کد خبر: ۲۱۱۶۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۱
امروز با افزایش سرانه درآمد خانوارها، مصرف فرآورده های دامی افزایش یافته و چنانچه این فرآورده ها به عوامل بیماری زا آلوده شوند، بهداشت عمومی به خطر می افتد که حل آن دشوار و گاه غیر ممکن خواهد بود.
رییس سازمان دامپزشکی کشور بر تشکیل شورای اقتصادی در این سازمان به منظور انتقال آمار و اطلاعات در زمینه خدمات و تاثیرات فعالیت دامپزشکی بر سلامت مردم تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر علیرضا رفیعی پور امروز شنبه در مراسم روز جهانی دامپزشکی که در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، گفت: خدمات دامپزشکی آن طور که باید در جامعه دیده نمی شود و این در حالی است که دامپزشکی مسولیتی نامحدود و فراتر از مرزهای جغرافیایی دارد.



وی با بیان این که مدیریت بهداشت دامپزشکی در خدمت بهره وری و امنیت غذایی در حوزه تولید است، اظهار داشت: صنعت دامی سالم، بهداشتی و فعال منجر به استمرار و پایداری تولید فرآورده های خام دامی، تجارت، رونق کسب و کار می شود.

رفعیی پور افزود: خدمات دامپزشکی یک کالای تخصصی عمومی است که در سطح ملی و جهانی و در عرصه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی، بهداشتی و مذهبی می تواند تاثیر گذار باشد.

وی خاطر نشان کرد: بیش از ۵۰ درصد بیماری های مشترک انسان و دام و ۷۰ درصد بیماری های نوپدید، باز پدید و عفونی می تواند از دام های بیمار و محصولات دامی آلوده منتقل شود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: امروز با افزایش سرانه درآمد خانوارها، مصرف فرآورده های دامی افزایش یافته و چنانچه این فرآورده ها به عوامل بیماری زا آلوده شوند، بهداشت عمومی به خطر می افتد که حل آن دشوار و گاه غیر ممکن خواهد بود.

وی با بیان این که ما نیازمند دامپزشکی جهانی یکپارچه هستیم، تصریح کرد: امروزه عوامل خطر در بخش کشاورزی و دامی به تهدیدات زیستی و بیوتروریسم تبدیل می شود که رفع آن عزم جهانی می طلبد و باید با پروتکل های پیشگیرانه، به سمت ریشه کنی آن گام برداریم.

رفیعی پور درباره جایگاه دانش و تحقیقات در حوزه دامپزشکی گفت: در گذشته ساخت و تولید بسیاری از واکسن ها ده ها سال طول می کشید، اما اکنون واکسن های جدید توسط جوانان در شرکت های دانش بنیان ظرف یک تا دو سال بدست می آید.

توقف آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ۲۲ استان

رییس سازمان دامپزشکی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد واکسن های دامی در داخل تولید و ۵ درصد دیگر در صورت اضطرار از خارج وارد می شود.

وی با بیان این که ۶۵ درصد واکسن های طیور نیز در داخل کشور تولید می شود، اعلام کرد: دانش بومی ساخت واکسن طیور در کشور وجود دارد.

رفیعی پور درباره وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور اظهار داشت: این بیماری در ۲۲ استان کشور کنترل و متوقف شده است و امیدواریم با برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده، سال آینده اپیدمی آنفلوانزا نداشته باشیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره خطر و تهدیدات بیوتروریسم گفت: در حال حاضر شش ویروس و میکروب در حوزه ذخایر استراتژیکی آمریکا نگهداری می شود که می تواند به عنوان جنگ میکروبی مورد استفاده قرار گیرد.

رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود: از این شش عامل، پنج عامل از جمله سیاه زخم، تب برفکی و مشمشه مربوط به حوزه دامی است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین