|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۳
کد خبر: ۲۱۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲
سرپرست مدیریت پیشگیری از بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماری دنگ، در سال 2012 به عنوان مهمترین بیماری ویروسی که از طریق بندپایان انتقال می‌یابد، محسوب شده و تبدیل به یکی از عمده‌ترین مشکلات بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان شده است. این بیماری به عنوان یکی از اولویت‌های سازمان جهانی بهداشت در بحث پیشگیری و کنترل بیماری‌ها از سال 1993 قرار گرفت.
همایون امیری اظهار کرد: بار ناشی از این بیماری در بعضی کشورها با بار ناشی از سل برابری می‌کند و در کشورهای منطقه آمریکای لاتین بار بیماری تقریبا مشابه مننژیت، هپاتیت، مالاریا و مجموعه بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن در دوران کودکی مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک ‌یا سل است.

وی یادآور شد: این بیماری در میان بیماری‌های ویروسی که توسط بندپایان منتقل می‌شوند، سریع‌ترین گسترش را داشته و موجب شده است که بیماری دنگ تبدیل به مهم‌ترین بیماری ویروسی منتقله از طریق بندپایان در 30 سال گذشته در جهان تبدیل شود.

امیری با اشاره به سرعت انتشار این بیماری گفت: میزان بروز تب دنگ در سال‌ها و دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است، به نحوی که موارد این بیماری ظرف 50 سال گذشته 30 برابر شده است.

سرپرست مدیریت پیشگیری از بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان با بیان علل افزایش بیماری افزود: شهرسازی بدون برنامه، بهسازی نامناسب محیط، مسافرت‌های بین‌المللی و کنترل نامناسب حشرات از علل گسترش این بیماری است.

وی از اجرایی شدن نظام مراقبت بیماری دنگ در استان خبر داد و گفت: نظام مراقبت بیماری دنگ از تیرماه جاری به نظام مراقبت بیماری‌ها اضافه شده است و تعدادی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی جندی شاپور اهواز این برنامه را آغاز کرده‌اند.

امیری عنوان کرد: با توجه به اجرایی شدن نظام مراقبت بیماری دنگ، کارگاه آموزشی آشنایی با نحوه اجرای نظام مراقبت، برای کارشناسان پیشگیری از بیماری‌های مراکز بهداشت شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در محل مرکز بهداشت استان خوزستان برگزار شده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین