حزب‌ در سراسر کشور معتقد به ابقای دبیرکل فعلی هستیم.

بیگدلی ادامه داد: بار پیش که دبیرکل استعفا کرد، این 6‌ نفر گفتند که باید به هر دلیلی استعفای وی را بپذیریم. در شورای مرکزی هم این افراد، نخست سخنرانی و بر ضرورت پذیرش استعفای دبیرکل تاکید کردند اما چون با اکثریت آرا با استعفای وی مخالفت شد، به‌هنگام رای‌گیری علنی آنها دیدند در اقلیت هستند و اگر رای به پذیرش استعفا بدهند، برایشان خوب نیست، به‌ ناچار به اکثریت پیوستند.
عضو شورای اجرایی حزب اعتمادملی خاطرنشان کرد: اما این پایان ماجرا نبود و اختلافات درون حزبی مانند آتش زیر خاکستر پنهان ماند تا خود را در کنگره حزب در روز جمعه چهارم خرداد ماه نشان داد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی اظهار داشت: پس از انتشار استعفای دبیرکل، شب گذشته منتجب‌نیا نیز از سمت قائم مقامی حزب استعفا کرد و در تماسی تلفنی به من درباره دلیل استعفای خود گفت که «اعتماد ملی بدون آقای کروبی، اعتماد ملی نخواهد بود و من در حزبی که دبیرکل فعلی نباشد، نمی‌مانم» .

بیگدلی در پاسخ به پرسش ایرنا در مورد احتمال برگزاری کنگره برای انتخاب دبیرکل جدید، گفت: با پذیرش استعفای دبیرکل، حزب از نظر قانونی و اساسنامه، دچار مشکل فقدان مشروعیت می‌شود؛ زیرا در تبصره‌ 1‌ ماده 19 اساسنامه حزب اعتماد ملی تصریح شده است: «چنانچه دبیرکل به‌ هر دلیل قادر به‌ ادامه کار نبوده و یا از مقام خود استعفا دهد، در صورتی که کمتر از 6 ماه به‌ پایان دوره مانده باشد، قائم‌مقام دبیرکل با تنفیذ‌ شورای مرکزی، وظایف وی را عهده‌دار می‌شود‌».
وی افزود: بر طبق این تبصره، شورای مرکزی حزب صلاحیت انتخاب دبیرکل را ندارد؛ زیرا شورای مرکزی فعلی حدود 12 سال پیش انتخاب شده است و پنج دوره از 6 دوره را انتخابات نداشته است؛ شورای مرکزی هم اکنون در شرایطی قرار دارد که نه 6 ماه، بلکه 10 سال از دوره‌اش گذشته و از سوی دیگر وارد مجمع عمومی شده و به علت برخی تخلفات و کارشکنی‌ها مجمع عمومی حزب ناتمام مانده‌ است. پس طبق‌ این تبصره شورای مرکزی صلاحیت انتخاب دبیرکل جدید را ندارد و این کار غیرقانونی است یعنی قطعاً برگزاری کنگره بعدی دچار مشکل قانونی‌ می‌شود.
بیگدلی خاطرنشان کرد: شورای مرکزی به هیچ وجه در شرایط فعلی نباید به سمت قبول استعفای دبیرکل فعلی برود؛ زیرا قائم مقام هم استعفا کرده و حاضر نیست که بدون دبیرکل فعلی در حزب بماند، چه رسد به ‌اینکه با تنفیذ‌ شورای مرکزی اقدام به‌ برگزاری کنگره کند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که آیا شورای اجرایی‌ نمی‌تواند این مسئولیت را بر عهده‌ بگیرد، گفت: خیر، زیرا چیزی‌ به نام شورای اجرایی‌ در اساسنامه پیش‌بینی نشده است و با پذیرش استعفای دبیرکل، جمع 12 نفره شورای اجرایی مشروعیت خود را از دست می‌دهد، انتخاب دبیرکل هم که در شرایط فعلی غیرقانونی و برخلاف اساسنامه است، قائم مقام نیز که استعفا داده است‌.

بیگدلی اظهار داشت: در صورت پذیرش استعفای دبیرکل در شرایطی که قائم مقام ایشان هم استعفا کرده، حزب اعتماد ملی دچار بحران مشروعیت می‌شود و چه بسا مورد اشکال کمیسیون ماده 10 احزاب واقع شود و به‌ سوی انحلال برود. با این توضیحات اگر اعضای شورای مرکزی خواهان بقای حزب هستند، نباید استعفای دبیرکل را بپذیرند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام رسول منتجب نیا شامگاه نهم خرداد با انتشار نامه ای خطاب به دبیر کل حزب اعتماد ملی، از قائم مقامی این حزب کناره گیری کرد.

دومین کنگره سراسری حزب اعتماد ملی پس از 10 سال تاخیر، عصر روز جمعه (چهارم خرداد 97) در کانون توحید تهران برگزار شد که شامل دو بخش بود؛ در بخش دوم که باید کنگره حزب با اعلام مجری برنامه ها وارد دستور رسمی مجامع عادی و فوق العاده خود می شد، با اختلاف نظر شدید مواجه شد و در نهایت بدون دستیابی به نتیجه مشخصی پایان یافت.

حزب اعتماد ملی یکی از احزاب اصلاح طلب به شمار می رود که حجت الاسلام مهدی کروبی در سال 1384 بنیان نهاد و تاکنون نیز دبیرکل آن بود، اما پس از بروز اختلاف در مجمع عمومی اخیر حزب از این مسئولیت کناره گیری کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین