|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۰
کد خبر: ۲۱۲۳۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۹
نماینده دائم ایران در آژانس عدم عضویت اسراییل در معاهده NPT و وجود تاسیسات هسته ای خارج از نظارت آن را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی و رژیم عدم اشاعه خواند و همکاری هسته ای با این رژیم را نقض صریح معاهده برشمرد.
 نماینده دائم ایران در آژانس عدم عضویت رژیم صهیونیستی در معاهده NPT و وجود تاسیسات هسته ای خارج از نظارت آن را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی و رژیم عدم اشاعه خواند و همکاری هسته ای با این رژیم را نقض صریح معاهده برشمرد.

در دومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری NPT که در ژنو درحال بازنگری است، جهانشمولی و ماده ١٠ معاهده یعنی حق خروج از NPT مورد بررسی قرار گرفت.

رضا نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، ذیل دستور کار جهانشمولی معاهده و ماده ١٠ معاهده NPT که در مورد خروج از معاهده است، ضمن انتقاد از کشورهای دارنده سلاح هسته ای در کمک به کشورهای خارج از معاهده بویژه رژیم صهیونیستی و ایجاد محدودیتهای گسترده برای کشورهای عضو در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای تاکید کرد که اگر پایبندی به متن و روح معاهده در تمامی جوانب آن رعایت نشود، مزایا و انگیزه ها برای کشورهای فاقد سلاح هسته ای جهت ماندن در معاهده کاهش خواهد یافت.

وی ضمن هشدار به کشورهای دارنده سلاح هسته ای تاکید کرد که متاسفانه علایم غلطی توسط برخی کشورهای هسته ای در این راستا ارسال می شود. به نظر می رسد که عضویت در NPT، اجرای موافقتنامه های پادمان آژانس بین المللی اتمی، اعمال پروتکل الحاقی و در برخی موارد پذیرش نظارت و محدودیتهای بیشتر هیچ مزایایی ندارد. برعکس آنچه که در عمل شاهد آن هستیم این است که عدم عضویت در NPT، داشتن تاسیسات هسته ای خارج از نظارت آژانس، آزمایش انفجاری هسته ای و تولید سلاح هسته ای مورد استقبال قرار می گیرد و مزایا و همکاریهای هسته ای را در پی دارد.

نجفی خواستار تلاش کشورهای عضو برای اجرای مصوبات کنفرانسهای بازنگری پیشین جهت وادار کردن رژیم صهیونیستی به عضویت در معاهده و قرار گرفتن تاسیسات هسته ای این رژیم تحت نظارت آژانس شد.

وی عدم عضویت رژیم اسرائیل در معاهده و وجود تاسیسات هسته ای خارج از نظارت آن را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی و رژیم عدم اشاعه خواند و همکاری هسته ای با این رژیم را نقض صریح معاهده برشمرد.

نجفی ضمن یادآوری اینکه تا کنون یکبار خروج از NPT طبق ماده 10 معاهده در نتیجه فشار و ارعاب آمریکا صورت گرفته است، هشدار داد که موثرترین راه برای جلوگیری از خروج احتمالی کشورها از معاهده در آینده تلاش مشترک کشورهای عضو برای اجرای تمام مفاد معاهده بدون اعمال استانداردهای دوگانه و رهیافتهای تبعیض آمیز است.

لازم به ذکر است که ماده ١٠ معاهده NPT به کشورها اجازه داده است که در شرایطی که منافع حیاتی آنها به مخاطره افتد از معاهده خارج شوند. تاکنون تنها کره شمالی از این حق استفاده کرده و در نتیجه فشارهای آمریکا از NPT خارج شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین