|
|
امروز: چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۴
کد خبر: ۲۱۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
علمای اهل سنت مالزی از فتوای مقام معظم رهبری در خصوص حرام بودن تولید، نگهداری و استفاده از سلاح های میکروبی، شیمیایی و هسته ای استقبال کردند.
براساس فتوای مقام معظم رهبری افزون بر سلاح هسته ای، دیگر انواع سلاح های کشتار جمعی نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی نیز تهدیدی جدی علیه بشریت تلقی می شوند و کاربرد این سلاح حرام و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابنای بشر از این بلای بزرگ وظیفه همگان است.

استاد ˈحاج محمد عبدالحمیدˈ رئیس مجمع مشورتی سازمان های اسلامی مالزی، گفت که جایز نبودن استفاده از سلاح های کشتار جمعی ریشه در آیات، روایات و سیره رسول اکرم (ص) دارد.

 فقه اهل سنت نیز اگرچه داشتن توانمندی نظامی در مقابل دشمنان برای بازدارندگی و مقابله مورد تاکید قرار گرفته اما استفاده از این نوع سلاح ها بر علیه انبوه انسان های بی گناه جایز نیست، چون دامنه کشتار آن ها محدود به میدان نبرد نبوده و افراد بی گناه را هم قربانی می کند.

به گفته این عالم اهل سنت مالزی، اغلب فقهای اهل سنت کاربرد سلاح کشتار جمعی را جایز نمی دانند و حتی در بسیاری از موارد آن را حرام می دانند.

ˈحاج عبدالغنی شمس الدینˈ از دیگر علمای مالزی نیز گفت مراجعه به سیره رسول اکرم (ص) نشان می دهد پیامبر اسلام (ص) جز در موارد خاصی دستور تخریب ساختمان های کفار را نمی دادند. ایشان حتی از بین بردن درختان و مسموم کردن آب آشامیدنی بلاد کفر را جایز نمی دانستند.

وی گفت: از سوی دیگر اصل اعتداء در اسلام وجود دارد. وهبه زحیلی از متفکران اهل تسنن نیز کشتن غیرنظامیان مانند کودکان، زنان، افراد مسن، تخریب خانه ها، قطع درختان و به آتش کشیدن مزارع را جزء مصادیق اعتداء حرام می داند.

ˈاصل منع اعتداءˈ یکی از اصول بنیادی و اساسی در حقوق جنگ اسلامی است که بر اساس آن با کسانی جنگ مجاز است که به جنگ مسلمانان بیایند.

این عالم اهل سنت مالزی، گفت این اصل نشان می دهد در فقه اهل سنت نیز استفاده از سلاح هایی با قابلیت کشتار جمعی جایز نیست.

مقام معظم رهبری سال 1389 در پیامی به نخستین کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه سلاح های هسته ای بطور صریح استفاده از هر گونه سلاح کشتار جمعی اعم از سلاح های هسته ای، شیمیایی و میکروبی را ˈنقض جدی مسلم ترین قواعد بشر دوستانه و مصداق بارز جنایت جنگیˈ خواندند.

ایشان به صراحت اعلام کردند ˈما کاربرد این سلاح ها را حرام و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابنای بشر از این بلای بزرگ را وظیفه همگان می دانیمˈ.

بررسی های فقهی نشان می دهد موضوع مخالفت با ساخت و استفاده از تسلیحات کشتار جمعی یک سابقه تاریخی بسیار گسترده در فقه شیعه دارد.

تحقیقات آیت الله ابوالقاسم علیدوست از فقها نشان می دهد اسناد تاریخی متقنی در فقه شیعه وجود دارد که نشان می دهد رهبران دینی شیعه از حداقل 10 قرن قبل فتوا به حرمت استفاده از سلاح ها و ابزارهایی داده اند که باعث کشتار وسیع انسان ها و هلاکت موجودات زنده و تخریب محیط زیست می شود.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین