|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۹
کد خبر: ۲۱۳۳۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۱
سید عباس صالحی در این نشست گفت: خوشحالم که امروز به ‌مناسبت این اتفاق خجسته اینجا هستم، وقتی این طرح چندین سال قبل آغاز شد، کسی فکر نمی‌کرد که این پروژه در آغاز آنقدر دامنه و گستره پیدا کند.
  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب را عامل سلامتی انسان در شهر و روستا معرفی کرد و گفت: شهرها از نفس روستاها زنده‌اند و اگر جریان زندگی و فرهنگ در روستاها خوب باشد، شهرها هم خوب نفس می‌کشند.

 نشست مجمع عمومی شبکه روستاهای دوستدار کتاب با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی رئیس نمایشگاه، مسئولان برگزاری رویداد روستای دوستدار کتاب و نمایندگان چهار روستای برگزیده در سرای اهل قلم برگزار شد.

سید عباس صالحی در این نشست گفت: خوشحالم که امروز به ‌مناسبت این اتفاق خجسته اینجا هستم، وقتی این طرح چندین سال قبل آغاز شد، کسی فکر نمی‌کرد که این پروژه در آغاز آنقدر دامنه و گستره پیدا کند.

صالحی افزود: اگر ما به این طرح بعنوان یک کار در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه کنیم، قطعا پس از مدتی و با توجه به سلیقه و رویه فردی، دچار اختلال می‌شود، بعد از برگزاری چندین دوره از این رویداد، شهرها به مکانی برای گردهمایی اعضای مجمع تبدیل شدند.

وی با اشاره به اهمیت کتاب ادامه داد: تمام شهرهایی که نامزد پایتخت کتاب شدند، کنار هم قرار گرفته تا با بحث کتاب‌خوانی برای گسترش کتاب با یکدیگر همکاری کنند، کتاب مادر فرهنگ و روستا مادر انسان است، شهرها از نفس روستاها زنده‌اند و اگر جریان زندگی و فرهنگ در روستاها خوب باشد، شهرها هم خوب نفس می‌کشند زیرا کتاب موجب سلامتی انسان در شهر و روستاست.

** لزوم برطرف کردن موانع مطالعه در روستاها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: شبکه‌‎های قابل توجهی از حیث ایده‌ها و تجربه‌های روستاها را که قابل اعتماد است می‌توان با یکدیگر مبادله کرد، مجمع مدنی نمایندگان روستاهای دوستدار کتاب روز گذشته شکل گرفت.

صالحی با بیان اینکه اهداف، مسئولیت‌ها و ارکان‌ مجمع مدنی مشخص شده و ما و دیگر نهادها و سازمان‌ها سعی بر حمایت معنوی و مالی این مجمع دوستداران کتاب داریم، اظهار امیدواری کرد تا بتوان مسائل روستاها در زمینه کتاب و کتاب‌خوانی را برطرف کرد تا فضای فرهنگی آنها شاداب‌تر و کتاب باعث سرزندگی روستاها و اعضای روستا شود.

به گفته وی، اگر فرهنگ در روستاها قوی شود، شهرها هم قدرت پیدا می‌کنند.

**روستا مکانی برای تبادل علم، فرهنگ و قدرت
جوادی، رئیس سی‌ و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روستا، مکانی برای تبادل علم، فرهنگ و قدرت است، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بانیان این طرح بودند و ما را برای رسیدن و تکمیل این طرح بسیار همراهی کردند. امیدوارم این طرح بتواند به دستاوردهای بیشتری در این راه دست یابد.

** ضرورت اصلاح شبکه اصلاح کتاب
سیفی، یکی از برگزیدگان روستاهای دوستدار کتاب اظهار امیدواری کرد بتوان تجربه‌های کتاب‌خوانی‌ را باهم تبادل کرد و نتیجه حاصل آن، کتاب‌خوان شدن تمام مردمان شهرها و روستاها باشد.
وی با بیان اینکه این کار تاثیر مثبتی بر حوزه فرهنگ و هنر دارد، افزود: ما توانستیم با کمترین و ساده‌ترین امکانات، مردم روستا را با فرهنگ کتاب آشنا و این مسئله مهم را در کشور توزیع کنیم.
او اظهار امیدواری کرد که از طریق وزارت کشور به تمام روستاها برای ترغیب مردم به کتاب‌خوانی اطلاع‌رسانی بشود تا تمامی مردمان روستاها کتاب خوان شوند.

** اهدای 1000 جلد کتاب در نمایشگاه
خانم قادری، نماینده روستای برگزیده خراسان شمالی نیز گفت: کار اصلی ما در نمایشگاه، اهدا 1000 جلد کتاب رایگان به مردم است، فعالیت‌های ما در نمایشگاه پیش‌بینی شده و ترویجی بوده است.
وی افزود: طرح تابلو فرهنگ، میدان کتاب، تبلیغ کتاب، طرح صوت و حافظ کتاب از طرح‌های ما در این دوره از نمایشگاه بوده است.

برگزیده استان یزد هم در این مراسم گفت: فعالیت‌های بسیاری با محوریت کتاب داریم که یکی از آن‌ها جشنواره غیردولتی، نوروزی پاتق است که در آن هرکسی کارهایی متناسب با نقش خود را در جامعه انجام می‌دهد و شعار آن هم « علم- فرهنگ- هنر در سایه صفا و صمیمیت» است.

سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» فردا 22 اردیبهشت ماه به کار خود پایان می دهد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین