کد خبر: ۲۱۳۶۰۵
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۸
مدیرکل اداره همکاری های بین المللی وزارت اقتصاد و تجارت قطر با بیان اینکه کشورش مایل به افزایش همکاری های اقتصادی با ایران است ، گفت : بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده میزان مبادلات تجاری با ایران در پایان سال 2018 میلادی به یک میلیارد دلار خواهد رسید.
 مدیرکل اداره همکاری های بین المللی وزارت اقتصاد و تجارت قطر با بیان اینکه کشورش مایل به افزایش همکاری های اقتصادی با ایران است ، گفت : بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده میزان مبادلات تجاری با ایران در پایان سال 2018 میلادی به یک میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش ایرنا ، «احمد آهن» که رئیس هیات فنی و کارشناسی قطر در ششمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر را عهده دار است ، روز یکشنبه در افتتاحیه این نشست افزود : حجم مبادلات اقتصادی دو کشور بسیار پایین است و این مورد رضایت ما نیست .

وی ادامه داد، ما برای یک میلیارد دلار در سال 2018 برنامه ریزی کرده ایم اما این میزان هر سال می بایست افزایش چشمگیری داشته باشد تا جایی که رضایت دو کشور را تامین کند.
حجم مبادلات اقتصادی دو کشور در گذشته سالیانه به صورت سنتی رقمی کمتر از 90 میلیون دلار بود که این میزان در پایان سال 96 از مرز 250 میلیون دلار گذشت.

رییس هیات قطری در ادامه با اشاره به حمایت های جمهوری اسلامی ایران از دولت قطر در مقابل تحریم های ظالمانه ای که علیه این کشور وضع شده است ، گفت : از دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران به خاطر اینکه در کنار ما ایستادند، تشکر می کنم .
سال گذشته عربستان ، بحرین ، مصر و امارات به بهانه اظهارات امیر قطر در ارتباط با قدرت ایران اقدام به قطع رابطه با قطر کرده و برخی کشورهای عرب دیگر به پیروی از این چهار کشور روابط خود را با دوحه قطع کردند.

جمهوری اسلامی ایران پس از اعمال تحریم های ظالمانه علیه قطر، ضمن اعطای اجازه پرواز به هواپیماهای مسافربری این کشور از آسمان ایران، کمک های مهمی برای رفع نیازهای اولیه و اساسی این کشور به ویژه در زمینه مواد غذایی ارایه کرد.
رئیس هیات فنی و کارشناسی قطر در ششمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر گفت : امروز بار سنگین توسعه روابط اقتصادی ، تجاری و سرمایه گذاری بر دوش ما نهاده شده است و امیدواریم نشست های کمیسیون به نتایج مطلوب و مورد نظر دو کشور منجر شود.

وی بالا بودن میزان تعرفه های گمرکی و غیر گمرکی ، گران بودن خدمات در ایران و همچنین نبود ساز و کار ویژه همکاری بین بخش خصوصی دو کشور را از مهم ترین موانع فعلی بر سر توسعه روابط دو کشور بر شمرد و گفت : در جریان ششمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی به جدیت می بایست به دنبال راه حل این مشکلات باشیم .

مقام قطری تاکید کرد : متاسفانه بر خلاف روابط سیاسی ، روابط اقتصادی دو کشور از سطح مناسبی حتی در مقایسه با کشورهای همسایه برخوردار نیست . ما آماده شنیدن پیشنهادهای شما و نتایج گفت وگوهای دو روزه در دوحه برای تحقق آرزوهای خود هستیم .
احمد آهن اضافه کرد : البته شاخص های مثبتی در روابط تجاری دو کشور مشاهده می شود. به عنوان مثال در حال حاضر بیش از پانصد سرمایه گذار ایرانی با شرکای قطری در زمینه مختلف و متنوع اقتصادی در بازار قطر حضور دارند و 10 شرکت هم با سرمایه صددرصد ایرانی در کشور ما فعالیت می کنند.

رییس هیات کارشناسی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر در ادامه اظهار داشت : توافقنامه همکاری های تشویق و حمایت سرمایه گذاری که در سال 1999 میلادی به امضای مقامات دو کشور رسید ، می تواند زمینه مناسبی برای آغاز دوباره همکاری های اقتصادی دو کشور باشد.
بعد از 13 سال وقفه، ششمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر روزهای 23 و 24 اردیبهشت ماه جاری در دوحه برگزار می شود.

به همین منظور بامداد یکشنبه هیاتی متشکل از 70 نفر از کارشناسان، تجار و بازرگانان در بخش های دولتی و خصوصی جمهوری اسلام ایران به ریاست محمدرضا فیاض معاون امور بین الملل وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد پایتخت قطر شد.
در 5 کمیته ای که قرار است در جریان نشست های کارشناسی برگزار شود، مسایلی مانند تجارت، معدن، گمرک، نفت، پتروشیمی، استاندارد، صادرات و امور بانکی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

ششمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و قطر روز یکشنبه 23 اردیبهشت ماه در سطح کارشناسان و دوشنبه 24 اردیبهشت در سطح وزیران دو کشور برگزار خواهد شد.
روابط اقتصادی ایران و قطر طی یک سال اخیر به ویژه پس از قطع روابط عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر به سرعت پیشرفت کرده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین