|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
کد خبر: ۲۱۰۵۲۳
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۰
با شروع سال جدید استارت گرانی گوشت در بازار زده شد ، در حالیکه سازمان حمایت در این باره سکوت اختیار کرده است .
 با شروع سال جدید استارت گرانی گوشت در بازار زده شد ، در حالیکه سازمان حمایت در این باره سکوت اختیار کرده است .

شاید روزی هیچ کس تصور این موضوع را نمی کرد که برای خرید یک کیلو گوشت حداقل باید 50 هزار تومان پرداخت کند اما این امر در قصابی های سطح شهر به یک واقعیت تبدیل شده است؛ موضوعی که این روزها نمی توان به سادگی از آن عبور کرد .

البته ماجرا تنها به این جا ختم نمی شود، چراکه با وجود آنکه کمتر از سی روز به آغاز ماه رمضان زمان باقی است؛ رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی به سبب کمبود عرضه دام نسبت به افزایش غیر متعارف گوشت در بازار، هشدار داد.

براساس آخرین گزارش های میدانی نرخ هر کیلو شقه گوسفندی 49 تا 50 هزار، ران گوسفندی 57 تا 59 هزار و گوشت گوساله 43 تا 45 هزار و ران گوساله 47 تا 49 هزار تومان است.

یکی از فروشندگان می‌گوید از ابتدای فروردین ، روزانه به طور متوسط 500 تومان به نرخ گوشت اضافه شد و معلوم نیست چه اتفاقی رخ داده است، چراکه برخی روزها دام برای ذبح در کشتارگاه موجود نیست که این امر نگرانی هایی از حیث نوسان غیر متعارف قیمت در بازار ایجاد کرده است.

با رشد بی رویه قیمت گوشت قرمز، سهم این محصول به شدت در سبد خانوار کاهش پیدا کرده است، چرا که افزایش جزئی حقوق کارگری و کارمندی جوابگوی نوسان شدید قیمت کالاهای اساسی نیست.

مسئولان اقتصادی می‌گویند تورم روی نقطه 9.9 ایستاده است، بنابراین جای سوال است که چرا قیمت گوشت گوسفندی به عنوان یکی از کالاهای اساسی سبد خانوار به 50 هزار تومان رسیده است؟.

اختلاف قیمت گوشت در تهران
علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با انتقاد از اختلاف قیمت گوشت در سطح تهران اظهار کرد: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 43 تا 44 هزار تومان به مغازه در و 48 تا 49 هزار تومان به مشتری عرضه می شود.

وی با اشاره به اینکه با کمبود دام در میادین مواجه هستیم، افزود: قصابان با نرخ های کنونی به سختی گوشت تهیه می کنند و به همین خاطر از صبح در حال اطلاع رسانی این موضوع به مسئولان ذی ربط هستیم تا جلسه فورش تشکیل بدهند و این موضوع را بررسی کنند.

ملکی ادامه داد: با توجه به آنکه اکثر دامداری ها سنتی هستند؛ بنابراین با کاهش تولید و افزایش مصرف با کمبود دام روبرو هستیم؛ در حالیکه سال گذشته از برج 3 و 4 با کاهش عرضه دام روبرو شدیم اما امسال از نخستین روزهای فروردین شاهد این مسئله هستیم.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افزایش قیمت دام زنده خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت عرضه و نبود رقابت، قیمت دام زنده با نوساناتی در بازار روبرو شد، به طوریکه هم اکنون هر کیلو دام زنده با نرخ 18 تا 20 هزار تومان توزیع می شود.

وی قیمت گوشت گوسفندی در بازار را پیش بینی کرد و افزود: با توجه به آنکه زمان زیادی تا آغاز ماه رمضان باقی نمانده، پیش بینی می شود که اگر مسئولان ذی ربط برای جلوگیری از خروج دام تمهیداتی نیاندیشند، مطمئنا در این ایام قیمت هر کیلو گوشت با افزایش نامتعارف به 54 تا 55 هزار تومان خواهد رسید.

ملکی نرخ متعارف هر کیلو ران گوسفندی در خرده فروشی های سطح شهر 56 تا 57 هزار تومان اعلام کرد.

واسطه گری و دلال بازی عامل اصلی گرانی گوشت
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی واسطه گری و دلال بازی را عامل اصلی نوسان قیمت گوشت در بازار اعلام کرد و افزود: یکسالی است که نرخ خرید دام از دامدار تفاوتی نداشته، در حالیکه به سبب فاصله تولید تا توزیع، نرخ گوشت در بازار بالا است.

وی افزود: با توجه به آنکه 90 درصد نیاز کشور از منابع داخلی و تنها 10 درصد از منابع وارداتی تامین خواهد شد؛ بنابراین در صورت حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان امکان تامین 100 درصد نیاز کشور از منابع داخلی وجود دارد.

مقدسی واردات گوشت را بلای تولید داخل دانست و گفت: واردات گوشت تنها مُسکِن کنترل قیمت در بازار است که با وجود نوسان غیر متعارف قیمت ها این امر دیگر جوابگو نخواهد بود و تنها با حمایت همه جانبه باید به خودکفایی در این زمینه برسیم، چراکه با وجود قیمت تمام شده بالا و نداشتن صرفه اقتصادی، دامداران انگیزه ای برای افزایش تولید ندارند.

رئیس انجمن صنفی گاوداران نرخ خرید هر کیلو گوساله زنده از دامداران 12 هزار و 500 تا 13 هزار تومان اعلام کرد.

صادرات دام زنده کذب است
علیرضا عزیزاللهی، مدیرعامل اتحادیه دامداران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی اظهارات برخی مسئولان مبنی بر صادرات دام را رد کرد و گفت: چند ماهی است که وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار داخل، صادرات دام زنده را ممنوع کرده و تنها ممکن است صادرات غیررسمی صورت گیرد.

وی افزایش تقاضا و کاهش عرضه را دلیل اصلی نوسان قیمت گوشت در بازار اعلام کرد.

عزیزاللهی قیمت گوشت در بازار را پیش بینی کرد و گفت: اگر دستگاه های تنظیم کننده بازار نتوانند به موقع گوشت مورد نیاز را خریداری و وارد کنند، بدیهی است که قیمت گوشت به سبب کمبود در بازار دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه خللی در عرضه دام ایجاد نشده است، بیان کرد: با وجود آنکه نگهداری دام برای دامداران مقرون به صرفه نیست؛ بنابراین طرف عرضه تغییری نداشته است و نوسان کنونی تنها ناشی از نبود تناسب تقاضا با عرضه گوشت در بازار است، چراکه بخشی از گوشت مورد نیاز از منابع وارداتی تامین می شود.

عزیزاللهی در پاسخ به این سوال که قیمت گوشت در ایام ماه رمضان مجددا در بازار افزایش خواهد یافت یا خیر، بیان کرد: مسئولان امر برای ایام پرتقاضا همچون عید، ماه رمضان و محرم از قبل باید تدارک های لازم دیده شود تا با افزایش تقاضا در این ایام، نرخ گوشت غیر متعارف در بازار بالا نرود.

به گفته وی؛ در صورت کمبود و گرانی گوشت بدیهی است که قیمت دام در بازار بالا برود.

منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش جزئی قیمت گوشت در عمده فروشی اظهار کرد: هم اکنون نرخ هر کیلو لاشه بره سنگین در عمده فروشی 34 هزار تومان و بره سبک 36 تا 36 هزار و 500 تومان است.

وی نوسان نرخ ارز و واسطه گری را دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت در خرده فروشی دانست و افزود: بنابراین اظهارات برخی مسئولان مبنی بر آنکه صادرات دام زنده دلیل اصلی واردات است ، صحت ندارد چراکه بره های با وزن 38 تا 40 کیلو که در بازار داخل مشتری ندارد به بازارهای هدف صادر می شود و خرده فروشان با بهانه تراشی های مختلف درصدد منطقی کردن گرانی های اخیر هستند.

پوریان نرخ هرکیلو دام زنده 17 تا 19 هزار تومان در میادین اعلام کرد و گفت: نرخ دام زنده نسبت به روزهای اخیر تفاوت چندانی نداشته است و تنها برخی افراد با سو استفاده از این فضا به دنبال افزایش قیمت در خرده فروشی ها هستند.

رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده با اشاره به آخرین وضعیت واردات گوشت تصریح کرد: باوجود نوسان نرخ دلار، قیمت گوشت وارداتی نوسانی نداشته است و کماکان هر کیلو گوشت استرالیا به نرخ 30 هزار و 500 و اوراسیا 29 هزار تومان عرضه می شود.

به گفته وی؛ از ابتدای اردیبشهت با واردات روزانه 120 تن گوشت از آسیای میانه نیاز بازار داخل به طور کامل مرتفع خواهد شد که با وجود اشباع بازار از گوشت های وارداتی از نوسان بی رویه قیمت در خرده فروشی ها جلوگیری خواهد شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین